לחמניות ממולאות

קחו בחשבון שכשאנחנו אומרים ארוחת לא מסובכת, אנחנו לא מתכוונים למנה חמה - אתם עדיין נדרשים להכין אוכל - אבל לא בהכרח לעמלו עליו. במקרה של המתכון הזה נדרשת אפייה ונדרש טיגון, אבל הכל פשוט וזריז וזה לא שאתם מסונדלים עכשיו למטבח להשגיח על סירים מבעבעים או על בצל מקורמל. הכיף הכי גדול הוא שבסוף יוצאת ארוחה שלמה לחמנייה טרייה מעשה ידיכם, וזה שווה הכל.

>> למתכון: לחמניות ממולאות בחזה עוף בטריאקי

ניוקי עגבניות

גם פה נדרשת עבודת ידיים, אבל היא עבודה כיפית ומספקת, ובניגוד לניוקי קטנים - כאן הם גסים וגדולים יותר - מה שגם מקצר קצת את התהליך. נכון, אפשר תמיד לבשל ניוקי מוכנים ולתקתק רוטב מעגבניות משומרות וזה ייצא אחלה, אבל כשתגישו את הניוקי הענקיים האלה תוכלו להתגאות שהכנתם גם אותם וגם את רוטב העגבניות המעולה.

>> למתכון: ניוקי ענק עם עגבניות שרי בתנור

ניוקי ענק (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ניוקי ענק | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוף ברוטב חמאת בוטנים וחלב קוקוס

האופציה האחרונה היא הפשוטה ביותר וזאת שדורשת הכי מעט עבודה: מכינים משרה שמורכב מחמאת בוטנים, חלב קוקוס, ג'ינג'ר, סויה, צ'ילי מתוק ודבש (מי שרוצה - מוזמן גם להוסיף צ'ילי חריף לפי הטעם, תלוי בהעדפות בני הבית), מניחים שוקיין למינימום 6 שעות ואז מעבירים לקוקי. אחרי בישול של שעה ורבע מרוקנים הכל לתבנית או קערה ונותנים עשר דקות גריל. הכי כיף עם אורז לבן, אבל אפשר גם עם תוספות אחרות.

>> למתכון:  שוקי עוף ברוטב בוטנים וחלב קוקוס

שוקי עוף ברוטב בוטנים וחלב קוקוס (צילום: "כרמלה ואני", הוצאת מודן)
שוקי עוף ברוטב בוטנים וחלב קוקוס | צילום: "כרמלה ואני", הוצאת מודן