מרק כתום

חמישה מרכיבים בלבד. זה כל מה שצריך בשביל להכין את המרק הכתום הזה, שיפתח לכל המצוננים את האף ויעשה לכולם נעים בבטן ובנשמה. קערה קטנה לכל אחד תעשה את העבודה.

>> למתכון: מרק ג'ינג'ר וגזר

מרק גזר וג'ינג'ר (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
מרק גזר וג'ינג'ר | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

סלט עדשים

מנה שמתאימה בכל עונה, בכל יום וגם תכלס לכל חג או מאורע, ובטח שבאמצע חנוכה. כל השבוע טחנו לביבות וסופגניות, לפחות בארוחה של שישי בערב נעשה הפסקה מהעמסת הפחמימות: עדשים שחורות, עגבניות שרי ופטרוזיליה קצוצה. אפשר גם להכין ערב לפני או בבוקר ולשמור בקירור.

>> למתכון: סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי ובצלים צלויים

 

סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי (צילום: ענבל כבירי, אוכל טוב)
סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי | צילום: ענבל כבירי, אוכל טוב

טבולה כרובית

סלט נטול גלוטן, דיאטטי, וטעים, חמצמץ לימוני ומספק ביותר. וגם אותו אפשר להכין יום קודם ולשמור בקירור. מי ששומר כשרות יכול כמובן להשמיט את היוגורט. 

>> למתכון: טבולה כרובית עם עשבי תיבול ושקדים

טבולה כרובית עם עשבי תיבול ושקדים (צילום: יוסי סליס, טעים וטוב, ידיעות ספרים)
טבולה כרובית עם עשבי תיבול ושקדים | צילום: יוסי סליס, טעים וטוב, ידיעות ספרים

עוף ואורז

כמה שאנחנו אוהבים פולקע עסיסי בשבת, ועם אורז רך - בכלל. במתכון הזה הכל מתבשל ביחד בתוך שקית צלייה ויוצא טעים ועשיר באופן שממש מזכיר טבית עיראקי של בישול איטי. 

>> למתכון: עוף ואורז בשקית קוקי

עוף ואורז בשקית קוקי  (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
עוף ואורז בשקית קוקי | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

עוגת לימון ושקדים

לא רק חולי מרציפן יעופו על העוגה, וזה רק אחד היתרונות שלה: היא קלילה להכנה, מכינים אותה בקערה של המיקסר (חוץ מהציפוי) והיא טעימה ובעלת מרקם באמת מושלם. את המתכון המקורי מכינים בתבנית 22 ס"מ, אבל אפשר גם להכין ב-24 ס"מ, היא פשוט תהיה קצת יותר נמוכה. לגרסה פרווה: ממירים את החמאה בכוס שמן קנולה ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס או שמנת צמחית באותה הכמות. הנאה מובטחת.

>> למתכון: עוגת לימון ושקדים מרציפנית

עוגת לימון ושקדים - פרוסה (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
עוגת לימון ושקדים - פרוסה | צילום: קרן אגם, אוכל טוב