mako
פרסומת

בראוניז שוקולד עם ציפוי קרמל ובוטנים

השילוב הנצחי בין מתוק למלוח ובין רכות לפריכות. גם אם אתם נרתעים מהכנת קרמל בבית, אל דאגה - יש לנו פטנט גאוני בשבילכם, שאין מצב שתפספסו איתו

חן שוקרון
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

את העוגה הבאה הכנתי בפעם הראשונה לפניי כשנתיים. זאת עוגת בראוני קלה ופשוטה מאוד להכנה, אבל מה שמייחד אותה הוא הציפוי העשיר והטעים שלה - בוטנים מלוחים מצופים ברוטב קרמל מתוק ועשיר.

בפעם הראשונה שהכנתי אותה, עקבתי אחר המתכון המקורי (של דורי גרינספן), והכנתיקרמללפי הוראות המתכון. הקרמל יצא טעים, אבל עם הקירור שלו הוא התקשה מאוד על גבי העוגה, עד כדי כך שלא ניתן היה לפרוס ממנה פרוסות. מאז כבר הכנתי כמה וכמה פעמים קרמל ביתי, ואני בקיאה יותר ברזי ההכנה, אבל אני יודעת שהרבה פעמים אנשים נרתעים מהכנת קרמל. מאז שגיליתי את הטריק של הכנת קרמל מסוכריות טופי קרמל, שיטה קלה מאוד וחסינת פדיחות, כבר אין שום סיבה שלא להכין קרמל לבד ומבלי דאגות.

בראוניז מתוקים שלי - קאפקייקס
בראוניז שוקולד עם ציפוי קרמל ובוטנים מלוחים. אפשר כעוגה, אפשר גם כקאפקייקס|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

העוגה

בקערה מערבלים יחד ביצים וסוכר, במקביל ממסים בעדינות במיקרוגל (אובבן מארי) שוקולד וחמאה. לקערה נפרדת מנפים קמח וסודה לשתייה ומוסיפים את המלח.

בראוניז מתוקים שלי - טורפים ביצים וסוכר
טורפים את הביצים והסוכר יחדיו|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מוסיפים את השוקולד המומס לקערת הביצים ומערבבים היטב. מוספים לאחר מכן את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שהקמח נספג כולו בתערובת ומתקבלת עיסה אחידה וחלקה.

בראוניז מתוקים שלי - מערבבים רטובים ויבשים
מחברים ביחד את החומרים הרטובים והיבשים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה, ומטים את התבנית כך שהבלילה תכסה את כולה באופן אחיד. יראה כאילו הכמות של הבלילה מועטה, אבל זה בסדר. העוגה תופחת מאוד בזמן האפייה, וגם לא אמורה לצאת גבוהה במיוחד.

בראוניז מתוקים שלי - העוגה לפני אפייה
נראה כי אין מספיק בלילה לעוגה, אבל זה בסדר|צילום: חן שוקרון, mako אוכל
פרסומת

הקרמל והציפוי

אחריי האפייה, וכל עוד העוגה מתקררת, זהו הזמן להכין את הציפוי. כאמור זהו ציפוי קל מאוד להכנה, וטעים ביותר. במקום להכין קרמל מסוכר ושמנת, פשוט ממסים בסיר סוכריות טופי קרמל רכות יחד עם חלב. ההמסה איטית מאוד ועל גבי להבה קטנה. זה עשוי לקחת קצת זמן, אבל בסופו של דבר התערובת הופכת נוזלית ממש כמו קרמל כרגיל. את סוכריות הטופי אגב, ניתן להשיג בחנויות בהן נמכרים ממתקים במשקל.

בראוניז מתוקים שלי - סוכריות טופי
הסוד לקרמל שתמיד מצליח, הוא סוכריות טופי|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מקלפים את הבוטנים מקליפתם הדקה. כשסוכריות הטופי התמוססו לחלוטין והתערובת הפכה נוזלית, מסירים מהאש ומוסיפים אליה את הבוטנים המומלחים.

בראוניז מתוקים שלי - טופי ובוטנים
לאחר שהסוכריות נמסו כולן, מוספים את הבוטנים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

ההרכבה

נותנים לתערובת להתקרר מעט, ולאחר מכן יוצקים אותה באופן אחיד על גבי עוגת השוקולד שהתקררה לחלוטין.

בראוניז מתוקים שלי - העוגה מצופה
תנו לקרמל כמה דקות כדי שיחלחל את תוך העוגה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל
פרסומת

נותנים לציפוי לחלחל מעט לתוך העוגה, ואחרי כמה דקות ניתן לשחרר את הקפיץ.

בראוניז מתוקים שלי - העוגה
וכך זה נראה אחרי שמשחררים את העוגה מהתבנית|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

אני אוהבת להכין את העוגה הזו גם כעוגות אישיות. אופן ההכנה זהה לחלוטין, מלבד משך האפייה שמתקצר משמעותית.

בראוניז שוקולד עם ציפוי קרמל ובוטנים מלוחים

לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 24 ס"מ, או לכ-24 עוגות אישיות בגודל סטנדרטי
לעוגה:
1 כוס (140 גרם) קמח
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
120 גרם חמאה
150 גרםשוקולדמריר
3 ביצים בגודל L
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1/2 כפית תמצית וניל

לציפוי:
35 סוכריות טופי קרמל
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
1 כוס (150 גרם) בוטנים קלויים ומומלחים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה או לחילופין, מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

2. מנפים יחד לקערה את הקמח והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

3. בקערית נפרדת ממסים יחד את השוקולד והחמאה (אפשר במיקרוגל אובבן מארי) עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט.

4. בקערה אחרת טורפים יחד את הביצים ושני סוגי הסוכר. מוסיפים את תמצית הוניל. מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נספג כולו בתערובת ועד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

פרסומת

5. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה (או לעטרות הנייר) ואופים כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. שימו לב שלא לאפות יתר על המידה את העוגה. במידה ומכינים כעוגות אישיות אופים כ-15 דקות בלבד.

6. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה כ-15 דקות. לאחר הצינון, מעבירים סכין חדה בדפנות התבנית ומשחררים את הקפיץ. אם העוגה שקעה מעט במרכזה, זה בסדר. מצננים לטמפרטורת החדר. אחרי שהעוגה התקררה לחלוטין, הופכים אותה, מוציאים את הבסיס ואת נייר האפייה, ומחזירים אותה שוב לתבנית כשהיא הפוכה. מחזירים את הקפיץ ומהדקים.

7. מכינים את הציפוי: בסיר קטן ועל גבי להבה קטנה ממסים באיטיות את סוכריות הטופי יחד עם החלב. במקביל מסירים את הקליפה הדקה מהבוטנים. כשהסוכריות מתמוססות לחלוטין ומתקבלת תערובת חלקה ואחידה, מסירים מהאש. מוסיפים פנימה את הבוטנים ומערבבים כך שהבוטנים יצופו היטב בקרמל. מצננים מעט. יוצקים את הציפוי על גבי העוגה (או העוגות האישיות) באופן אחיד. מאפשרים לקרמל להיספג מעט, מסירים את הקפיץ ומגישים.

8. העוגה נשמרת כיום-יומיים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר.

מבוסס על מתכון של דורי גרינספן.

בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי

אהבתם את המתכון? תנו לו לייק, שיאהב אתכם בחזרה