פסטה שמנת ובטטות בסיר אחד

הדרך הכי פשוטה להתייחס למתכון הזה הוא כאל פסטה שמכינים בסיר אחד, דבר שהיה טרנד רותח לפני שנה ומשהו, אבל האמת היא שבלי קשר זאת גם מנה מעולה בפני עצמה. בקיצור, גם בקושי לכלכתם כלים והמטבח נשאר במצב שפוי וגם ארגנתם ארוחת צהריים בפחות מחצי שעה. נשמע כמו דיל שווה לכל המעורבים. 

למתכון: פסטה שמנת, בטטה וגבינת עיזים בסיר אחד

פסטה פטריות ועוף

מפסטה אל פסטה וכאן אפילו יש אלמנט של ניצול שאריות מארוחת שבת, בהינתן שהכנתם עוף שלם בתנור. למקרה שלא הכנתם, אפשר כמובן גם להשתמש פשוט מאוד בחזה עוף או פרגיות. זאת הזדמנות להזכיר את השיטה שלנו לחזה עוף שתמיד יוצא עסיסי ולא מתייבש, שכולל השרייה במי מלח (לא להיבהל לרגע - יש בלינק הסבר וכמויות), שימון, תיבול ואז צלייה. כך או כך, תקבלו פסטה טעימה מאוד עם פטריות ועוף צלוי שתענוג לאכול בתחילת שבוע חדש.

למתכון: פסטה פטריות עם שאריות עוף בגריל

פסטה עם עוף ופטריות  (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
פסטה עם עוף ופטריות | צילום: דרור עינב, mako אוכל

סלט פתוש

ואחרי הפסטות, הנה גם משהו לטובת מי שרוצה להתחיל את השבוע עם מנה יותר קלילה, פריכה ורעננה. טעים לאללה ופותח את השבוע באנרגיות חיוביות. 

למתכון: סלט פתוש ב-10 דקות

סלט פתוש (צילום: דניה ויינר, בואו לאכול: ארוחות מהירות ב-10-20-30 דקות, ידיעות ספרים)
סלט פתוש | צילום: דניה ויינר, בואו לאכול: ארוחות מהירות ב-10-20-30 דקות, ידיעות ספרים