אורז מלא מוקפץ עם עוף

אחת הבעיות עם ילדים, בעיקר נוער, היא שבערך שעה אחרי שהם אוכלים ארוחה מלאה וגדושה הם מתחילים שוב לחטט במקרר. שובע בגילאים האלה הוא עניין מאוד חמקמק, ולכן כדאי מלכתחילה לבחור במאכלים שיכולים למלא את הבטן לפרקי זמן ארוכים יותר, ולא נשכחים ממנה אחרי כמה עשרות דקות. כאן נכנס האורז המלא לתמונה - ומי שכבר ניסה יודע שילדים מאוד מאוד אוהבים אותו, למרות כל הסטיגמות, ושהוא באמת מבטיח שובע לפרק זמן הרבה יותר ארוך. כאן הוא מוקפץ עם עוף, אספרגוס ופטריות שיטאקה אבל יש לכם אישור מאיתנו להכין אותו עם "סתם" שעועית ירוקה או כרוב. יצא מעולה, באחריות.

מתכון לאורז מלא מוקפץ עם עוף

חזה עוף עם תפוחי אדמה (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
חזה עוף עם תפוחי אדמה | צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

חזה עוף עם תפוחי אדמה

סיר אחד צהבהב ושובה לב שיש בו גם קוביות חזה עוף (מעדיפים שוקיים? גם הולך), גם פלחים של תפוחי אדמה וגם רצועות בצל. לימים שבהם אין לכם יותר מ-10 דקות להשקיע במטבח, אבל הצורך בארוחת צהריים חמה וטעימה לא ממש מתחשב בזה.

מתכון לחזה עוף עם תפוחי אדמה

קציצות טונה. סגנון: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
קציצות טונה | צילום: דניאל לילה, על השולחן

קציצות טונה פשוטות ומנצחות

לקציצות הטונה האלה יש לנו פינה חמה בלב כי הן קציצות מהסוג המתחשב. מה זאת אומרת? לא רק שאחרי יום הן עדיין טעימות, הן טעימות אפילו יותר, והשוס - אפילו לא צריך לחמם אותן. ארוחת צהריים שממשיכה לתת.

מתכון לקציצות טונה פשוטות ומנצחות

בתיאבון!