אומרים שבני האדם מתחלקים לשני סוגים - אלו שאוהבים קינוחי שוקולד לעומת אלו שאוהבים קינוחים לימוניים. אני עדיין לא החלטתי לאיזה סוג אני בדיוק משתייכת, אבל בתקופה האחרונה אני ללא ספק בהתקפת קינוחים חמצמצים.

עוגת לימון עסיסית 2 (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
עוגת לימון עסיסית. נותנת פייט יפה לכל קינוח שוקולדי | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

אני שמחה לשתף אתכם באחת העוגות הכי מוצלחות בקטגוריה הזו. לא רק שהיא סופר קלה להכנה, היא גם עסיסית ביותר, מלאה בטעמים חמצמצים ומרעננים, ואין בה אפילו טיפה אחת של רכיב חלבי מה שהופך אותה לעוגת פרווה מושלמת.

נתחיל בזה שבעוגה הזו יש לימון. הרבה לימון. והטעם החמצמץ שלו מודגש. לא כולם מאוד אוהבים את זה, אבל כמות הלימון ניתנת לשליטה ולוויסות. עצות וטיפים מיד בהמשך.

מתחילים עם החומרים היבשים - לקערה מנפים יחד קמח ואבקת אפייה, מוסיפים את המלח ומערבבים.

שוטפים היטב את הלימונים ומייבשים, ובעזרת פומפייה דקה או מגרדת מגרדים גרידת לימון.

עוגת לימון גרידת לימון (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
גרידת לימון. היזהרו מהחלק הלבן בין הקליפה לפרי - הוא מר | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מערבבים את הגרידה עם הסוכר כך שהסוכר יהפוך לח ובעל ניחוח ארומטי עמוק. סוחטים את הלימונים ומוסיפים את המיץ לסוכר.

עוגת לימון מיץ לימון (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מיץ הלימון מעורבב עם הסוכר | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב


מוסיפים גם את יתר החומרים הרטובים: הביצים והשמן ומערבלים היטב.

עוגת לימון מערבבים את המיץ (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מערבלים את מיץ הלימון יחד עם שאר החומרים הרטובים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה וללא גושים.

מעבירים לתבניות האפייה שריפדנו בנייר אפייה וממלאים עד לכ-3/4 מגובהן בבלילה ומעבירים לתנור.

עוגת לימון בתבנית (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
אל תוותרו על נייר האפייה בתוך התבנית, אחרת יהיה לכם קשה לשלוף אותה החוצה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

שימו לב, זמן האפייה הוא קריטי - כמה דקות מיותרות של אפייה יפגמו במרקם של העוגה ויהפכו אותה מרכה, לחה ועסיסית לסתם עוגה יבשה. מומלץ לכן, לשים לב ולבדוק את העוגה מיד כשחלקה העליון מזהיב מעט (הוא לא צריך להשחים מאוד). העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים.

בזמן שהעוגה נאפית מכינים בזריזות את סירופ הלימון - סוחטים שוב לימונים, מוסיפים סוכר ומבשלים על להבה קטנה עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין. מסירים מהאש ומצננים עד לצאת העוגה מהתנור.

עם צאת העוגה מהתנור, ובעודה חמה מאוד, מנקבים בה חורים יחד עם קיסם עץ על מנת לאפשר לסירופ הלימון לחלחל פנימה.

עוגת לימון מחוררים (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מחוררים בקיסם עץ, כדי ליצור מקום לסירופ לחלחל | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

יוצקים את סירופ הלימון באופן אחיד על גבי העוגה.

עוגת לימון מלחלחים את העוגה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
וישר שופכים סירופ לימון מעל | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין ולסירופ להיספג היטב.

הערה: אני אוהבת שטעם הלימון בעוגה מודגש. מי שחושש מטעם חמוץ מידי יכול לדלל את מיץ הלימון, גם בעוגה וגם בסירופ, במעט מים. במידה ועושים זאת, מומלץ לדלל במעט מאוד מים כדי לשמור על אופייה המרענן של העוגה.

עוגת לימון עסיסית

המרכיבים:
לעוגה:
1.5 כוסות (210 גרם) קמח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 כפיות גרידת לימון (מכ-2 לימונים בינוניים)
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
3 כפות (50 מ"ל) מים
3 ביצים L
1/2 כוס (125 מ"ל) שמן

לסירופ לימון:
1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס + 2 כפות (80 גרם) סוכר

תבנית מלבנית מאורכת באורך 30 ס"מ או 3 תבניות מלבניות באורך 15 ס"מ

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה.

2. מנפים יחד לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

3. בקערה נפרדת מערבבים את גרידת הלימון עם הסוכר, עד שהסוכר הופך לח ובעל ניחוח ארומטי. מוסיפים את מיץ הלימון, המים, הביצים והשמן ומערבבים היטב.

4. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הלימון ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה וללא גושים. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה, עד לכ-3/4 מגובהה. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. (אם אופים בתבניות קטנות, זמן האפייה מתקצר לכ-25 דקות).

5. בזמן שהעוגה נאפית מכינים את סירופ הלימון: לסיר קטן יוצקים את מיץ הלימון ומוסיפים את הסוכר. מבשלים על גבי להבה בינונית עד שהסוכר מתמוסס כולו והתערובת שקופה ונוזלית. מצננים עד לצאת העוגה מהתנור.

6. עם צאת העוגה מהתנור, מנקבים בה בעזרת קיסם עץ מספר רב של חורים. יוצקים את סירופ הלימון בזהירות ובאופן אחיד על גבי העוגה. מניחים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר ולסירופ להיספג היטב.

* העוגה נשמרת עוד כיומיים נוספים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב.

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

גם אתם במחנה הקינוחים החמצמצים? אם כן, תנו בלייק!

>> בשבוע שעבר הכנו בראוניז שוקולד עם ציפוי קרמל ובוטנים
>> רגישים לגלוטן? נסו שוקטים צרפתיים ללא טיפה אחת של קמח