מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

להיט ארוחות הבוקר החדש: טוסט-יוגורט

כבר סיכמנו שמתכוני טיקטוק הכי קורים, ואחרי שניסינו בעצמנו כמה ממתכוני הלהיט של טיקטוק ואפילו נהנינו, אימצנו בחום את הלהיט הוויראלי החדש: טוסט-יוגורט. קל, זריז, פשוט, יפהפה והכי חשוב - זה גם אשכרה טעים! תכירו את ארוחת הבוקר שעלולה להחליף את הפנקייקים של שבת בבוקר

אוכל טוב
mako
פורסם:
יוגורט טוסט
יוגורט טוסט|צילום: @fitfuncor, tiktok
הקישור הועתק

תקראו לזה טריק של עצלנים או שתגידו שאנחנו קורבנות אופנה, אבל בשנייה שראינו את המתכון הוויראלי שרץ בטיקטוק בכל מיני גרסאות ובשלל תוספות - ידענו שמצאנו את הארוחה הבאה שלנו. טוסט-יוגורט. מה זה אומר? בגדול: שמכינים בלילה של יוגורט וביצה, מורחים על פרוסת לחם, מוסיפים פירות או שוקולד או כל תוספת אחרת שרוצים, אופים וזהו.

כיאה לכל מתכון ויראלי של ארוחת בוקר, מתקיים כאן שילוב של פחמימה, חלבון ופרי. במתכונת הנצפית ביותר שלו, את המתכון הוויראלי מכינים בסיר ייעודי לטיגון ללא שמן (air-fryer, אבל לחלוטין ניתן גם להשתמש בתנור האפייה הביתי הרגיל.

מתכון בסיסי לטוסט-יוגורט

חומרים:
2-3 כפות יוגרט (איזה שרוצים, עדיף יווני)
ביצה
2 פרוסות לחם
לתוספות מעל: תותים/אוכמניות/שוקולד צ'יפס
*אפשר להוסיף ליוגורט גם כפית דבש/מייפל/סילאן/תמצית וניל

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל 170-180 מעלות.

2. מערבבים בקערה יוגורט, ביצה ומייפל/דבש עד לקבלת בלילה אחידה.

3. מניחים שתי פרוסות לחם על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה ויוצרים גומה שקועה בתוך כל פרוסה על ידי לחיצה ומעיכה של הלחם.

4. ממלאים כל גומה בבלילה ומעליה מניחים איזו תוספת שרוצים: פרוסות תותים/בננה/שוקולד צ'יפס.

5. אופים לעשר דקות או עד הזהבה, מוציאים מהתנור וזוללים. בתיאבון!

מצאתם טעות לשון?