מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

ההמלצות שלנו לארוחות צהריים מהירות בול להיום

אורז מלא עם עוף וירקות, סיר אחד של חזה עוף ותפוחי אדמה וקציצות טונה שטעימות אפילו יותר ביום למחרת. ככה מתניעים שבוע על הצד הטעים ביותר

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
אורז מלא מוקפץ
אורז מלא מוקפץ|צילום: אפיק גבאי, פשוט לבשל בריא, הוצאת כלטקסט
הקישור הועתק

אורז מלא מוקפץ עם עוף

אחת הבעיות עם ילדים, בעיקר נוער, היא שבערך שעה אחרי שהם אוכלים ארוחה מלאה וגדושה הם מתחילים שוב לחטט במקרר. שובע בגילאים האלה הוא עניין מאוד חמקמק, ולכן כדאי מלכתחילה לבחור במאכלים שיכולים למלא את הבטן לפרקי זמן ארוכים יותר, ולא נשכחים ממנה אחרי כמה עשרות דקות. כאן נכנס האורז המלא לתמונה - ומי שכבר ניסה יודע שילדים מאוד מאוד אוהבים אותו, למרות כל הסטיגמות, ושהוא באמת מבטיח שובע לפרק זמן הרבה יותר ארוך. כאן הוא מוקפץ עם עוף, אספרגוס ופטריות שיטאקה אבל יש לכם אישור מאיתנו להכין אותו עם "סתם" שעועית ירוקה או כרוב. יצא מעולה, באחריות.

חזה עוף עם תפוחי אדמה
חזה עוף עם תפוחי אדמה|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

חזה עוף עם תפוחי אדמה

סיר אחד צהבהב ושובה לב שיש בו גם קוביות חזה עוף (מעדיפים שוקיים? גם הולך), גם פלחים של תפוחי אדמה וגם רצועות בצל. לימים שבהם אין לכם יותר מ-10 דקות להשקיע במטבח, אבל הצורך בארוחת צהריים חמה וטעימה לא ממש מתחשב בזה.

קציצות טונה. סגנון: אוריה גבע
קציצות טונה|צילום: דניאל לילה, על השולחן

קציצות טונה פשוטות ומנצחות

לקציצות הטונה האלה יש לנו פינה חמה בלב כי הן קציצות מהסוג המתחשב. מה זאת אומרת? לא רק שאחרי יום הן עדיין טעימות, הן טעימות אפילו יותר, והשוס - אפילו לא צריך לחמם אותן. ארוחת צהריים שממשיכה לתת.

בתיאבון!

מצאתם טעות לשון?