כמעט חודש שמכשיר הסו ויד ישב לו באחד מארונות המטבח שלנו, ממתין בשקט באריזתו המקורית, עד שהיה לנו אומץ לגשת ולפתוח אותו. זה לא שמדובר במכשיר מאיים או חוסר חשק להיכנס למטבח ולבשל, אלא שהמוניטין שדבק בבישול בוואקום, איך נאמר, הוא לא הכי אטרקטיבי. 

בכל זאת, מה יותר מזמין: אוכל שנכנס למעטפת פלסטיק צמודה ואז עובר לאמבטיה חמימה לדקות ארוכות, או סיר גדול שמתבשל לו לאיטו על הגז ואפשר להציץ מדי פעם וליהנות מניחוחות נעימים ומגרים? נימנע מלענות, כי התשובה ברורה. ועדיין, מהרגע שהתגברנו על החשש הראשוני - התאהבנו במכשיר הוואקום והסו ויד שהגיע אלינו לניסיון, לא בזכות הסקס אפיל, אלא בזכות הפרקטיקה.

פלמידה בוואקום סו וויד (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
פלמידה בסו ויד | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

ראשית, הסבר: בישול בוואקום מצריך 2 מכשירים: מכשיר איטום, שיש לו אינספור שימושים במטבח גם בלי שום קשר לבישול עצמו, ומכשיר הסו ויד, שבעצם דואג לחימום המים בהם מתבשל האוכל האטום, והוא גם זה ששומר את המים בטמפרטורה קבועה ומדויקת שנבחרה מראש בהתאם לסוג האוכל המתבשל.

היתרון במכשיר סו ויד הוא היכולת לבשל את האוכל באופן שווה בכל קצוותיו ובדרגת בישול מדויקת לכל רוחבו ואורכו. יש מבחר מכשירי סו ויד שניתן לרכוש ברשת, אנחנו קיבלנו מכשיר מבית FEINCOOK שנקרא CIRCU שהוא קטן וקומפקטי, ומתאים לשימוש בכל סיר מספיק עמוק (הוא באמת לא צריך להיות סיר גדול מדי, מספיק כזה שיש בכל בית).

מכשיר הסו ויד לא מחליף תהליכים כמו צלייה או טיגון על המחבת, שלעיתים יש לבצע אחרי שהאוכל יוצא מהבישול בוואקום, כך שמבחינת תהליכי הבישול לא מדובר במכשיר שמקצר את הדרך, אם כבר ההפך, אבל התוצאה של הבישול עצמו בהחלט משתפרת. 

View this post on Instagram

חוץ מהצלחת והאבוקדו, הכל נעשה בבית. לחם שאפינו ועליו סלמון שנכבש בסלק ונותן לדג מראה סגלגל במיוחד. מהיתרונות הבודדים של שפע זמן בבית @jeremyj #avocadotoast #avocado #homemade #yummy #goodfood #doityourself #eeeeeats #eating

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

View this post on Instagram

הכרובית שגידלנו הפכה לסטייק כרובית יפה ושחום. ועם כמה שאני שונאת להשתמש במילים כמו סטייק או המבורגר לתיאור מאכלים מהצומח, הפעם לא מצאתי מקבילה ראויה. מוזמנים להציע אחת #cauliflower #homecooking #cooking #cauliflowersteak #veganfood #nature #growyourownfood #homemade

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

מה הכנו?

מכשיר הסו ויד טוב לבשרים, דגים, ירקות, פירות ואפילו מנות ביצים עדינות. ניתן למצוא ברשת אינספור מתכונים לבישול בסו ויד, ואם מחפשים תוכן בעברית רצוי לרכוש גם את הספר של פיינקוק, שמגיע עם רעיונות קלים ליישום למתכונים פשוטים למגוון מנות. אנחנו ניסינו להכין עם הסו ויד מספר ווריאציות של קונפי דג, והתוצאה הייתה נהדרת: דג עסיסי, עשוי לכדי שלמות, בטכניקה קלה לביצוע.

הכנו גם סטייק כרובית שבושל בסו ויד כשעה בטמפרטורה קבועה של שמונים וחמש מעלות ולאחר מכן עבר למחבת לקבל צריבה יפה. התוצאה הייתה נתח כרובית יפהפה שבושל לכדי שלמות בלי כמעט כל מאמץ (אם לא שמים דגש על הזמן שהושקע בהמתנה לכרובית, שאינו מבוטל).

פלמידה בוואקום  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
פלמידה קונפי | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
כרובית בוואקום  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
כרובית בוואקום | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
כרובית בוואקום סו וויד  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
כרובית בוואקום סו ויד | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

באופן כללי, חווית הבישול בסו ויד מעניקה תחושה של מעבדת ניסויים קטנה בבית ומתאימה לטעמנו בעיקר לבשלנים משקיענים, היות שהיא מצריכה הרבה מאוד זמן המתנה ומחייבת תכנון מראש (אל תבינו לא נכון, אפשר לאלתר סתם משהו לארוחת ערב שמצריך בישול בווקאום, אבל זה ככל הנראה ייקח יותר זמן ממנות אחרות שלא היו מוכנות באופן הזה). כך שאם יש לכם את הזמן וכוח הרצון להשקיע בכך, זהו לחלוטין מכשיר שמשדרג את ההיצע הקולינרי הביתי.

המחירים של מכשירי ה-CIRCU של פיינקוק נעים בין 635-845 שקלים, כך שמדובר בהשקעה לא קטנה, עם זאת, היא גם אינה אסטרונומית אם משתמשים במכשיר באופן קבוע, ובהחלט יכולה להיות שימושית מאוד בכל תחומי הבישול.

FEINCOOK. דרך בן צבי 84 תל אביב. בית פנרמה קומה שישית, סטודיו 633. טלפון: 077-7107744