mako
פרסומת

מתוקים שלי: טארט קראמבל שזיפים

עוגת קיץ מקסימה עם בסיס וציפוי של פירורים, שמחביאה בתוכה שזיפים חמצמצים-מתוקים. פרוסת עוגה, כדור גלידה, בריזה מהמרפסת - ואתם מסודרים

חן שוקרון
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק
טארט קראמבל שזיפים
טארט קראמבל שזיפים. עוגת קיץ, ועוד איך | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

חצי קיץ כבר כמעט מאחורינו, ואף על פי שלפי מזג האוויר לא ממש מרגישים את הסתיו מתקרב, לפי לוח השנה כן ניתן כבר להריח את הסוף ואפילו להרשות להרהורים על תקופת החגים המתקרבת להתגנב.

בשבוע שעבר שמתי לב, שהשנה לא הכנתי שום עוגת קיץ ראויה. כזו שמשלבת את פירות העונה בצורה מקסימלית, וכזו שכיף להתענג עליה בערב על המרפסת, עם בריזה רעננה ועם כדור גלידה לידה.

אז הכנתי טארט של שזיפים על בסיס פריך של שקדים, עם מלית רכה מתוקה-חמצמצה של שזיפים. לגמרי תענוג קיצי.

mako
מכינים את תערובת הפירורים

מתחילים בהכנת הבצק לבסיס, שחלקו ישמש גם כתוספת פירורית פריכה מעל המלית. בקערת המיקסר מערבלים יחד את החומרים עד להיווצרות תערובת של פירורים גסים. מעבירים כ-3/4 מהתערובת לתבנית קפיץ ומהדקים לתחתית ולשוליים (עד לכ-2 ס"מ מתחת לגובהם המקסימלי).

mako
תערובת הפירורים משמשת גם כבסיס, וגם כשכבה עליונה

מעבירים את התבנית למקפיא ובינתיים מחממים את התנור. אופים את הבסיס הישר מהמקפיא. מוציאים ומצננים לחלוטין.

mako
פורסים כל שזיף לכ-16 פרוסות דקות
פרסומת

מכינים את המלית – חוצים ומגלענים את השזיפים. פורסים כל חצי שזיף לכ-8 פרוסות דקות.

mako
את השזיפים שופכים על התחתית

מניחים את פרוסות השזיפים באופן חופשי על גבי הבסיס שהתקרר.

mako
מעליהם יוצקים את הבלילה

יוצקים מעל את בלילת המלית.

mako
ומעל הכל מפזרים את יתרת הפירורים

מפזרים מעל את יתרת פירורי הבצק שנותרה ואופים.

mako
אל תשכחו לצנן לפני ההגשה
פרסומת

מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שפורסים.

טארט קראמבל שזיפים

המרכיבים (לתבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ, עם נייר אפייה בתחתית ומשומנת בשוליה)
לבסיס ולפירורים:
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
רבע כוס (50 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק (אפשר להמיר באגוזי לוז קלויים וקלופים)
כוס ורבע (175 גרם) קמח
חצי כוס (100 גרם) סוכר
שליש כוס (65 גרם) סוכר חום בהיר
חצי כפית קינמון טחון
חצי כפית מלח

למלית:
חצי ק"ג שזיפים (כ-4 שזיפים גדולים). ניתן להמיר באפרסקים / נקטרינות / משמשים
1 כף (10 גרם) קמח
חצי כוס+2 כפות (75 גרם) סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
שליש כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
רבע כוס (60 מ"ל) חלב
קורט מלח
רבע כפית קינמון

אופן ההכנה:

1. להכנת הבצק והפירורים: מניחים את השקדים הטחונים, הקמח, הסוכר, הסוכר החום, הקינמון והמלח בקערת המיקסר (עם וו גיטרה), ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים רק עד להיווצרות פירורים גסים (כ-3-4 דקות).

2. מעבירים כ-3/4 מכמות הבצק לתבנית ובעזרת הידיים מהדקים אותו לבסיס ולשוליים, עד לגובה של כ-3-4 ס"מ. מעבירים למקפיא לכ-20 דקות ובינתיים מחממים תנור לחום של 175 מעלות. את יתר הפירורים שומרים בינתיים בקירור. מעבירים את התבנית לאפייה הישר מהמקפיא. אופים עד להזהבה קלה כ-13-15 דקות. אם הבצק צנח או תפח בזמן האפייה, מיד עם צאתו מהתנור מהדקים אותו בעדינות באמצעות כף אל התבנית. מצננים לחלוטין.

פרסומת

3. להכנת המלית: חוצים ומגלענים את השזיפים. פורסים כל חצי לכ-8 פרוסות דקות. מפזרים את פרוסות השזיפים על גבי הבסיס. בקערה מערבבים יחד את הקמח והסוכר. מוסיפים את הביצה והחלמון. מוסיפים גם את השמנת, החלב, המלח והקינמון ומערבבים היטב לבלילה אחידה וחלקה. יוצקים את הבלילה על גבי השזיפים. מפזרים מעל את יתרת בצק הפירורים. אופים כ-45 דקות, עד שהטארט מזהיב בחלקו העליון. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שפורסים.

4. הטארט במיטבו לאחר קירור במקרר והוא נשמר כ-4 ימים בקירור.

* מבוסס על מתכון של מרתה סטיוארט.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!