mako
פרסומת

הצ'יפס כבר בפנים: שניצלוני עוף אפויים

אחת הארוחות האהובות היא שילוב של שניצלונים וצ'יפס, אבל מי אמר שצריך להפריד? לעז תלם יש מתכון מעולה לשניצלוני עוף אפויים, שהצ'יפס הוא חלק מהשניצל

עז תלם
וכתבה פרסומית
makoבחסות תפוצ'יפס
פורסם:
שניצלוני עוף אפויים
גם שניצל, גם צ'יפס. מה צריך יותר מזה? | צילום: עז תלם
הקישור הועתק

4 מנות | 15-20 דקות עבודה | 30 דקות זמן כולל

מצרכים:

800 גרם נתחי פילה עוף (מבקשים מהקצב)

2-4 כפות שמן זית (או יותר)

1 כוס פירורי לחם

1 שקית (50 גרם) תפוצ'יפס בטעם טבעי

1 כוס קמח לבן (או קורנפלור)

1-2 ביצים

להגשה:

מטבלים שאוהבים כמו קטשופ, חרדל, מיונז

שניצלוני עוף אפויים
המצרכים להכנת שניצלונים אפויים | צילום: עז תלם

אופן ההכנה:

- מחממים תנור ל-200 מעלות.

- שמים את פירורי הלחם ואת שמן זית במחבת.

- מערבבים היטב וקולים מעל להבה בינונית במשך 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהפירורים מזהיבים מעט. מוציאים לצלחת.

- מפוררים את הצ'יפס למרקם של פירורים גסים. מוסיפים אל פירורי הלחם ומערבבים.

- שמים את הקמח בקערה רחבה או צלחת שטוחה.

- שוברים את הביצים לקערה וטורפים היטב.

- טובלים את נתחי פילה העוף בקמח/קורנפלור לציפוי אחיד מכל הכיוונים. מנערים עודפי קמח ומעבירים לביצה.

- טובלים בביצה מכל הכיוונים ומעבירים לפירורי הלחם לציפוי מכל הכיוונים. מסדרים על תבנית עם נייר אפייה.

- אופים במשך 10-13 דקות (200 מעלות), עד שפירורי הלחם מזהיבים עוד טיפה וחזה העוף מבושל לחלוטין.

- מוציאים ומגישים מיד, יחד עם רטבים שאוהבים.

טיפ: לגרסה ללא גלוטן משתמשים בפירוקי לחם ללא גלוטן וקורנפלור.

שימו לב: במתכון לא חסר מלח – נתחי העוף מומלחים כחלק מתהליך הכשרות וגם ככה אוכלים את השניצלונים עם רטבים עשירים במלח.

למידע נוסף היכנסו לעמוד האינסטגרם של תפוצ'יפס