עוגת כרוב

כמה תיהנו מה"וואו" שיישמע בכל השולחן ברגע שתוגש המנה הזאת. אבל המזל הגדול הוא שזאת לא רק מנה רבת רושם ואלגנטיות - היא גם טעימה בטירוף. 

>> למתכון: עוגת כרוב

כנפיים

עז תלם פיצח את המתכון לכנפי עוף פריכות וטעימות עם זיגוג סטיקי טעים וממכר בטעמים מתוקים, חמוצים וחרפרפים. שאחרי שתאכלו ממנו פעם אחת - לא תצליחו להפסיק. המלצה קטנה: בגלל שבכל זאת מדובר בלא מעט עבודה, תרשו לעצמכם להגדיל כמויות - כי אם כבר טיגון עמוק וכל הבלגן שכרוך, אז עד הסוף. 

>> למתכון: כנפיים פריכות בציפוי שום, דבש וסויה

הכנפיים של גנרל טאו  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
הכנפיים של גנרל טאו | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

בטטות בתנור

כן, המתכון הזה כולל בסך הכל מרכיב אחד: בטטות. כמספר הסועדים. אז למה לתת מתכון להכנת בטטות אתם תוהים? ובכן, יש לא מעט מתכוני בטטות טובים, אבל אם תשאלו אותנו, הרבה פעמים הפשוט ביותר הוא גם הטוב ביותר. למה הכוונה? במקרה הזה לא מדובר במרכיב סודי, תבלין מיוחד או כלי ייעודי, אלא בסך הכל מצרך אחד יקר: ס-ב-ל-נ-ו-ת.  בניגוד לחוקי ההיגיון, לא מחממים מראש את התנור, אלא רק אחרי הכנסת הבטטות, ואז מחכים שעה שלמה (ואם משתמשים בבטות גדולות, אז אפילו שעתיים). ממתינים 5 דקות נוספות וזהו.

>> מתכון לבטטות בתנור בדיוק כמו שצריך

בטטה בתנור (צילום: Hans Geel, ShutterStock)
בטטה בתנור | צילום: Hans Geel, ShutterStock

שושני שמרים במילוי חלבה ואגוזים

בשביל להכין גרסת פרווה ליפים האלה, ממירים בבצק את החמאה בשליש כוס שמן, במחמאה או בנטורינה באותה הכמות. את החלב ממירים במים, מוותרים על השמנת החמוצה ומוסיפים עוד חצי כוס מים במקומה.

>> למתכון: שושני שמרים במילוי חלבה ואגוזים

קלוז אפ (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
קלוז אפ | צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako