טחינה היא פלא. שלמות. בריאות. אפשר להכין ולאכול אותה באין סוף דרכים, ובאופן אישי - אנחנו חוטאים גם בטחינה גולמית, ככה, בכפית. כן, אנחנו מעריצי טחינה גאים, ועם השנים גם אימצנו כמה דרכים לשדרג ולגוון את מערכת היחסים הזאת. 

טחינה עם סלק 

לפני כמה שנים היה טרנד כזה, של טחינה בצבעים. בעצם - כל דבר שתוסיפו לטחינה שלכם ישנה את צבעה, אבל מה עם הטעם? מבין שלל האפשרויות שנתקלנו בהן (אדומה עם פלפלים ופפריקה, כתומה עם גזר וכורכום וכו') הכי אהבנו את הטחינה הסגולה עם הסלק - שהיא גם הכי יפה וגם הכי טעימה, ועוד לא התחלנו לדבר על היתרונות הבריאותיים של הסלק ביחד עם אלה של הטחינה. הטעם העדין של הסלק משתלב נהדר בטחינה, והתוצאה טעימה גם כממרח או מטבל וגם כרוטב לירקות בתנור או לסלט שורשים. 

איך עושים? 
מכינים טחינה כמו שאתם אוהבים - עם לימון, שום, מים והכל. מוסיפים לכמות של כוס וחצי טחינה מוכנה בערך חצי סלק, חתוך ומבושל. טוחנים בבלנדר עד לקבלת טחינה ורודה-סגולה. אפשר לשחק עם הכמויות. 

טחינה סלק (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
טחינה סלק | צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

יוגורטחינה

גם במקרה הזה מדובר בשילוב כוחות בריא במיוחד - טחינה ויוגורט. היוגורט מעניק לטחינה מרקם סמיך וקטיפתי מהרגיל, וגם מעשיר את טעמה; החמיצות של היוגורט משתלבת נפלא עם הטעם הייחודי של הטחינה. כמובן שגם פה אפשר לגוון לפי הטעם - לימון, שום או תוספות אחרות, מה שעובד וטעים לכם. אגב - גם ההפך עובד יופי: יוגורט עם טיפה טחינה. הוסיפו 2 כפיות טחינה גולמית וחצי כפית דבש ליוגורט שלכם, וקיבלתם מעדן סופר טעים, שאי אפשר לטעום בשום מקום (לחוויה מפנקת במיוחד, אגב, אנחנו מכינים בדיוק את זה עם יוגורט יווני, שאחוזי השומן בו גבוהים יותר. מטמטם). 

איך עושים?
במקרה הזה היוגורט אמור להחליף חלק מהמים שמוסיפים לטחינה, אבל גם כאן הסמיכות הסופית תלויה רק בטעמכם האישי. בגדול - על שלושת רבעי כוס טחינה גולמית שמים גביע יוגורט אחד, אבל אם אתם מחפשים מרקם נוזלי יותר אפשר להוסיף מעט מים קרים (רצוי להתחיל מהטחינה והיוגורט, ולהוסיף את המים בסוף בהתאם לצורך). 

סלט קישואים עם יוגורטחינה (צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב)
סלט קישואים עם יוגורטחינה. שילוב מושלם | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב

טחינה עם כמון (חומוס ללא חומוס)

ממרח חומוס סטנדרטי מכיל טחינה וכמון, אבל מסתבר שאפשר גם לוותר על החומוס ולקבל ממרח נפלא, קליל יותר, שהוא בעצם טחינה עם תיבול של חומוס. אם אתם מאלה שמזמינים מנה ותמיד מנגבים קודם את החלקים עם הטחינה - ההצעה הזאת היא בול בשבילכם. 

איך עושים?
פשוט מוסיפים חצי כפית כמון לטחינה שלכם, זה כבר יעשה את העבודה. אם אתם מחפשים טעם מודגש יותר של כמון מומלץ לא להוסיף עוד מהתבלין המאוד דומיננטי הזה, אלא פשוט להפחית מעט מכמות מיץ הלימון שאתם נוהגים להוסיף לטחינה. עם פפריקה ושמן זית מלמעלה - אפילו הטחינה תחשוב שהיא חומוס.

חומוס בסיר לחץ (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
בעצם, לא חייבים חומוס | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

טחינה (עם טיפה) דבש

השילוב של טחינה ודבש, או טחינה עם סילאן - הוא אחד הסודות המוכרים ביותר לכל הורה שמחפש ממרח מתוק ובריא לפיתה של הילד, אבל - התגלית המרעישה היא שטיפה (ממש טיפ טיפונת) של דבש תעניק לטחינה שלכם מתיקות עדינה עדינה, כזאת שתשאיר אותה טחינה. במקרה כזה עדיף לא למהול את הטחינה במים, אלא בשלוש כפות של יוגורט (זה מספיק). מעולה כרוטב לסלט. 

איך עושים? 
לכמות של כחצי כוס טחינה גולמית מוסיפים חצי כפית דבש, ואם צריך אז עוד חצי אחרי שטועמים. שלוש כפות יוגורט, ערבוב ומוכן.

טחינה (צילום: princetahina.com)
טחינה | צילום: princetahina.com

טחינענע

הטחינה הזאת, עזת צבע ועזת טעם, עם עלי נענע טחונים - הולכת לרענן את עולמכם. גם כאן אפשר לגוון עם עוד ירוקים שאוהבים - פטרוזיליה, כוסברה, אפילו בזיליקום - אבל אל תוותרו על כמות נכבדת של עלי נענע. 

איך עושים? 
פשוט מוסיפים לטחינה שלכם עלים, אפשר קצוצים ואפשר לטחון בבלנדר - לקבלת מרקם חלק וצבע מטורף. 

טחינה ירוקה (צילום: Isaphoto2016, Shutterstock)
צרור של נענע בטחינה שלכם יעשה לה רק טוב | צילום: Isaphoto2016, Shutterstock

טחינה עם שוקולד 

אי אפשר בלי מתוק. טחינה עם דבש או סילאן זה לחלשים, אם אתם אוהבים את המתוק שלכם מושחת ועשיר ולא מתנצלים על זה - תעלו שלב. 

איך עושים? 
משקיענים ימסו שוקולד במיקרו או בבן מארי, זרקנים ייקחו ממרח שוקולד מוכן (אתם רוצים להשקיע הפעם). מערבבים עם טחינה גולמית, ואוכלים על פרוסת לחם או בכפית. אפשר להשתמש בשוקולד מריר ולקבל ממרח טבעוני נהדר. 

שוקולד מריר יקר טעים יותר מהזול? (צילום: picmax13, 123RF)
גם בקינוח. שוקולד מריר וטחינה | צילום: picmax13, 123RF