קאפקייקס קרמבו - אורך (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
כשקרמבו ועוגה קטנה נפגשים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

הילדים שלי, ובעיקר הבנות הגדולות, חובבות אפייה. טוב, זה די מתבקש בבית שבו התנור עובד שעות נוספות. לא פעם הן מפתיעות אותי בבקיאות שלהן במושגים מתחום האפייה, בהבחנה בסוגי הבצק השונים ובידע הקשור לחומרי הגלם. אני לפעמים תוהה האם בחייהן הבוגרים הם יחליטו לקחת את התחביב צעד אחד קדימה ולהפוך אותו לחלק משמעותי בחייהן. בכל אופן, עד שזה יקרה או לא יקרה, אנחנו מסתפקים בלעמוד על שרפרף ליד השיש במטבח ולעזור לאמא.

נכון, "העזרה" של הילדים היא לא תמיד עזרה אמתית, אלא בדיוק ההפך – היא דורשת סבלנות והרבה תשומת לב. לעיתים, ובעיקר כשהזמן דוחק, קל לוותר עליה. אבל כשמכינים משהו עבור הילדים – עוגה לאבא / אמא של שבת / כוכב השבוע, עוגת יום הולדת וכו' - הכי כיף ליצור יחד עם הילדים. לתת להם לערבב, ללוש, לזלף ולראות אותם מתלקקים כל הדרך אל התנור.

הקאפקייקס הבאים מיועדים בעיקר לילדים וגם מהווים פעילות נהדרת לאחה"צ עם הזאטוטים. אלו קאפקייקס מעוטרים בשכבת מרנג נדיבה מצופה בשוקולד. כיבוד מרשים וטעים לכל אירוע. המרקם של המרנג מזכיר במראה שלו קרמבו, אבל מבחינת הטעם מתקבל ציפוי שנע בין טעם ומרקם של קרמבו-מרשמלו-שערות סבתא.

כיוון שהציפוי כאן הוא גולת הכותרת, כל עוגה בסיסית יכולה להתאים. אם יש לכם עוגת שוקולד אהובה, או כל עוגה אחרת, תוכלו להשתמש בה כבסיס. אני בחרתי להכין את הקאפקייקס הפשוטים והבסיסיים שאני מכינה בדרך כלל. הם גם קלים להכנה, וגם טעימים ועסיסיים, אבל שוב – כל עוגה יכולה להתאים כאן.

פבלובה שלב 2 (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מקציפים את החלבונים לקצף סמיך | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

הכנת המרנג דמה מאוד לאופן הכנת הפבלובה שהכנו לפניי כשבועיים: מקציפים במיקסר את החלבונים במהירות גבוהה למשך כ-2 דקות עד לקבלת קצף רך מאוד, אבל יציב. לאט, לאט ובהדרגה ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר.

ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק, חזק וסמיך. אם יש לכם מיקסר חזק, פעולת ההקצפה הזו לא לוקחת יותר מ-3-4 דקות. בשלב הזה מוסיפים לקצף את החומץ. מקציפים שוב, ורק עד להטמעה.

קאפקייקס קרמבו - מזלפים מרנגים (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מזלפים מגדלים קטנים של מרנג | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מעבירים את המרנג לשק זילוף עם פיה חלקה. מזלפים בתנועה ספירלית למעין מגדל קטן. קוטר הבסיס צריך להיות זהה בגודלו לקוטר הקאפקייקס. במידת הצורך אפשר להיעזר בסימון של עיגולים בקוטר עטרות הנייר על גבי נייר האפייה, ולהפוך את הנייר כך שפניו יפנו מטה. אופים במשך כחצי שעה ומצננים כשעה נוספת בתנור כבוי.

קאפקייקס קרמבו - ממיסים שוקולד (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
ממיסים שוקולד | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

כשהמרנגים קרים, ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל או על גבי בן מארי. מוסיפים כף שמן ומערבבים היטב.

קאפקייקס קרמבו - אחרי האפייה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מטמינים שוקולד בתוך הקאפקייק | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

יוצרים בקאפקייקס גומחה קטנה על ידי ריקון של חלק מתוכנם. ממלאים בכפית שוקולד מומס. המטרה של הפעולה הזו היא גם להוסיף טעם ועניין לקאפקייקס וגם על מנת לאפשר למרנג להיצמד אליהם בקלות. מניחים מעל את המרנג ומטפטפים מעל 2-3 כפיות של השוקולד המומס. מעטרים בסוכריות צבעוניות.

קאפקייקס קרמבו - רוחב (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
והנה עוד מבט על היפיופים האלו | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

המרכיבים (לכ-15 קאפקייקס בגודל סטנדרטי):
לעוגות:
1.5 כוסות (210 גרם) קמח
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
קורט מלח
120 גרם חמאה רכה
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 ביצים
1 כף מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
גביע קטן (150 מ"ל) יוגורט 3%

למרנג:
4 חלבונים (135 גרם) בטמפרטורת החדר
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית חומץ

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן קנולה
סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

1. להכנת העוגות: מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מנפים יחד לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

2. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב את החמאה עם הסוכר, מוסיפים את תמצית הונויל ואת הביצים בזו אחר זו עד להטמעה מלאה.

3. מערבבים את מיץ הלימון יחד עם היוגורט. מוסיפים לקערת המיקסר את הקמח, בכל פעם שליש ולסירוגין עם היוגורט (בכל פעם חצי). מערבלים עד לקבלת בלילה חלקה.

4. מרפדים תבנית שקעים סטנדרטית בעטרות נייר. ממלאים כל שקע עד ל-2/3 מגובהו בבלילה. אופים כ-25-30 דקות, עד להזהבה קלה מאוד, ועד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

5. להכנת ציפויי המרנג: מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות.

6. בקערת המיקסר ובמהירות גבוהה מקציפים את החלבונים למשך כ-2 דקות, עד לקבלת קצף רך מאוד אך יציב. תוך כדי הקצפה, מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק וסמיך מאוד, כ-3-4 דקות נוספות. כאשר מרימים את המקצף, הקצף צריך להישאר יציב ולא ליפול חזרה לקערה. מוסיפים לקערה את החומץ וממשיכים להקציף, עד להטמעה מלאה.

7. מעבירים את המרנג לשק זילוף עם פיה בקוטר חצי ס"מ. מזלפים "מגדלים" קטנים של מרנג בצורה ספירלית על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה בקוטר של הקאפקייקס. במידת הצורך ניתן לסמן על גבי הנייר בעזרת עפרון עיגולים בקוטר של עטרות הנייר. את נייר האפייה עם העיגולים הופכים כך שפניו יפנו כלפי מטה. מעבירים לתנור ואופים כ-25-30 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את המרנג להתקרר בתוכו כשעה נוספת.

8. ההרכבה: על גבי בן מארי או במיקרוגל ממיסים באיטיות ובזהירות את השוקולד. מערבבים היטב ומוסיפים את השמן. מערבבים שוב. כשהמרנגים והעוגות קרות, מסירים חלק קטן מהתוכן של כל עוגה ליצירת גומחה קטנה. מניחים בגומחה 1-2 כפיות של השוקולד המומס. מניחים מעל את המרנג ומטפטפים מעליו כ-2-3 כפיות של השוקולד המומס. מעטרים במעט סוכריות צבעוניות. חוזרים על הפעולה עם יתר העוגות והציפויים.

* ללא הציפוי העוגות יכולות להישמר בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כיומיים נוספים. עם הציפוי העוגות טובות ביום הכנתן.

* בהשראת רעיון מתוך מגזין הילדים של דונה היי.

* את כל עטרות הנייר (מלבד הוורודות) אפשר להשיג בחנויות המתמחות. הוורודות נרכשו ב-Bake it Pretty.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד עם קרמל
>> איך מכינים את הצ'יפס של מקדונלד'ס?