מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

ככה מכינים סורבה אבטיח רק מאבטיח

נראה לנו שמצאנו את האובססיה החדשה שלנו לקיץ הקרוב: סורבה אבטיח קר, קטיפתי ומרענן שעשוי ממרכיב אחד בלבד, אבטיח כמובן. בלי תוספת סוכר וכמעט בלי עבודה, אפשר להגיד שזה חלום שמתגשם

mako אוכל
פורסם:
סורבה אבטיח
סורבה אבטיח|צילום: יחסי ציבור
הקישור הועתק

אפשר לנסות להדחיק עוד איזה שבוע-שבועיים, אבל בינינו - הקיץ כבר הכי כאן שיש, ורוב הזמן מתחשק לנו לנשנש בעיקר דברים קפואים. גלידות, ארטיקים, הכל הולך, אבל אין ולא יהיה מרענן כמו סורבה.אתר tipheroשיתף השבוע טיפ נפלא לסורבה אבטיח קל להכנה, שמצריך מרכיב אחד בלבד. נחסוך מכם את המתח - מדובר באבטיח. היתרון הגדול, מעבר לפשטות, הוא עצם העובדה שלא מוסיפים סוכר מעבר למה שיש באבטיח עצמו.

אבטיח
לא לשכוח להוציא את הגרעינים|צילום: shutterstock: Elena Hramova

אז איך הופכים את הפרי הכי קיצי שיש (והפייבוריט הפרטי שלנו מבין כל הפירות בעולם כולו) לסורבה מרענן? ממש בקלות:

1. חותכים אבטיח ללא גרעינים לקוביות קטנות יחסית ומשטחים בצורה אחידה על גבי תבנית אפייה. מכניסים את התבנית לפריזר לשעתיים לפחות, עד שהאבטיח קופא לחלוטין.

2. מוציאים את התבנית מהמקפיא וטוחנים במנות קטנות במעבד מזון (כארבע נגלות לאבטיח בינוני), עד שמקבלים מרקם חלק לגמרי.

3. מעבירים את האבטיח הטחון לכלי עמוק (או כמה כלים) ומחזירים לפריזר לשעה-שעתיים נוספות.

4. מוציאים מהמקפיא כמה דקות לפני ההגשה.

ניסיתם? ספרו לנו בתגובות איך יצא.

מצאתם טעות לשון?