סינבון תפוזים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
סינבון תפוזים. שילוב מושלם בין מאפה לציפוי | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

זה היה די ברור שאחרי חג השבועות יישארו לי גבינות במקרר. בכל שנה זה קורה שוב ושוב, עודפים של גבינות שוכבים להם במגירה בקירור, דווקא כשלאף אחד כבר לא מתחשק שום דבר על בסיס גבינה. החצי הפגין יוזמה ברוכה והכין עם הגבינות המלוחות בורקס פילו נהדר ואילו אני חיפשתי איך לנצל את גבינת השמנת שנותרה.

רציתי להכין משהו שהגבינה תהיה בו רק בת לוויה ולא שתעמוד במרכז. וכך נולד הרעיון להכין עוגת שמרים בציפוי גבינה ובניחוח תפוזי עז. בסופו של דבר דווקא הציפוי גנב את ההצגה והעניק לעוגה טעם, מתיקות ולחות. אל תכינו את העוגות בלעדיו, כי העוגה לבדה הרבה פחות מוצלחת.

סינבון תפוזים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מכינים את הבצק | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מכינים בצק שמרים ומאפשרים לו לתפוח כשעה וחצי-שעתיים בטמפרטורת החדר, עד שהוא כמעט ומכפיל את נפחו.

סינבון תפוזים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
ונותנים לו להכפיל את נפחו | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

בזמן שהבצק תופח מוציאים חמאה מהקירור ומאפשרים לה להתרכך ולהגיע לטמפרטורת החדר.

סינבון תפוזים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מגרדים קליפה של תפוז | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מגרדים קליפה דקה של תפוז אחד או שניים.

סינבון תפוזים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
ומערבבים אותה עם חמאה רכה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים היטב.

סינבון תפוזים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מורחים את הבצק במילוי, ומגלגלים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מרדדים את הבצק שתפח למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ ומורחים עליו באופן שווה את תערובת החמאה. בוזקים מעל מעט סוכר חום בהיר ומגלגלים מהצד הרחב ליצירת גליל.

סינבון תפוזים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
פורסים לגודל הרצוי | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

פורסים את הגליל לפרוסות. לפרוסות דקות אם מעוניינים בעוגות אישיות קטנות יחסית, או לפרוסות עבות לעוגות נדיבות בגודלן.

סינבון תפוזים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
ומניחים בתבנית | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשחלק החתוך כלפי מעלה ומניחים להתפחה נוספת.

סינבון תפוזים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
במקום על התבנית - אפשר לאפות את המאפים בעטרות נייר אישיות | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

אופציה נוספת (וחביבה בעיניי) היא להניח את הבצק בתוך עטרות נייר. מתקבלות לאחר האפייה עוגות קטנות וחמודות שנחמד ונוח להגיש אותן.

סינבון תפוזים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
והנה התוצאה הסופית. אל תוותרו על הציפוי! | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

בזמן שהעוגות נאפות מכינים את הציפוי – בקערה אחת מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ונוזלית. מוציאים את העוגות מהתנור ומצננים מעט. יוצקים על גבי כל עוגה מעט מהציפוי ומגישים מיד.

סינבון תפוזים

המרכיבים (לכ-12-15 עוגות אישיות):
לבצק:
4 כוסות (560 גרם) קמח
1 כפית מלח
חצי כוס (100 גרם) סוכר
1 כף (8-9 גרם) שמרים יבשים
2 ביצים בגודל L
25 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר

למלית:
75 גרם חמאה רכה מאוד
גרידת תפוז אחד גדול (או שניים קטנים)
3 כפות סוכר חום בהיר

לציפוי:
חצי מיכל (120 גרם) גבינת שמנת (אפשר להמיר בגבינה לבנה 5% או 9%)
20 גרם חמאה רכה מאוד
1 כפית תמצית וניל
רבע כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
גרידת תפוז מתפוז אחד קטן
חצי כוס (60 גרם) אבקת סוכר מנופה

אופן ההכנה:

1. להכנת הבצק: מנפים את הקמח אל תוך קערת המיקסר, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הסוכר ומערבבים שוב. מוסיפים את השמרים ומערבבים עד להטמעה מלאה בקמח. מחברים את וו הלישה ותוך כדי מהירות נמוכה מוסיפים את הביצים ואת קוביות החמאה הרכה. מוסיפים בהדרגה את החלב הפושר עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק מידי. ממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות לפחות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומגלגלים בה את הבצק כך שישומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים.

2. להכנת המלית: בזמן שהבצק תופח מוציאים את החמאה מהקירור ומניחים לה להתרכך בטמפרטורת החדר. מוסיפים את החמאה הרכה לגרידת התפוז ומערבבים היטב.

3. מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כחצי ס"מ ובגודל 50X30 ס"מ. מורחים באופן אחיד את תערובת החמאה על גבי הבצק, בוזקים מעל את הסוכר. מגלגלים את הבצק מצדו הרחב יותר לגליל. חותכים מהגליל פרוסות דקות בעובי של כ-2 ס"מ.

4. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה כשהצד החתוך כלפי מעלה, מכסים קלות בניילון נצמד ומתפיחים כ-30-40 דקות נוספות. בינתיים מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. במקום זה, ניתן לחתוך את הגליל לפרוסות קטנות ולהניח בתבנית שקעים או עטרות נייר אישיות.

5. אופים כ-10-15 דקות ועד שהעוגות מזהיבות. בזמן שהעוגות נאפות מכינים את הציפוי.

6. להכנת הציפוי: מערבבים יחד בקערה את החמאה הרכה, הגבינה, תמצית הווניל, ומיץ וגרידת התפוזים. מנפים פנימה את אבקת הסוכר ומערבבים היטב.

7. מוציאים את העוגות מהתנור ומצננים מעט. יוצקים על גבי כל עוגה 2-3 כפיות מהציפוי ומגישים.

*בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> עוגת שקדים ולימון בחושה ונהדרת
>> רוצים לנסות את המתכונים של מסעדת מול ים?