ארון הסירים הביתי יכול להיות מקור לגאווה, אבל אצל רובנו הוא מוקש: פתיחת דלת גוררת מפולת של מכסים ומחבתות וזה גם מרעיש וגם מעצבן. שלא לדבר על התחתיות השרופות או על הציפויים השרוטים. וכן, גם אנחנו מכירים את זה: כבר השקעתם ורכשתם לעצמכם סירים ומחבתות מצוינים, אבל אחרי בישול ארוחה אחת זרקתם אותם לערימה במגירה, בלי לתת להם קרצוף ראוי. לא חבל?

והאמת היא שלא צריך לעבוד קשה מדי כדי להבטיח שלא תפגעו ביכולות של הכלים הדנדשים שלכם. בין אם יש לכם סירי נירוסטה, אלומיניום או אפילו נחושת ופליז - אספנו עבורכם טיפים נבחרים שיעזרו לכם לבחור נכון, לנקות בקלות וגם לאחסן באופן שישמור עליהם לאורך זמן במינימום מאמץ.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

בחרו נכון

ראשית, בחרו בסירים איכותיים: כדי להוזיל עלויות ייצור, חברות רבות בוחרות לוותר על תרכובות נירוסטה המשלבות ניקל (שמעניקה את הברק לסיר ומונעת קורוזיה). כדאי לבחור בסירים העשויים פלדת אל חלד איכותית (נקראת גם נירוסטה או פלב"ם 18/10), שישמשו אתכם בנאמנות שנים ארוכות ולא יחלידו.

בלי מדיח

וותרו על המדיח: רוב יצרני הכלים העשויים יציקת אלומיניום וציפוי non-stick ימליצו לכם לנקות אותם במדיח. טוני ירוחם, סמנכ"ל השיווק והסחר של סולתם רדד, ממליץ דווקא לנקות בשטיפה ידנית עדינה, שתמיד עדיפה: "הכי חשוב לא לשרוט את הציפוי גם בשימוש וגם בניקוי, כך הוא ישרוד יותר זמן".

סולתם, סיר שרוף (צילום: Shutterstock)
חלק עוד אפשר להציל | צילום: Shutterstock

טיפול שונה לפנים וחוץ

הבדילו בין החלק החיצוני לפנימי: סירי נירוסטה אינם "רגישים" כמו סירי אלומיניום, למשל. את החלק החיצוני שלהם תוכלו לקרצף ללא חשש בצמר פלדה (ברזלית). לניקוי פנים הסיר להלן מספר המלצות: מומלץ להרתיח את הסיר במשך רבע שעה עם מים ומלח לימון או עם חומץ, ולאחר מכן לנקות בספוג רך. בכלים מנירוסטה או ברזל יצוק פזרו סודה לשתייה, המתינו שתיספג דקה-שתיים והסירו את הלכלוך בעזרת ספוג רך.

קפוא וקל

אם הסיר האהוב עליכם ישב בתנור יותר מדי זמן והוא מלא סימנים של שאריות שרופות, הניחו אותו בפריזר לכמה שעות. כשהשאריות השרופות קופאות, קל יותר להסיר אותן.

אבקת הברקה

שמרו על הברק: אם הסירים והמחבתות שלכם לא אוגרים אבק במגירה אלא תלויים במטבח, שמרו עליהם נוצצים ונקיים. ניתן להשתמש באבקת הברקה מיוחדת מבית סולתם המסירה כתמים לחלוטין ומבריקה את הסיר כחדש.

אחסנו נכון

"אל תניחו את הסירים ומחבתות אחד על השני במהרום  פרוע במגירה - אתם עלולים לשרוט אותם", מסכם ירוחם. "אנחנו מציעים מוצר ששומר על המחבתות והסירים גם באחסון - מטלית בעיצוב ייחודי המונעת מהכלים לשרוט אלו את אלו וכך היא מאריכה את חיי המוצרים ומשמשת גם כתחתית לכלי חם".

סולתם, מטלית להגנה על סירים באחסון (צילום: יח"צ סולתם)
מטלית להגנה על סירים באחסון | צילום: יח"צ סולתם

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?