ציפי שביט (צילום: חדשות2)
ציפי שביט. היא צמחונית, אבל אלופה במטבח | צילום: חדשות2
מה את מעדיפה, מלוחים או מתוקים? קינוח מפנק או בשר עסיסי?
"קודם כל, נבהיר משהו: אני צמחונית, אז על בשר אין בכלל מה לדבר. אני אוהבת גם וגם, ואני אעשה עוול אם אסמן רק סוג אחד. דברים שהם ממש מתוקים אני מתאפקת לא לאכול, ובכל מקרה מנסה לשלב גם מזה וגם מזה.
אני נורא אוהבת עוגית מתוקה, בייגלך, גלידה. באמת מכל הסוגים והמינים".

מה הדבר הכי טעים שאכלת, המנה שהכי זכורה לך?
"יש הרבה מאוד דברים שאני זוכרת, ואני לא מצליחה לסמן רק אחד. פסטה אצל שגב, סלט שורש במטבחון. גם מנת הבצק הממולא שחיים הכין בתכנית השאירה עליי רושם".

איפה יותר טעים: בבית או במסעדה?
"אני אוכלת ומבשלת הרבה בבית. אני יודעת להכין קציצות מטריפות, חציל בטחינה, קינואה בשלושה צבעים ואני אלופה במרקים".

האוכל מבחינתך הוא אויב או חבר?
"האוכל מעולם לא היה אויב, אבל תמיד הייתי מתאמנת כדי לאזן".

מי יושב סביב השולחן בארוחת שישי?
"האמת היא שב-15 שנים האחרונות לא אכלתי בבית בגלל הצגות שנערכות בערבי שישי. לפני שאני יוצאת מהבית אני אוכלת ממש מעט וברגע שאני יוצאת מהדלת אני מתחילה לקנא בכל מי שנשאר לשבת וליהנות ממה שהכנתי".

האם את זוכרת את סנדוויץ' בית הספר שלך?
"גדלתי בקיבוץ וכל עניין האוכל לא היה כל כך מפותח, כמו היום. הסתפקנו בחתיכת לחם עם שוקולד "השחר" שהיה ונשאר הפייבוריט שלי, ומדי פעם כשהיו רוצים לפנק אותנו היינו מקבלים קרמבו".

מה הדבר הראשון שלמדת להכין בעצמך?
"לא כל כך זוכרת, אני כבר 45 שנה לא גרה אצל ההורים שלי. נראה לי שזו הייתה שקשוקה מיוחדת עם חציל, ואחר כך גם עוגת תפוחי עץ שבעלי מאוד אוהב".

>> רוצים לבשל יחד עם חיים כהן את מתכוני התכנית? לחצו כאן

>> רוצים לראות את כל התכניות של מועדון ארוחת הערב במלואן? לחצו כאן

>> רוצים לזכות במכשיר תמי בר פרימו? לחצו כאן