עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס 2 (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס. מתאדות במהירות הבזק | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

העוגיות הכי אהובות אצלנו בבית, כמו ברוב הבתים, הן עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות. כשאני מכינה אותן, הן תמיד נעלמות במהירות ובחשאיות מקופסת העוגיות שעל השיש במטבח. העניין הוא שאם אני מוסיפה לעוגיות תוספות נוספות ומעניינות כגון דובדבנים מיובשים או אגוזים שונים, הקטנים שלי מעקמים פרצוף ומסרבים לאכול אותן. מבחינתם כל מה שמתווסף לשוקולד הוא פשוט מיותר.

אז לכבודם של חובבי השוקולד החלטתי להכין עוגיות שוקולד צ'יפס שהן כולן על טהרת השוקולד. לא רק שוקולד כתוספת, אלא גם בלילה עשירה בשוקולד משובח. למעשה, כמות השוקולד בעוגיות הללו היא כה גדולה שזה כמעט כמו לאכול שוקולד טהור רק במרקם רך של עוגיית פאדג'.

אם עוגיות השוקולד צ'יפס הרגילות נחטפות אצלנו במהירות, העוגיות הללו פשוט מתאדות במהירות הבזק.

עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס שוקולד עם חמאה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
הכל מתחיל משוקולד וחמאה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מתחילים בהמסה של שוקולד וחמאה. כיוון שהשוקולד הוא השחקן המרכזי, ולמעשה הצלחת העוגיות תלויה כמעט כולה בטיבו, חשוב להשתמש בשוקולד איכותי וטעים. זה לא חייב להיות שוקולד עם אחוז גבוה מאוד של מוצקי קקאו, אבל חשוב שהוא יהיה מריר וכזה שטעים לכם.

עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס שוקולד מומס (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
ממיסים אותם ביחד | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מצננים מעט את השוקולד המומס ובינתיים קוצצים מטבעות שוקולד לחתיכות קטנות. חתיכות השוקולד הללו יתווספו מאוחר יותר לבלילה וישמשו כתוספת שוקולדית. אפשר לחסוך את השלב הזה על ידי שימוש בשוקולד צ'יפס, אבל שוב – כיוון שטיבו וטעמו של השוקולד משפיעים ישירות על התוצאה הסופית, חשוב להשתמש גם כאן בשוקולד צ'יפס איכותי מאוד. אני אישית מעדיפה לקצוץ שוקולד, לא רק בגלל הטעם, אלא גם בשל האפקט שיש לגושי שוקולד גדולים בתוך העוגייה.

עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס שוקולד קצוץ (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
קוצצים שוקולד. חשוב להשתמש בשוקולד איכותי וטעים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מקציפים במהירות גבוהה את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. ממשיכים להקציף עוד כ-5 דקות נוספות.

עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס מקציפים את הביצים (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מקציפים את הביצים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מוסיפים פנימה את השוקולד המומס וממשיכים להקציף עד להטמעה מלאה.

מוסיפים את הקמח ואת שבבי השוקולד, ומקפלים עד שהקמח נספג כולו בתערובת והשוקולד מתפזר באופן שווה בבלילה.

http://zaatar.tumblr.com/post/12733728188/via-gota (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מקפלים את הקמח ואת שבבי השוקולד לתערובת. חשוב להקפיד לא לערבב על יתר המידה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

בעזרת כף קפיצית של גלידה (אם אין, אפשר להשתמש בשתי כפות רגילות), מניחים תלוליות של הבלילה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס על הכף (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
כף גלידה קפיצית מושלמת לעיצוב עוגיות שוות, אבל גם 2 כפות רגילות יעשו את העבודה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מניחים במרווחים גדולים כיוון שבזמן האפייה העוגיות משתטחות לחלוטין.

עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס לפני התנור (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מניחים את העוגיות בתבנית במרווחים גדולים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

זמן האפייה כאן הוא קריטי. כדי שיתקבלו עוגיות במרקם רך ופאדג'י חשוב להקפיד על זמן אפייה קצר (כ-9 דקות בלבד). העוגיות צריכות להיות יציבות בשוליים ורכות במרכז עם צאתן מהתנור. הן ימשיכו להתייצב כשיתקררו לחלוטין.

אף על פי שזה לא מצוין במתכון, אם העוגיות הללו מיועדות למבוגרים -  תוספות נוספות בעיקר של אגוזים שונים (מלך או פקאן), רק יוסיפו ויהפכו את העוגיות הללו למוצלחות עוד יותר.

עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס מוכנות (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
אם העוגיות האלו מיועדות לגדולים, אפשר להוסיף גם אגוזים לתערובת | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

עוגיות שוקולד שוקולד-צ'יפס

המרכיבים: (לכ-25 עוגיות):
220 גרם שוקולד מריר בקוביות או במטבעות
30 גרם חמאה
1/4 כוס (35 גרם) קמח
1/4 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
2 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
150 גרם שוקולד מריר קצוץ לחתיכות או שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

2. מניחים את השוקולד המריר והחמאה בקערה חסינת חום. ממיסים אותם במיקרוגל או על בן מארי עד שמקבלים תערובת חלקה. מצננים מעט.

2.  מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה קטנה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

3. בקערת המיקסר, יחד עם בלון הקצפה מקציפים את הביצים עם הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. ממשיכים להקציף עוד 5 דקות נוספות. מורידים את המהירות לנמוכה, ומוסיפים את השוקולד המומס. ממשיכים להקציף עד שהשוקולד נטמע לחלוטין (במידת הצורך נעזרים במרית כדי לוודא שהתערובת אחידה). מוסיפים פנימה את תערובת הקמח ובעזרת המרית מקפלים עד שהקמח נספג כולו. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומקפלים אותו פנימה עד שהוא מתפזר באופן אחיד בבלילה.

4. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. בעזרת כף קפיצית לגלידה (או באמצעות 2 כפות רגילות) מניחים כמות של כף גדושה בכל פעם על גבי התבנית. מניחים במרווחים גדולים.

5. אופים כ-9 דקות בלבד או עד שהעוגיות יציבות בשוליים ורכות במרכז. מצננים לחלוטין.

6. העוגיות נשמרות עוד 3 ימים נוספים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

אהבתם את העוגיות? שתפו את החברים שלכם

>> בשבוע שעבר שעבר הכנו עוגת באונטי
>> רוצים להיות חברים של מתוקים שלי בפייסבוק? הצטרפו לעמוד