עוגיות אצבע לימון (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
עוגיות שקדים עם קרם לימון. אתם חייבים לעצמכם להכין קארד | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

כבר סיפרתי בעבר על חיבתי לקינוחים חמצמצים, מבוססים על לימון. זו יכולה להיות עוגת גבינה לימונית, או עוגת לימון עסיסית, או אפילו קינוח בכוס. אחד האלמנטים הכי פשוטים להכנה והמאפשרים לשדרג מאפים וקינוחים במעטה של חמצמצות רכה, הוא הקארד לימון.

אני מתארת לעצמי שבשלב הזה רבים מכם סבורים שזה לא עבורם, וכי הכנה של קארד כזה דורשת מיומנויות מטבח. אבל למעשה, הכנה של קארד לימון פשוטה לחלוטין. אמנם מעורבות בהכנה מספר גבוה מידי של קערות, אבל אם מתגברים על הקושי הקטן הזה, זה לגמרי מתגמל.

הפעם בחרתי לשלב את הקארד בעוגיות שקדים. עוגיות אלו נקראות "עוגיות טביעת אצבע" על שם השקע בתוכן המאפשר לטמון בתוכו כל מלית שאוהבים. כך שאם החלטתם לוותר על הקארד לימון, עדיין תוכלו להכין את העוגיות הללו עם מלית אחרת כגון נוטלה, שוקולד מומס, ריבת חלב וכו'.

מתחילים בהכנת הקארד לימון.

עוגיות אצבע לימון (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מתחילים להמיס סוכר וחמאה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

בסיר קטן מניחים יחד חמאה, סוכר ומיץ לימון.

עוגיות אצבע לימון (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
טורפים ביצים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

במקביל, בקערה טורפים ביצים וחלמונים. מחממים את הסיר עם מיץ הלימון רק עד להמסה של החמאה.

עוגיות אצבע לימון (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מאחדים את שתי התערובות | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מעבירים את תכולת הסיר לקערה עם הביצים בזרם דק ותוך כדי ערבול מתמיד.

עוגיות אצבע לימון (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
ומסננים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים תוך כדי בחישה עוד שתיים-שלוש דקות עד שהתערובת הופכת סמיכה (מזכירה פודינג במרקמה). נזהרים שלא להרתיח את התערובת. מעבירים את הקארד דרך מסננת לקערה נקייה.

עוגיות אצבע לימון (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
זה קארד הלימון שלנו | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

והנה הקארד שלנו במלוא תפארתו. הוא נשמר עוד יומיים-שלושה נוספים בקירור ולכן ניתן להכין ממנו כמות כפולה מהמצוין במתכון ולהשתמש בו לקינוחים נוספים. הוא מצוין במיוחד עם עוגת הגבינה הזו למשל.

מכסים ושומרים בינתיים במקרר, עד להכנת בצק העוגיות.

עוגיות אצבע לימון (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מגלגלים את עוגיות החמאה לכדורים קטנים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

בצק העוגיות הוא בצק חמאה, מועשר בשקדים טחונים. השקדים בשילוב עם הלימון מעניקים לעוגיות את טעמם הנפלא, אך הם ניתנים להמרה גם באגוזים אחרים. לדוגמה – שילוב של אגוזי לוז ושל מלית נוטלה יניבו עוגיות נהדרות גם כן.

יוצרים מהבצק כדורונים קטנים ומניחים בתבנית אפייה.

עוגיות אצבע לימון (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
יוצרים שקעים עם כף פריזיאן (אם יש) | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

בעזרת כף פריזיאן (או כפית מידה) יוצרים בכל כדור שקע. אם נוצרים בבצק סדקים, מחליקים אותם בעזרת האצבעות. מעבירים את התבנית למקפיא ובינתיים מחממים את התנור. מעבירים את קארד הלימון לשק זילוף קטן.

עוגיות אצבע לימון (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
את העוגיות מעבירים בינתיים לצינון במקפיא | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

אופים את העוגיות הישר מהמקפיא למשך כ-8-10 דקות בלבד. כעבור זמן זה מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור. אם השקע השתטח, בעזרת הכפית מסדרים אותו שוב.

עוגיות אצבע לימון (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מזלפים את הקארד לתוך השקעים, ואופים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מזלפים את הקארד לתוך השקעים. ניתן לזלף בנדיבות כיוון שהקארד לא מבעבע ונוזל בזמן האפייה. מחזירים את העוגיות שוב לתנור לעוד כ-8-10 דקות נוספות של אפייה. מוציאים ומצננים לחלוטין.

עוגיות אצבע לימון (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
ואלו העוגיות היפות שאתם הולכים להכין עכשיו | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

עוגיות שקדים במלית קארד לימון

המרכיבים (לכ-25 עוגיות):
לקארד לימון:
1 ביצה
1 חלמון
60 מ"ל (1/4 כוס) מיץ לימון סחוט טרי
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
50 גרם חמאה

לבצק העוגיות:
1 כוס (140 גרם) קמח
3/4 כוס (100 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
קורט מלח
120 גרם חמאה רכה
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1 חלמון
1/2 כפית תמצית שקדים

אופן ההכנה:

1. להכנת הקארד לימון: טורפים קלות בקערה ביצה וחלמון. מכינים קערה נוספת ועליה מסננת דקה. מחממים יחד מיץ לימון, סוכר וחמאה בסיר על גבי להבה בינונית עד שהחמאה נמסה. מסירים מהלהבה ויוצקים את תכולת הסיר בזרם דק לתערובת הביצים, תוך כדי טריפה מתמדת. מחזירים את תכולת הקערה אל הסיר ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך שמזכיר במרקמו פודינג כ-2-3 דקות. נזהרים שלא להביא את התערובת לרתיחה. מסירים מהלהבה ומעבירים דרך המסננת לקערה נקייה. מכסים בניילון נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר עד להכנת העוגיות.

2. להכנת בצק העוגיות: לקערה מנפים את הקמח. מוסיפים את השקדים הטחונים והמלח ומערבבים היטב.

3. בקערת המיקסר, יחד עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם הסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמון ותמצית השקדים, ומערבלים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שנוצר בצק אחיד.

4. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של כ-2.5 ס"מ ומניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת כף פריזיאן קטנה (או בעזרת כפית מדידה), יוצרים שקעים בכדורי הבצק. נזהרים שלא ללחוץ עמוק מידי. אם נוצרו סדקים בבצק מחליקים אותם בעזרת האצבעות. מעבירים את התבנית למקפיא, ובינתיים מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

5. מעבירים את התבנית הישר מהמקפיא לתנור ואופים כ-8-10 דקות. בינתיים מעבירים את קארד הלימון לשק זילוף קטן.

6. מוציאים את התבנית בזהירות מהתנור. במידה והשקעים השתטחו מעט מסדרים אותם שוב בעזרת הכף/כפית. ממלאים את השקעים בנדיבות בקארד הלימון ומחזירים לתנור לעוד כ-8 דקות אפייה או עד להזהבה קלה מאוד. מוציאים ומצננים לחלוטין.

7. העוגיות נשמרות עוד 3 ימים נוספים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה (הן מעט מתרככות כעבור יום).

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו לחם תפוחי אדמה
>> דיל לא רגיל: סדנאות בישול לילדים בחצי מחיר