עוגת גלידת תות ומסקרפונה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
עוגת גבינה ותותים קפואה. הכלאה בין מוס לעוגת גלידה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

בתור עירונית מובהקת, האפשרות לאכול פירות או ירקות שנקטפו זה עתה הישר מהשדה נראית לי עדיין פלאית. למעשה רק בשנים האחרונות מאז שעברנו לבית עם גינה קטנה אנחנו מגדלים מעט פירות הדר, ואחת לשנה משתתפים בקטיף פטל שמתקיים בסמוך אלינו, אבל בזה זה מסתכם. הירקות והפירות שאנחנו צורכים מגיעים אלינו לרוב מרשתות השיווק או במקרה הטוב מאחד השווקים. לכן, כשקראתי ערב חג הפסח אודות קטיף תותים באזור השרון, היה לי די ברור שאגיע לשם. ואכן, בחג השני, רגע לפניי המופלטות והחזרה לשגרה נסענו לקטוף תותים טריים הישר מהשדה.

עוגת גלידת תות ומסקרפונה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
קוטפים תותים! | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מיותר לציין שעבור הילדים מדובר בחוויה אדירה. כל אחד קטף סלסילת תותים אדמדמים והיה גאה ומאושר בתוצרת שלו. אך למחרת בבוקר, נוכח המקרר המלא ב-4 סלסילות תותים (כן, הייתה שם כבר סלסילה אחת מהסופרמרקט), ונוכח העובדה שרק אמש אכלנו תותים עד להתפקע, היה צורך במעשה זריז לניצול יעיל של הפרי האדום.

הפור נפל מהר מאוד על העוגה הבאה - עוגת תותים וגבינת מסקרפונה קפואה, כזו שמזכירה קצת גלידת תות, על בסיס עשיר וטעים במיוחד של תמרים ושקדים. השילוב של השניים - של הבסיס יחד עם קרם התות  - יצרו עוגה נהדרת, קלילה במרקמה, חמצמצה ומתוקה גם יחד ובעיקר מרעננת מאוד.

עוגת גלידת תות ומסקרפונה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
התמרים - עדיף מזן מג'הול | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מתחילים בגלעון תמרים. אל התמרים מוסיפים שקדים טבעיים על קליפתם, השניים נטחנים יחד ונוצרת מעין עיסה אחידה שמשמשת כבסיס לעוגה. אם השקדים לא נטחנים עד דק, זה בסדר גמור. דווקא המרקם הגס מעניק קראנצ'יות נהדרת.

עוגת גלידת תות ומסקרפונה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
משטחים את הבסיס בתבנית ומעבירים להקפאה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

משטחים את התערובת באופן אחיד בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואם רוצים מניחים שקף אפייה בשולי התבנית (לא חובה, אבל הוא מאפשר לשמור על מראה אחיד של שולי העוגה). מעבירים בינתיים את הבסיס למקפיא, וממשיכים בהכנת קרם התות.

עוגת גלידת תות ומסקרפונה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מכינים את התותים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

שוטפים ומסירים את העוקץ מהתותים, מעבירים למעבד מזון. מוסיפים מעט מיץ לימון ודבש וטוחנים למחית.

עוגת גלידת תות ומסקרפונה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
וטוחנים אותם עם דבש ומיץ לימון | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מעבירים לקערת המיקסר את גבינת המסקרפונה, השמנת המתוקה ואת מחית התותים. מקציפים על מהירות גבוהה עד לקבלת מרקם של קצפת יציבה.

עוגת גלידת תות ומסקרפונה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מעבירים את קרם התותים לתבנית ומיישרים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

יוצקים את הקרם על גבי הבסיס ובעזרת מרית מיישרים את פניו. מעבירים להקפאה להתייצבות (כשלוש שעות). אם מקפיאים לזמן ממושך יותר, יש לקחת בחשבון זמן של הפשרה לפני ההגשה. לאחר ההפשרה ניתן לשמור את העוגה בקירור. לעוגה אין מרקם יציב מאוד (מזכיר מוס) ולכן אם רוצים לוותר על ההקפאה, ניתן להכין בכוסות אישיות. יחד עם זאת, אפשר לשמור אותה גם בקירור, מבלי שתתמוסס (בתמונה אלו התותים שמגירים נוזלים ולא העוגה).

עוגת גלידת תות ומסקרפונה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
ורצים להביא צלחות הגשה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מעטרים בתותים טריים ומגישים.

עוגת תותים ומסקרפונה קפואה

המרכיבים:
לבסיס:
2 כוסות (350 גרם) שקדים טבעיים על קליפתם
15 תמרים (רצוי מזן מג'הול) מגולענים
1 כף (15 מ"ל) שמן קנולה

לקרם תותים:
2 כוסות (300 גרם) תותים שטופים ונקיים מעוקץ
מיץ מחצי לימון
3/4 כוס (200 גרם) דבש
2 מכלים (500 מ"ל) גבינת מסקרפונה
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר
תבנית בקוטר 24 ס"מ

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבסיס: טוחנים יחד במעבד מזון את התמרים והשקדים לקבלת מחית אחידה. מוסיפים את השמן ומערבלים היטב (ניתן ללוש עם הידיים). משטחים את התערובת באופן אחיד בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומניחים בשולי התבנית שקף לאפייה (לא חובה). מעבירים למקפיא.

2. מכינים את קרם התותים: טוחנים יחד במעבד מזון את התותים, הדבש ומיץ הלימון למחית אחידה. מעבירים את המחית לקערת המיקסר. מוסיפים את הגבינה, השמנת המתוקה ואבקת הסוכר. בעזרת מטרפה ידנית מערבבים היטב, על מנת לרכך את הגבינה. מחברים את בלון ההקצפה ועל מהירות גבוהה מקציפים את התערובת עד לקבלת קצפת יציבה (אך נזהרים מהקצפת יתר).

3. יוצקים את הקרם על גבי הבסיס, ובעזרת מרית מיישרים את פני העוגה. מעבירים למקפיא להתייצבות למשך כ-3 שעות, מעטרים בתותים טריים ומגישים. אם מקפיאים לזמן ממושך יותר, יש לקחת בחשבון זמן הפשרה (כשעה בטמפרטורת החדר או כ-3 שעות בקירור). לאחר ההפשרה ניתן לשמור במקרר.

העוגה נשמרת במקרר עוד כיומיים נוספים.

* נגמרה עונת התותים? ניתן להמיר את התותים בפירות יער טריים או קפואים (לאחר הפשרה).

מבוסס על מתכון מתוך Green Kitchen Stories

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא

שתפו את העוגה של מתוקים שלי עם החברים

>> מתכונים על האש ליום העצמאות
>> כל הקבבים ליום העצמאות