עוגת גזר - רוחב (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
עוגת גזר. פשוטה אבל מפוארת | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

בשבוע שעבר החצי חגג יום הולדת. מתבקש שלקראת מאורע משמח שכזה אכין עוגת שכבות מפוארת וחגיגית. אבל החצי הוא ההפך הגמור ממני בכל מה שקשור למתוקים. הבחור פשוט לא אוהב מתוקים, מדלג בלי להסס על תפריט הקינוחים ובאופן כללי מעדיף קינואה ועדשים על פני שוקולד וקצפת.

מזל שהשנים לצדו חשפו בפני שבכל זאת מדובר בבן אנוש, וגם לחובב קינואה שכמותו ישנה חולשה קלה לדברי מתיקה מסוימים. אחד מהם זאת עוגת גזר, ורצוי כזו שטומנת בתוכה כמות נאה של אגוזים. במיוחד עבורו הכנתי את עוגת הגזר המצוינת הבאה המתבססת על המתכון של דונה היי.

תכננתי להכין את העוגה בשתי תבניות נפרדות כדי להכין עוגת שכבות עם קרם גבינה באמצע. אבל שוב, חתן השמחה ויתר על שכבת הקרם האמצעית והסכים להתפשר רק על ציפוי עדין של העוגה בגבינת שמנת.

עוגת גזר - גזר מגורר (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
גזרים מגוררים - לב ליבה של העוגה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מתחילים בגזרים – קולפים ומגרדים גס את הגזרים על גבי פומפייה.

מכינים שתי תערובות – תערובת רטובה ותערובת של חומרים יבשים. מאחדים בין השתיים ומוסיפים את הגזר ואת האגוזים הקצוצים.

עוגת גזר - העוגה לפני האפייה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
לפני האפייה - שימו לב לתבנית עם השוליים הגבוהים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אני בחרתי לאפות את העוגה בתבנית קטנה במיוחד (קוטר 18 ס"מ) ובעלת דפנות גבוהות. מתקבלת עוגה קטנה אך מאוד גבוהה ומרשימה. כמובן שניתן לאפות את העוגה גם בתבנית עגולה סטנדרטית בקוטר של 24 ס"מ.

העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה ונוצרת לה כיפה קטנה.

עוגת גזר - העוגה אחרי האפייה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
העוגה אחרי האפייה - את החלק העליון מיישרים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מחכים שהעוגה תתקרר לחלוטין ובעזרת סכין משוננת מסירים את הכיפה - כך שחלקה העליון יהיה ישר חלק.

מכינים את הציפוי ע"י ערבוב של גבינת שמנת, אבקת סוכר ומיץ לימון. יוצקים על גבי העוגה, מקשטים באגוזים ומגישים. מזל טוב!

עוגת גזר - אורך (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
והנה מבט מבפנים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

המרכיבים:
לתבנית בקוטר 24 ס"מ (או לעוגה גבוהה במיוחד לתבנית בקוטר 18 ס"מ בעלת דפנות גבוהות)

לעוגה:
כ-5 גזרים בינוניים
1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
3 ביצים
כוס וחצי (210 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון טחון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1/2 כוס (60 גרם) אגוזי מלך / פקאן קצוצים גס

לציפוי:
1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת 30%
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
2-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

לעיטור: 
1/2 כוס חצאי פקאנים או אגוזי מלך

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

2. קולפים ומגרדים גס את הגזרים.

3. מקציפים במיקסר את השמן והסוכר כ-2-3 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה, בכל פעם ביצה אחת, וממשיכים להקציף עוד 2 דקות נוספות.

4. לקערה אחרת מנפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון וג'ינג'ר ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ובעזרת וו גיטרה מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הגזר המגורר ואת האגוזים ומערבלים עד לפיזור אחיד.

5. מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

6. להכנת הציפוי: בקערית קטנה מערבבים יחד את הגבינה ואבקת הסוכר. מוסיפים 2 כפות מיץ לימון ומערבבים היטב. טועמים, ובמידת הצורך מוסיפים כף נוספת של מיץ לימון לאיזון הטעמים. יוצקים את הציפוי על גבי העוגה.

* ללא הציפוי העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב כ-3 ימים בטמפרטורת החדר. עם הציפוי יש לשמור בקירור.

*בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו קאפקייקס קרמבו
>> מיתולוגיה: הפולנטה של יועזר בר יין