mako
פרסומת

כל הסודות לפאד תאי ביתי מושלם

ריטה גולדשטיין ונדב בורנשטיין מארחים את נדב ודניאל לשיחה על המנה האסייתית הכי ישראלית שיש. מה חייבים לעשות לפני שמתחילים, אילו אטריות הכי מתאימות למנה ולמה ווק הוא בכלל לא מאסט?

mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

פאד תאי היא כנראה המנה התאילנדית הפופולרית ביותר בארץ. יש בה משהו שמדבר לכולם - מילדים ועד מבוגרים, מהרפתקנים קולינריים ועד סרבנים. כנראה משהו בקומבינציה המוצלחת של אטריות בשרניות עם חלבון, ירקות, רוטב מתקתק חמצמץ וכיפי ולהבה עוצמתית יוצר הצלחה בטוחה. אבל האם זה באמת כל כך פשוט להכנה? השבוע אנחנו מארחים ב"פה גדול" אתנדב ודניאלמ"MKR המטבח המנצח", המומחים שלנו לאוכל תאילנדי, לשיעור על המנה הנהדרת הזאת.

פאד תאי קל להכנה
פאד תאי. אוכל הרחוב התאילנדי שנולד בכלל בסין|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

בפרק נשאל (ונענה!) איך מכינים את הפאד תאי הכי טוב שאפשר בבית, מה הסוד האמיתי למנה המושלמת (וגם לאן נעלמו נדב ודניאל מאפליקציות המשלוחים, ומתי הם מתכננים קאמבק לאוכל התאילנדי המצוין שלהם?) - וכמובן נספר לכם איפה תוכלו למצוא את מנות הפאד תאי הטובות בארץ.

בינתיים, קבלו כמה טיפים מובילים של נדב ודניאל לפאד תאי כמו שצריך:

- השתמשו במחבת כמה שיותר עבה ורחבה. מכיוון שבמטבח הביתי אי אפשר להגיע לגובה הלהבה שנדרש בשביל ווק, זאת האופציה השנייה הטובה ביותר.

- תנו למחבת לפחות 5-10 דקות להתחמם, והתחילו לעבוד רק כשהיא ממש לוהטת.

- את החלבונים לפאד תאי כדאי להכין בצד, בנפרד, ולהוסיף למנה רק בשלב הסיום - אחרת הם מתייבשים.

- הסוד לפאד תאי טעים הוא חומרי הגלם - כמו תמרהינדי, פיש-סוס (רוטב דגים) וסירופ סוכר דקלים, שניתן לרכוש בחנויות כמו דרגון או מזרח ומערב. צריך ושווה להשקיע, המוצרים האלה יכולים לעשות את כל ההבדל.

מצאתם טעות לשון?