עוגת גבינה אפויה 2 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
עוגת גבינה אפויה. לא לפחד כלל | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
עוגת גבינה אפויה 4 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מרפדים את התבנית ואת שוליה בנייר אפייה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, גם בשוליה.

איך מרפדים את שולי התבנית? גוזרים פסים של נייר אפייה כך שיתאימו לגובה התבנית. נעזרים בחמאה המומסת של בסיס העוגה. בעזרת מברשת משמנים מעט את התבנית ומצמידים את פסי נייר האפייה על התבנית. אין צורך לשמן היטב את התבנית, אלא רק לאפשר לנייר האפייה להיצמד אליה בקלות.

 

עוגת גבינה אפויה 5 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מפזרים את תחתית הפירורים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

במעבד מזון טוחנים יחד ביסקוויטים ומעט שקדים לתערובת פירורית. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לתערובת לחה. מעבירים את תערובת הפירורים לבסיס העוגה ומהדקים היטב לשכבה אחידה. מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את המלית.

 

עוגת גבינה אפויה 6 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
שופכים את המלית | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

להכנת המלית – בקערת המיקסר מערבלים את הגבינות, הסוכר, ביצים ומיץ לימון. בעזרת מרית מוודאים שהתערובת אחידה ושאין בה גושי גבינה. יוצקים את מלית הגבינה על גבי הבסיס שהתקרר והתקשה. מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה ויוצקים לתוכה מים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים). אופים למשך כשעה בחום נמוך.

עוגת גבינה אפויה 7 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מיישרים בזהירות את הציפוי | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

בזמן שהעוגה נאפית מערבבים בקערית את חומרי הציפוי. מוציאים את העוגה מהתנור ובזהירות רבה יוצקים עליה את הציפוי, בעזרת מרית מיישרים את פניה. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות. לאחר זמן זה מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר למשך לילה.

לפני ההגשה (אם רוצים) מעטרים את שולי העוגה באבקת נוגט.

עוגת גבינה אפויה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
והיופי הזה הוא התוצאה הסופית | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

עוגת גבינה קלה

המרכיבים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):
לבסיס:
כוס וחצי (150 גרם) ביסקוויטים טחונים לפירורים
50 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
70 גרם חמאה מומסת

למלית:
3 מיכלים (675 גרם) גבינת שמנת 30%
1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5%
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים בגודל L
1 כפית תמצית וניל
1 כף (15 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי

לציפוי:
2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

לעיטור (לא חובה):
3 כפות אבקת נוגט

אופן ההכנה:

1. להכנת העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה בבסיס ובשוליים.

2. להכנת הבסיס: מערבבים יחד בקערה ביסקוויטים טחונים, שקדים טחונים וחמאה מומסת לתערובת פירורית. מעבירים לתבנית האפייה ומהדקים היטב לבסיס לשכבה אחידה. מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את מלית הגבינה.

3. להכנת המלית: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את 2 סוגי הגבינות. מוסיפים את הסוכר ומערבלים היטב. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד - מערבלים היטב עד להטמעה ורק אז מוסיפים את הביצה הנוספת. מוסיפים את תמצית הווניל ומיץ הלימון ומערבלים שוב. בעזרת מרית מוודאים כי התערובת חלקה לחלוטין.

4. מניחים תבנית אפייה קטנה בתחתית התנור ויוצקים לתוכה מים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים). יוצקים בעדינות את מלית הגבינה על גבי הבסיס שהתקרר ומעבירים לתנור. אופים כ-60 דקות, ועד שהעוגה מתייצבת מעט בשוליה, אבל עדיין רוטטת.

5: בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הציפוי: בקערית מערבבים יחד שמנת חמוצה, סוכר, תמצית וניל ומיץ לימון. מוציאים את העוגה מהתנור ובזהירות רבה מצפים אותה. בעזרת מרית מיישרים את פני הציפוי. מחזירים לתנור לעוד 10 דקות של אפייה. מוציאים מהתנור. העוגה תהיה עדיין רוטטת ולא יציבה, וזה בסדר. במהלך הקירור היא תתייצב. מצננים לטמפרטורת החדר, ומעבירים למקרר ללילה שלם.

6. לפני ההגשה מפזרים אבקת נוגט בשולי העוגה. העוגה נשמרת עוד 5 ימים נוספים בקירור.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

>> והנה מתכון לעוגת גבינה פירורים מעולה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת טירמיסו
>> מתכונים לשבועות