כולנו מכירים את התחושה הזו, בטח בערבים של אמצע השבוע, כשכל מה שבא לנו הוא לתקתק ארוחה מהירה, לזלול בלי רגשות אשם ולהיזרק על הספה מול פרק של "האישה הטובה". לפעמים זו נראית כמו משימה שעלולה להימשך זמן רב מדי, ולא מעט אנשים (כן, גם אנחנו) מסתפקים בסופו של דבר בכריך חביתה או טונה.

אז מה עושים? ג'וזלין סו מהאתר Spoon University החליטה לבדוק אחת ולתמיד מהי הדרך הכי מהירה לבשל מנה הגונה של פסטה, ואחרי ניסוי קצר, שנמשך פחות משעה, היא חזרה עם תוצאות שהולכות לשנות את כל מה שחשבתם על ההכנה של אחת המנות הכי פופלריות בעולם. "לאחרונה מצאתי שיטה חדשה לבישול פסטה שחותכת את זמן הרתחת המים בחצי", מספרת סו. "הדרך הכי מוכרת להכנה של פסטה היא בתוך סיר עמוק עם המון מים ומלח, אבל מתברר שהשיטה הנכונה והמהירה יותר היא בכלל בישול הפסטה במחבת רחבה".

פסטה (צילום: Morenovel, Shutterstock)
הסיר לסל וחסל | צילום: Morenovel, Shutterstock

כדי להוכיח את טענתה בדקה סו את שתי האופציות כשהיא עומדת עם סטופר ביד, ולהלן התוצאות המפתיעות: 9 דקות ו-15 שניות היה הזמן שעבר עד שהמים רתחו בסיר הבישול הקלאסי, ומהרגע שהוסיפה את הספגטי פנימה, היא הייתה צריכה לחכות 10 וחצי דקות נוספות. סה"כ: 19 דקות ו-48 שניות עד שהתיישבה לאכול את ארוחת הערב שלה.

ומה לגבי המחבת? קודם כל יש לבחור במחבת רחבה (זו שאתם מטגנים בה שניצלים תעשה את העבודה), ולאחר מכן יש להוסיף מים ומלח. מהרגע שנדלקה הלהבה תחת המחבת של סו עברו 5 דקות ו-24 שניות בלבד עד שהמים רתחו, ואחרי שהוסיפה את הפסטה היא הייתה צריכה לחכות עוד 9 דקות ו-28 שניות כדי לבחור ברוטב המועדף עליה לארוחת הערב. סה"כ: 14 דקות ו-52 שניות.

בקיצור, זה נשמע כמו משהו הגיוני להפליא שמאוד מוזר שלא חשבנו עליו קודם (בעצם חשבנו על משהו דומה: נסו את אותה שיטת בישול עם נקניקיות), אבל מבחינתנו זה לא באמת משנה מתי הגילוי הזה הגיע, העיקר שהוא כאן, והדרך של צלחת הפסטה אל הפה המתבכיין של ילדינו התקצרה משמעותית. זה כבר משהו ששווה את כל העולם.

(מקור)