mako
פרסומת

הכי מהיר, הכי מרשים: קינוחי גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) אישיים

לקינוח הזה אין שם. אם מתאמצים אפשר לקרוא לו שכבות טעימות של גבינת שמנת עם דברים טעימים, אבל למה להתאמץ? הוא כל כך פשוט להכנה, שנשאר רק לחטוף כפית ולהסתער

חן שוקרון
mako אוכל
פורסם:
קינוח גבינה וריבת חלב
קינוח גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) וריבת חלב | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
הקישור הועתק
קינוח גבינה וריבת חלב
קינוח גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) וריבת חלב. כמעט כמו גלידה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

אחת הגלידות האהובות אצלנו היא גלידת ריבת חלב. בפעם הראשונה שהכנתי גלידה כזו ביתית הופתעתי לראות עד כמה זה פשוט. לקרם האנגלז, הקרם הבסיסי ממנו מתחילות רוב גלידות השמנת, פשוט מוסיפים מעט ריבת חלב, וזהו. ריבת החלב, גם בכמות קטנה, משפיעה על הקרם ומעניקה לו את טעמה המיוחד.

אותו העיקרון עובד גם עם קינוחים נוספים, כמו הקינוח הבא. תוספת של ריבת חלב לגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) ממתיקה אותה והופכת אותה לקינוח מיוחד. גם מרהיב, גם פשוט להכנה ובעיקר מאוד טעים. זהו יופי של קינוח למזג אוויר קיצי, וכפית מרעננת ממנו ממתיקה את היום.

קינוח גבינה וריבת חלב
מכינים את הבסיס הפירורי | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מתחילים בהכנת הבסיס - הבסיס הוא לא חובה וניתן לוותר עליו, אבל יחד עם זאת הוא מעשיר את הקינוח ומעניק לו מרקמים וטעמים נוספים – טוחנים ביסקוויטים לפירורים דקים, מוסיפים מעט חמאה ומומסת וברס (אגוזי לוס מקורמלים וקצוצים גס) ומערבבים היטב.

קינוח גבינה וריבת חלב
מערבבים גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) וריבת חלב | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
פרסומת

בקערה גדולה מאחדים היטב בין הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) וריבת החלב. אני השתמשתי בגבינת שמנת 30%, אבל אפשר להמיר בגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) לבנה רגילה בעלת 5% או 9% שומן.

קינוח גבינה וריבת חלב
מקפלים פנימה גם קצפת | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

אל התערובת מקפלים בעדינות קצפת. נזהרים מאוד לשמור על המרקם הרך והאוורירי של הקצפת מעבירים את התערובת שהתקבלה לשק זילוף.

קינוח גבינה וריבת חלב
מתחילים לבנות את השכבות | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

בכוסות הגשה אישיות מניחים כ-2-3 כפיות מתערובת הבסיס ומהדקים. על גבי הבסיס מזלפים את קרם ריבת החלב לסירוגין עם קצפת ממותקת. שומרים בקירור כ-4 שעות לפני ההגשה. מעטרים בברס ובמעט ריבת חלב ומגישים.

קינוח גבינה וריבת חלב
והנה זה מוכן. לבריאות | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

המרכיבים (ל-6-8 מנות אישיות):
לבסיס:
100 גרם ביסקוויטים טחונים דק
30 גרם חמאה מומסת
3 כפות ברס (או אגוזי לוז קלופים קצוצים דק)

פרסומת

למלית:
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 30% (אפשר להמיר בגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) 5% או 9%)
5 כפות (170 גרם) ריבת חלב
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר מנופה

לעיטור:
מעט אגוזי ברס או אגוזי לוז קצוצים גס
כ-2 כפות ריבת חלב

אופן ההכנה:

1. להכנת הבסיס: טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת והברס ומערבבים היטב לקבלת תערובת פירורית ולחה. מניחים בכל כוס הגשה כ-2-3 כפיות.

2. להכנת המלית: בקערה גדולה מערבבים יחד את הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) וריבת החלב לקבלת תערובת אחידה.

3.מקציפים בקערת המיקסר מכל אחד (250 מ"ל) של שמנת מתוקה (אין צורך לשטוף את הקערה). מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) ונזהרים שלא לפגוע במרקם הרך והאוורירי. מעבירים לשק זילוף. מקציפים שוב במיקסר את יתרת השמנת המתוקה (מכל אחד) הפעם יחד עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף.

4. מזלפים על גבי הבסיס מעט מתערובת ריבת החלב לסירוגין עם הקצפת, עד לקבלת 2 שכבות מכל סוג. שומרים בקירור למשך 4 שעות לפניי ההגשה.

5. לעיטור: מזלפים מעל מעט ריבת חלב ומפזרים את הברס.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי