מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

"רביולי" זוקיני ממולא בלאבנה על רוטב עגבניות

קישואים, רוטב עגבניות, תרד, גבינת לאבנה, עירית ונענע: אודי ברקן וירדן ויזל מכינים לכם מנה בריאה ועשירה בטעמים שתסגור לכם את הפינה לארוחה הקרובה

כתבה פרסומית
makoיד מרדכי
פורסם:
"רביולי" זוקיני ממולא בלאבנה על רוטב עגבניות
צילום: אודי ברקן
הקישור הועתק

מצרכים:

ל"רביולי" זוקיני

  • 4 יח' זוקיני פרוסים באמצעות קולפן

למילוי

  • 200 גרם גבינת לאבנה
  • כוס עלי תרד טרי קצוצים גס
  • רבע כוס עירית קצוצה (אפשר להחליף בבצק ירוק)
  • חצי כוס עלי נענע
  • כף קליפת לימון מגוררת
  • כף דבש
  • כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב העגבניות

  • 3 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • חצי פלפל צ'ילי אדום חריף פרוס (לא חובה)
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 800 מ"ל (1 בקבוק) רוטב פסאטה יד מרדכי
  • 1 כף סוכר + 1 כפית מלח
  • חצי כוס מים

לסיום

  • חופן עלי בזיליקום טרי
  • 50 גרם (1/2 כוס) גבינת מוצרלה/קצ'קבל מגוררת
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל220 מעלות על מצב טורבו.
  2. למילוי:מערבבים את כל חומרי המילוי ומתקנים תיבול.
  3. מרכיבים:מניחים 2 פרוסות זוקיני ומעליהן בניצב מניחים עוד 2 פרוסות זוקיני.
  4. מניחים כף מהמילוי באמצע וסוגרים לצורת רביולי.
  5. לרוטב העגבניות:מעבירים לסיר את שמן הזית, השום והצ'ילי. מטגנים כ-3 דקות על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים את העגבניות, הפאסאטה, הסוכר, המלח והמים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות.
  6. מניחים את הרביולי המוכנים בסיר הרוטב, כאשר הצד הפתוח מופנה כלפי מטה.
  7. מפזרים בזיליקום וגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע), מזלפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור ל10 דקות עד להשחמה חלקית.
מצאתם טעות לשון?