מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

הטרנד הכי רותח כרגע בטיקטוק: מגש חמאה

עוד לא החלטנו אם מרגש אותנו לבשר זאת, אבל מתברר שהטרנד הכי רותח כרגע ברותח הוא מגש חמאה. כן, מגש עץ, שעליו מורחים חמאה, מקשטים אותה בפירות/ירקות העונה, מוסיפים תיבול ומגישים עם לחם. השנה החדשה רק התחילה, והיא חלקלקה במיוחד

אוכל טוב
mako
פורסם:
מגש חמאה
מה זה הדבר הזה? אה כן, רק הטרנד הכי לוהט כרגע בטיקטוק|צילום: Justine Doiron, tiktok
הקישור הועתק

מדי פעם מתכון טיקטוקי משתלט לנו על הפיד וזוכה לגרסאות מכל המדינות, בכל השפות.את חלקם כאמור, ניסינו אפילו להכין בבית, אבל את הטרנד הבא קשה אפילו להגדיר כמתכון של ממש. אבל עוד נגיע לזה.

טרנד מגשי החמאה הגיח לטיקטוק ולעולם לפני כחודש כשהמתכונאית ואשת התוכן הקולינרי ג'סטין דוירון (justine_snacks) העלתה סרטון הכנת אותו מגש, ונראה שאפלו לה בעצמה לא היה מושג שזה עומד להתפוצץ ולהפוך לתופעה חובקת עולם. למרות שהיא לכאורה האחראית לטירוף מגשי החמאה, את הקרדיט היא דווקא זוקפת לזכותו של השף ג'ושוע מקפאדן. כמובן שמאז שהטרנד התלקח, הרשת התמלאה בחקיינים נלהבים מצד אחד, ובהטרלות ולעג מהצד שני.

הרעיון המקורי של השף שהגה את המתכון היה הצעת הגשה לאירוח: מריחת חמאה רכה על גבי מגש, פיזור פתיתי מלח, עשבי תיבול, גרידת לימון, דבש וכל תוספת שאוהבים פחות או יותר. ג'סטין אימצה את ההצעה, ואחריה צצו עוד ועוד גרסאות, מלוחות ומתוקות, עם או בלי פרחים אכילים, בצלים, גבינות, בשרים ומה לא. השמיים הם הגבול.

אפילו שהרעיון בהתחלה נשמע כמעט הזוי, שתיים מהמתכונאיות הישראליות הבולטות והפופלריות בארץ, רחלי קרוט ואפרת ליכטנשטט הרימו את הכפפה והכינו גרסה מקומית, ולמרות הסקפטיות והמחשבה על ניגוב חומוס שמיד מתגנבת לה לראש, קשה לומר שהמראה של המגש הזה לא מעורר תיאבון. זה אולי לא משהו לאכול כל ערב ולא הכי דיאטטי, אבל מה יכול לא טעים כאן? מצד שני - בשביל לרכך חמאה מבלי להמיס אותה נדרשת סבלנות, והמחשבה על לנקות שאריות חמאה ממגש עץ לא ממש עושה חשק להכין כזה.

בקיצור, אין לנו דרך אחרת אלא להכריז: טרנד חדש נולד, ועכשיו רק צריך לחכות שבפעם הבאה שנגיע להתארח אצל חברים, הם כבר יקראו את זה ויחליטו להפתיע אותנו, וככה סוף סוף נוכל להכריע בעצמנו האם מדובר בטירלול מוחלט או בהברקה חביבה ויפה.

פרסומת

איך מכינים מגש חמאה?

מרככים חבילת חמאה (100 גרם) עד לטמפרטורת חדר ומורחים אותה על גבי מגש (רצוי עץ חלק או קרמיקה) בצורה מועדפת. לאחר מכן מוסיפים כל תוספת שאוהבים, מלוחה או מתוקה, או שילוב מתוק-מלוח ומגישים לצד פרוסות לחם קלוי (או חלה/קרקר/כל לחם אחר שאוהבים).

פרסומת
מצאתם טעות לשון?