מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

פנה קוטה בחמש דקות

חברו 3 מרכיבי בסיס ותקבלו קינוח שאף אחד לא יאמין שלקח רק 5 דקות. פנקוטה בלי ג'לטין – בחרו תוספות ורוצו להכין

חן שוקרון
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

מכירים את הסיפור על מרק הכפתור? איך בעזרתו של כתפור ועוד כמה מרכיבים בודדים אפשר להכין מרק שהוא ארוחה שלמה?

לאחרונה גיליתי בלוג הנושא את השםStone Soupשזוהי למעשה הפילוסופיה של בעליו. בבלוג מתפרסמים מתכונים שמספר הרכיבים בהם לא עולה על 5, ושאת כולם ניתן להכין תוך דקות ספורות של עבודה. מגוון המתכונים רחב, והתמונות יפות ומשכנעות. בעלת הבלוג האוסטרלית דוגלת בגישה של צמצום ופשטות ונותנת טיפים רבים הקשורים לבישול ואפייה, כמו איך למשל לצמצם את מספר הכלים במטבח למינימום האפשרי.

פנה קוטה בחמש דקות 2
פנה קוטה בחמש דקות. שימו עליה כל תוספת שתרצו|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

לא לכל המתכונים, ובוודאי שלא למחשבה על אפשרות של צמצום הכלים במטבח שלי אני מתחברת, אבל יש שם בהחלט כמה הברקות של ממש, ואחת מהן הוא המתכון הבא.

קצת קשה להגדיר מה זה בדיוק, אבל הכי קל פשוט להשוות אותו לקינוח מוכר אחר:פנה קוטה, אבל ללא המרקם הג'לטיני, וגם ללא ההתעסקות הכרוכה בהכנה של קינוח עםג'לטיןממנו רבים חוששים. משך ההכנה שלו לוקח לא יותר מאשר 5 דקות בלבד, והוא עשוי מחומרים זמינים ופשוטים. בזמן ההכנה מתחולל בו קסם כימי, ותוספת מיץ הלימון מצליחה לייצב את השמנת המורתחת ולהפוך אותה לקינוח רך ובמרקם מושלם.

אם אתם מתכננים להכין ארוחה גדולה, קחו את הקינוח הזה בחשבון כיוון שניתן להכין אותו מראש ובצ'יק צ'ק. הוא מהווה סיום מרענן ומושלם לארוחה כבדה, והוא גם רב-גוני מבחינת העיטורים והתוספות שניתן להרעיף עליו (אני באופן אישי ממליצה על הפסיפלורה – ללא ספק שילוב מנצח!).

פנה קוטה בחמש דקות 1
כן, מכינים את הקינוח הזה בחמש דקות. בדקנו|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

פנה קוטה ב-5 דקות ללא ג'לטין

המרכיבים (לכ-3-4 מנות, תלוי בגודל הכלי):
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 כוס + 1 כף (60 גרם) סוכר
3 כפות מיץלימוןסחוט טרי

פרסומת

לעיטור והגשה (אחת מהאופציות):
תכולה שלפסיפלורהאחת
תותים טריים קצוצים, או מחית תותים
כל פרי רך טרי או משומר - ליצי', קיווי, פירות יער וכו'
מיני מרמשלו

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה בסיר קטן את השמנת יחד עם הסוכר. מאפשרים לתערובת לבעבע כ-3 דקות עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין, מערבבים מדי פעם.

2. מסירים מהאש ומיד מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים היטב ומוזגים לכלי הגשה. מצננים מעט ומכסים כל כלי בניילון נצמד, מעבירים לקירור למשך 6 שעות לפחות ורצוי למשך לילה.

3. לפניי ההגשה יוצקים או מסדרים מעל את אחת התוספות ומגישים.