וופי פאי שוקולד ואוראו 7 (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
וופי פאי. בארה"ב הן להיט מטורף | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

לפני כשנה פרסמתי בבלוג שלי את המתכון הראשון לוופי פאי. לפניי שפרסמתי את הרשומה ניסיתי למצוא בגוגל תכנים הקשורים לצמד המילים וופי פאי בעברית. החיפוש הניב 0 תוצאות. היום, שנה אחרי, ניתן למצוא למעלה מ-15 אלף תוצאות בחיפוש הזה, ונדמה שהנבואה שזהו הטרנד הבא בעולם המתוקים אמנם התגשמה.

הרוב המוחלט של חובבי המתוקים כבר יודעים במה מדובר, אבל לטובת מי שעדיין לא עשה היכרות נספר שמדובר במעין עוגת סנדוויץ' אישית, המזכירה במראה שלה עוגיית ענק. היא יכולה להגיע בשלל טעמים ועם מליות שונות ומגוונות, אך הטעם הקלאסי והנפוץ ביותר הוא של שוקולד וקרם מרשמלו. רבים נוטים להתבלבל בין הוופי לבין עוגיות האוראו או האלפחורס בשל המראה הדומה, אבל מכיוון שהמרקם של הוופי הוא של עוגה ולא של עוגייה - הרי שמדובר במשהו אחר לגמרי.

לכבוד תחילת השנה האזרחית החלטתי להכין וופי פאי חגיגיים ומושקעים במיוחד – שתי שכבות של עוגת שוקולד, וביניהן שכבה מפנקת של מלית שמנת ושברי עוגיות אוראו. את כל אלו מכסות שכבה נחמדת של גאנאש שוקלד ושברי עוגיות אוראו. יאללה, מתחילים.

טוחנים שוקולד מריר במעבד מזון לפירורים דקים.

וופי פאי שוקולד ואוראו 1 (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
טוחנים את השוקולד | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

לקערה מנפים קמח, קקאו ואבקת אפייה. במקביל בקערת המיקסר מקציפים חמאה, ביצים וסוכר. מוסיפים את תערובת היבשים ואת שבבי השוקולד לבלילת החמאה ומערבלים היטב.

וופי פאי שוקולד ואוראו 2 (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
יחד עם הקמח והיבשים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

בעזרת כף קפיצית קטנה מניחים עיגולים קטנים של הבלילה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. קחו בחשבון שהעוגות תופחות ומתפשטות בזמן האפייה ולכן מומלץ לשמור על רווחים בין עיגולי הבלילה. כמו כן, כדי שלא יתקבלו וופיס גדולים מדי - כדאי להניח בכל פעם כמות קטנה של בלילה.

וופי פאי שוקולד ואוראו 3 (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
לקראת אפייה. חשוב לשמור מרחק | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

אופים בתנור שחומם מראש כ-10 דקות, מוציאים ומצננים לחלוטין.

וופי פאי שוקולד ואוראו 4 (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
אחרי האפייה. חמודות כאלה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

בזמן שהעוגות מתקררות מכינים את המלית ואת הגאנאש לציפוי – מכניסים לשקית אטומה עוגיות אוראו ובעזרת מערוך שוברים לשברים קטנים. שברי העוגיות צריכים לעבור מאוחר יותר דרך צנתר הזילוף, ולכן כדאי שיהיו בגודל מתאים. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים את העוגיות לתוך הקצפת. מעבירים לשק זילוף עם צנתר בצורת כוכב.

וופי פאי שוקולד ואוראו 8 (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
המלית בשק הזילוף. שברתם את העוגיות טוב טוב? | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מכינים גנאאש: בקערה חסינת חום מניחים שוקולד, מחממים שמנת מתוקה לרתיחה ויוצקים מיד על גבי השוקולד. מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד. מצננים מעט.

וופי פאי שוקולד ואוראו 9 (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
השוקולד בטרם המסה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

כשהעוגות התקררו לחלוטין מזלפים על גבי מחצית מהן את הקרם בצורה של כוכבים. אפשר כמובן להשתמש בכל צנתר אחר או לזלף בצורות שונות.

וופי פאי שוקולד ואוראו 6 (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
זילופים זילופים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב
וופי פאי שוקולד ואוראו 5 (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
אבל רק על חצי מהעוגיות | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מורחים על המחצית השנייה של העוגות את הגאנאש בשכבה דקה וסוגרים על העוגה עם הקרם. מקשטים בשברי עוגיות אוראו או במיני אוראו. כדאי לא להגיש מיד אלא רק אחרי כמה שעות, כדי לאפשר לטעמים להיספג מעט זה בזה.

וופי פאי חגיגיים של שוקולד ועוגיות אוראו

המרכיבים (ל-12-15 עוגות כפולות):
לעוגות:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה בגודל L
2 כוסות (280 גרם) קמח
1/4 כוס (35 גרם) אבקת קקאו
שקית (10 גרם) אבקת אפייה
קורט מלח
1 כוס (240 מ"ל) חלב

למלית:
1.5 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
8 עוגיות אוראו (או יותר, אם רוצים מלית עשירה יותר)

לציפוי:
100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות או במטבעות
100 מ"ל שמנת מתוקה

לעיטור (לא חובה):
שברי עוגיות אוראו, או עוגיות מיני אוראו כמספר הוופיס

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם העוגות: מחממים תנור ל-190 מעלות.

2. טוחנים דק במעבד מזון את השוקולד המריר עד לקבלת פירורים דקים. מערבלים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה עם הסוכר. מוסיפים את הביצה ומערבלים היטב.

3. מנפים לקערה נפרדת את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים, מוסיפים גם את החלב ולבסוף את שבבי השוקולד וממשיכים לערבל רק עד לקבלת בלילה אחידה. במידת הצורך נעזרים במרית.

4. בעזרת כף קפיצית קטנה (או שתי כפות) מניחים כמויות קטנות של הבלילה במרווחים גדולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות, עד שהעוגות יציבות. מוציאים ומצננים לחלוטין.

5. המלית: מניחים את עוגיות האוראו בשקית אטומה, ושוברים בעזרת מערוך לשברים קטנים. מקציפים בקערת המיקסר את השמנת עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מקפלים את שברי העוגיות לתוך הקצפת ומעבירים לשק זילוף עם צנתר בצורת כוכב.

6. הגאנאש: מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום. בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה ויוצקים מיד על השוקולד. ממתינים דקה-שתיים ומערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד. מצננים מעט.

7. ההרכבה: מזלפים על מחצית מהעוגות את הקרם (ניתן לזלף כספירלה או כשושנים או בכל צורה אחרת).

8. על המחצית השנייה של העוגות מורחים שכבה דקה של גאנאש שוקולד. מכסים את העוגות עם הקרם בעוגות עם הגאנאש. מעטרים בשברי עוגות אוראו או במיני אוראו.

9. מאפשרים לטעמים להיספג מעט ומגישים כעבור כמה שעות. העוגות נשמרות בקירור בקופסה אטומה יומיים-שלושה.

 בקרו בבלוג של חן שוקרון - מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו שבלולי פיצה שילדים מתים עליהם
>> והנה מאפים מהממים שאתם חייבים חייבים לראות