מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

3 ארוחות צהריים חמות קלות ומעולות

אורז מלא אסייתי עם טופו, מרק עדשים שאין בו שום מרכיב מיותר או חזה עוף במרינדה של חרדל ודבש, שנצלה לצד ראשי שום חצויים? כל מנה שתבחרו לפתוח איתה את השבוע תהיה בחירה מצוינת, אנחנו מתכוונים פשוט ללכת עליהן לפי הסדר

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
אורז מלא עם טופו וירקות מוקפצים
אורז מלא עם טופו וירקות מוקפצים|צילום: אימג'בנק / Thinkstock, Thinkstock
הקישור הועתק

אורז מלא עם טופו

המתכון הזה מוקדש לכל שונאי האורז המלא ושונאי הטופו - כי הוא יהיה האחד שיוכיח להם שהם טועים. זה מה שטעמים אסייתיים יכולים לעשות, וגם ההשריה המוקדמת של האורז תורמת את שלה. בשקט בשקט נספר לכם שאנחנו מעדיפים להכין את המנה הזאת עם אורז מלא עגול, לא ארוך, ואם אתם בשלבים ראשונים של אימוץ אורז מלא לתפריט - אנחנו ממליצים לכם לעשות כמונו.

מרק עדשים הכי קל בארץ

ילדים לא רק אוהבים את המרק הזה, הם גם מעריכים אותו. הם מעריכים את זה שהוא לא מכביד עליהם באלמנטים מיותרים ולא דורש מהם להפריד בין המרכיבים על הכף - אפשר לסמוך עליו שלא יתחבאו בו ירקות או עשבים שרוב ילדים פחות מחבבים במרק שלהם. מבוגרים יחשבו שהמתכון הזה בסיסי באופן פושע, וזה קצת נכון אבל התוצאה היא באמת נהדרת. רוצים להוסיף גזר, פטרוזיליה, שורשים, תפוחי אדמה? לכו על זה, אבל באמת שלא חייבים. מילה שלנו.

מרק עדשים
מרק עדשים|צילום: istockphoto, istockphoto

חזה עוף בחרדל ודבש

ובמעבר חד למנת עוף, ולשם הדיוק חזה עוף, שכל המשפחה תאהב. התיבול הוא של חרדל, דבש, צ'ילי ותימין, ואת כל אלה מעסים לתוך החזה כמה דקות לפני כניסתו לתנור, כדי שיספוג את הטעמים. אותה מרינדה גם נכנסת עם העוף לתנור, והשוס: חצאים של ראשי שום שכולם הולכים לריב עליהם אחר כך.

חזה עוף בחרדל ודבש
חזה עוף בחרדל ודבש|צילום: רחלי קרוט, mako אוכל

שבוע טוב ושקט.

מצאתם טעות לשון?