mako
פרסומת

3 מתכונים לארוחת צהריים מהירה

ימים איומים עוברים עלינו, אבל גם בימים איומים צריך לאכול. ההצעות שלנו הפעם, שכולן מהירות ולא תובעניות, כוללות מעין פאייה ישראלית, שוקי עוף עם תפוחי אדמה ובטטות בתנור ומאפה פסטה וגבינות פחמימתי ושמנמן. עכשיו, בבקשה, רק שיהיה פה שקט

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
פאייה חזה עוף
פאייה חזה עוף|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק

פאייה חזה עוף וירקות

אם הספרדים היו שומעים שאנחנו קוראים למנה הזאת פאייה הם היו מזדעזעים, ובצדק גמור מבחינתם. אין כאן זעפרן, אין כאן פירות ים, אין כאן ציר ויש כאן - אלוהים שיעזור - אבקת מרק בצל. אז לא, זאת לא פאייה כהלכתה, אבל אפשר לקרוא לה פאייה ישראלית: חזה עוף, אורז, ירקות. טעים טעים (ועל אבקת המרק אפשר לוותר).

עוף בתנור עם ג'ינג'ר וסויה
עוף בתנור עם ג'ינג'ר וסויה|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוף בתנור עם ג'ינג'ר וסויה

השילוב הזה של שוקי עוף, ג'ינג'ר, סילאן ורוטב סויה בתנור איכשהו מצליח לעבור גם את הבררנים שבילדים, ואנחנו מעדיפים לא לחקור במופלא מאיתנו אלא פשוט לנצל את זה שיש מנה שתמיד, אבל תמיד, נזללת בשמחה. הנוכחות של קוביות תפוחי אדמה ובטטות לבטח לא מפריעה.

פשטידת פסטה וגבינה - מבפנים קצת יותר עסיסית
פסטה וגבינות|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

פשטידת פסטה וגבינות

ולסיום מנה אחת צמחונית ועמוסה בפחמימות: מבשלים פסטה, מסננים ומערבבים עם מלא גבינות טעימות ושתי ביצים (אוקיי, יש גם שום ושמנת מתוקה). שולחים לתנור, מחכים שהריח יציף את הבית ומגישים עם סלט או אפילו רק כמה ירקות חתוכים.

מצאתם טעות לשון?