הסוד לעוגת ביסקוויטים מושלמת
כולנו מכינים אותה שנים, היא אולי העוגה הכי ישראלית שיש - ודווקא בגלל זה נדב בורנשטיין וריטה גולדשטיין החליטו להקדיש לה פרק של פה גדול, וגם הזמינו את בלוגרית הקונדיטוריה נטלי לוין לתרום מידיעותיה. חברים, עוגת הביסקוויטים שלכם עומדת לעלות כיתה


את הפרק השבועי של הווידיאוקסט "פה גדול" אנחנו מקדישים לעוגת הביסקוויטים, שמלווה כמעט כל ישראלי לאורך כל חייו, ומארחים את בלוגרית הקונדיטוריה נטלי לוין (עוגיו.נט), שהגיעה לאולפן עם עוגת ביסקוויטים יפהפייה וגם עם כל הטיפים איך להכין אותה נכון.
יש אינספור דרכים להכין עוגת ביסקוויטים - עם ציפוי שוקולד או בלי, עם קרם שוקולד או וניל, עם תוספות כמו פירות או פצפוצים. המשותף לכל העוגות הוא שכבות של ביסקוויט - אצלנו כמעט תמיד מדובר בפתי בר המיתולוגי - וקרם שמצליח לחדור לתוך הביסקוויט ולפרק אותו מהפריכות שלו. הסוד לעוגת ביסקוויטים טובה טמון בדיוק שם: במערכת היחסים הסינרגית בין הקרם לביסקוויטים.
עוגת הביסקוויטים הגיעה למעמדה גם בזכות הנוכחות שלה בכל ספרי הקונדיטוריה הקאנוניים של ישראל, מ"עוגות ועוגיות" של חנה שאולוב, דרך "ילדים מבשלים" של רות סירקיס ועד ל"עוגות לכל עת" של נירה שויאר. בכל אחד מהספרים היא מופיעה בשם קצת אחר ועם שיטת הכנה מעט אחרת, אבל בסופו של דבר מדובר בגרסאות שמובילות כולן לעוגת הביסקוויטים האהובה והמוכרת של היום.
מה ההשראה לעוגת הביסקוויטים, איך דווקא אינסטנט פודינג הפך להיות אחד המרכיבים הכי מזוהים עם העוגה הזאת למרות שהוא לא נכלל באף אחד מהמתכונים המקוריים, והכי חשוב - איך להכין עוגת ביסקוויטים אלגנטית ומצוינת? כל זה בפרק השבוע.
ובינתיים, קצת מהטיפים של הבלוגרית נטלי לוין לעוגת ביסקוויטים מושלמת:
- ניתן להקפיא את העוגה לשליפה פשוטה יותר מהתבנית.
- אינסטנט פודינג נוטה להשתלט על טעמן של עוגות ביסקוויטים. לכן יש להשתמש בכמות קטנה ממנו, שרק תעזור להתייצבות של הקרם.
- אפשר להכין את העוגה מראש, לשמור בפריזר ולשלוף להפשרה בעת הצורך.
- לתוצאה טובה במיוחד רצוי להכין את העוגה לפחות יום מראש, כדי שכל הטעמים יתייצבו.
בתיאבון!