4 מנות | 15-20 דקות עבודה | 30 דקות זמן כולל

מצרכים:

800 גרם נתחי פילה עוף (מבקשים מהקצב)

2-4 כפות שמן זית (או יותר)

1 כוס פירורי לחם

1 שקית (50 גרם) תפוצ'יפס בטעם טבעי

1 כוס קמח לבן (או קורנפלור)

1-2 ביצים

להגשה:

מטבלים שאוהבים כמו קטשופ, חרדל, מיונז

שניצלוני עוף אפויים (צילום: עז תלם)
המצרכים להכנת שניצלונים אפויים | צילום: עז תלם

אופן ההכנה:

- מחממים תנור ל-200 מעלות.

- שמים את פירורי הלחם ואת שמן זית במחבת.

- מערבבים היטב וקולים מעל להבה בינונית במשך 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהפירורים מזהיבים מעט. מוציאים לצלחת.

- מפוררים את הצ'יפס למרקם של פירורים גסים. מוסיפים אל פירורי הלחם ומערבבים.

- שמים את הקמח בקערה רחבה או צלחת שטוחה.

- שוברים את הביצים לקערה וטורפים היטב.

- טובלים את נתחי פילה העוף בקמח/קורנפלור לציפוי אחיד מכל הכיוונים. מנערים עודפי קמח ומעבירים לביצה.

- טובלים בביצה מכל הכיוונים ומעבירים לפירורי הלחם לציפוי מכל הכיוונים. מסדרים על תבנית עם נייר אפייה.

- אופים במשך 10-13 דקות (200 מעלות), עד שפירורי הלחם מזהיבים עוד טיפה וחזה העוף מבושל לחלוטין.

- מוציאים ומגישים מיד, יחד עם רטבים שאוהבים.

טיפ: לגרסה ללא גלוטן משתמשים בפירוקי לחם ללא גלוטן וקורנפלור.

שימו לב: במתכון לא חסר מלח – נתחי העוף מומלחים כחלק מתהליך הכשרות וגם ככה אוכלים את השניצלונים עם רטבים עשירים במלח.

לבלוג של עז - The Kitchen Coach

למידע נוסף היכנסו לעמוד האינסטגרם של תפוצ'יפס