חומרי גלם טריים

כשמתכננים ארוחה חשוב להקפיד להשתמש בחומרי גלם טריים, לגשת לחנות הירקות ולבחור את הירקות ועשבי התיבול הרעננים ואת הדגים הטריים. לא חייבים להיצמד לתכנון שלנו אלא לקנות את המוצרים הטריים ביותר ומהם לבנות את מרכיבי הארוחה. את כל חומרי הגלם כדאי לשמור במקרר עד כמה שיותר קרוב למועד הארוחה.

טחינה ירוקה

כל ישראלי אוהב טחינה טעימה ואיכותית. מומלץ לשדרג לטחינת עשבי תיבול ירוקה: טוחנים או קוצצים עשבי תיבול טריים (חופן פטרוזיליה, כוסברה, נענע) ומערבבים לתוך הטחינה הרגילה שלכם.  

טיפים שישדרגו לכם את המנות (צילום: יחסי ציבור)
תחליטו מה להכין לפי מה שהכי טרי בשוק | צילום: יחסי ציבור

סלט עלים ירוקים

כשמארחים, רצוי להכין מראש את מרכיבי סלט העלים - עגבניות מיובשות, חמוציות, אגוזים ועגבניות שרי - בנפרד וללא התיבול. כשרוצים להגיש, מניחים את העלים על צלחת הגשה, מפזרים מעל את הירקות ושאר התוספות ומזלפים את רוטב התיבול מעל. כך שומרים על טריות הסלט ונפחו.

שום קונפי

שום קונפי הוא מרכיב שיכול לשדרג כל תבשיל וכל מרינדה. קולפים 10 ראשי שום ושמים בסיר קטן. מכסים בשמן זית מוסיפים ענף רוזמרין, 3 ענפי תימין טרי ו-2 כפות סילאן. שמים על אש קטנה מאד עד ששיני השום הופכות לרכות ונימוחות. מצננים, מעבירים לכלי ושומרים במקרר. כל עוד השום מכוסה בשמן, הוא יכול להחזיק במקרר כחודש ימים. השמן עצמו מעולה לתיבול סלטים, חצילים ומרינדות.

סכין חדה וקרש גדול ועבה

סכין חדה וקרש יציב הם מהדברים החשובים במטבח. כשעובדים עם סכין חדה טובה, עובדים הרבה פחות קשה על כל החיתוכים ומקבלים תוצאה טובה יותר. את הסכין כדאי לאחסן במקום שמגן על להב הסכין ממכות שיקהו אותה, וגם על הידיים שלנו מפציעות וחתכים. רצוי להשחיז את הסכין מדי פעם אצל איש מקצוע בהתאם לשימושינו. קרש עבה ויציב מקל על עבודת החיתוך וגם בטוח יותר לאצבעותינו. כמו כן, ניתן לחתוך עליו כמויות גדולות מבלי צורך לפנות לקערה או לסיר.

טיפים שישדרגו לכם את המנות (צילום: יחסי ציבור)
סכין טובה וקרש טוב יעשו לכם חיים קלים | צילום: יחסי ציבור

קניית דג אצל מוכר הדגים 

כך תוודאו שהדג שאתם קונים טרי:

בקשו לראות את עיני הדג: כשהעיניים בוהקות ולא עכורות הדג טרי.
בדקו את הצבע: אם בטנו של הדג וזימיו אפורים ולא אדומים הדג אינו טרי.
מריחים משהו? כי לדג טרי לא צריך להיות ריח של דג.

לאחר שבחרתם את הדג, בקשו מהמוכר לארוז אותו במגש ולהכניס לשקית עם קרח, וזאת כדי לשמור על הדג קר עד שיגיע למקרר. אל תתעכבו בדרך מהחנות הביתה, ובמידת האפשר השאירו את הדג אצל המוכר במקרר וקחו אותו רק לפני הנסיעה הביתה. לפני התחלת הבישול רצוי לייבש את הדג משאריות הנוזלים בנייר סופג. שיהיה בתאבון.