מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

טיפים חשובים לניוקי מושלמים

בין פסטה לפיצה יש את הניוקי, מנה איטלקית אהובה במיוחד, והפעם בפודקאסט פה גדול רן שמואלי חושף טיפים לניוקי אווריריים שלא נדבקים, אילו רטבים הכי מתאימים להם ועל מה אסור לוותר בהכנת ניוקי ביתיים?

מערכת אוכל טוב
mako
פורסם:
הקישור הועתק

1. לא לוותר על הרתחה חזקה של המים: כשזה נוגע לניוקי מדובר בפרט קריטי במיוחד - רק מים רותחים בעוצמה יעשו את העבודה. לא לזלזל בזה.

2. אל תוסיפו יותר מדי קמח, אחרת הכופתאות לעולם לא תהיינה אווריריות אלא יהפכו לדבק. אם השתמשתם ביותר מ-4 כפות קמח בניוקי תפוחי אדמה, תהיה לכם בעיה.

3. אסור לערבב יותר מדי את המסה של הניוקי. ככל שמתעסקים בניוקי תפוחי אדמה יותר כך הוא הופך יותר דביק ופחות אוורירי. במקרה הזה, עיבוד יתר הוא בעייתי במיוחד.