אין קונצנזוס סביב שולחן השבת כמו הקונצנזוס על החלה. לא משנה אם אתם דתיים או חילונים, כנראה שתמיד תהיה לכם פינה חמה בלב ללחם השבת האוורירי היפהפה והמתקתק הזה, שכולו אומר רוך, מסורת ורוגע. את הפרק השבועי של "פה גדול" בחרנו להקדיש לחלה, עם כל הטיפים לחלה ביתית מושלמת של אסטלה בלפר שמתארחת באולפן, וגם המלצות על כמה מקומות שמוכרים חלות מצוינות, למי שמתעצל להכין.

בשנה האחרונה, לאור הנוכחות המסיבית של כולנו בבתים, הפכה האפייה של חלות בבית - יחד עם שאר פחמימות - לאחד התחביבים הפופולריים ביותר, וכמה שיותר מפוארת כך יותר טוב. החודשים האחרונים התאפיינו בטרנד ויראלי שקשה להתעלם ממנו של חלות קלועות עם שלל ענפים, פרחים, קישוטים, צבעים וסגנונות קליעה.

חלה של אסטלה  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
החלה של אסטלה | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

מי שהתחיל במגמה הזאת הוא השף האופה ארז קומרובסקי, שמשלב ענפים של עשבי תבלין ועצים וגם ירקות שלמים בתוך הלחמים שלו. מי שהמשיכה וביססה את הטרנד היא דניאל קיציס, שגם מוכרת את החלות שלה מדי סוף שבוע, ואצלה תמצאו למשל חלה מתוקה עם תמרים ופקאנים ואפילו חלת חצילים שמחירה 80 שקלים. האם חלה כל כך מורכבת עדיין יכולה לשמש כר לספיגת רטבים? את זה תחליטו בעצמכם.

ממש עכשיו מגיעה החלה גם ל"מאסטר שף" (מוצ"ש אחרי החדשות, קשת 12), עם אתגר חלת האדמה שיוצא לדרך בהשתתפות מתמודדי התוכנית לדורותיהם ועוד שלל אושיות שתמיד מעניין להציץ אצלם בתנור. במסגרת האתגר, שמהותו הכנת חלה לשבת בשילוב ירק מהאדמה, יכינו גם השופטים את חלות האדמה המצטיינות שלהם. מיכל אנסקי, למשל, תכין חלה עם סלק וחיים כהן יכין חלת גזר וגבינת עזים. גם אתם מוזמנים לבחור את החלה שהכי מדברת אליכם, להכין אותה, לצלם ולהעלות לרשתות החברתיות. אבל רגע, אנחנו ממש ממליצים לכם לעשות את זה רק אחרי שתצפו בטיפים של אסטלה. 

אלה כמה מהטיפים שלמדנו בפרק:

- כדאי להתפיח את החלות רק בטמפרטורת החדר, ולא במקרר.

- בזמן ההתפחה לא כדאי לכסות את הקערה בניילון נצמד אלא בחומר נושם כמו מגבת מטבח נקייה.

- אם רוצים להשתמש בקמחים מלאים כמו כוסמין מלא או שיפון יש להגדיל את כמות המים (או הנוזל שבו משתמשים) בהתאם.

- קמח כוסמין לבן יכול להחליף את הקמח הלבן באותו היחס והוא מתקתק מטבעו, כך שהוא יוצר חלה מתקתקה ונהדרת.

- למסתבכים בקליעה: שיטת הקליעה הקלה ביותר היא קליעת 4 - מוזמנים לראות בסרטון.

- כדאי להשתמש בביצים בהכנת הבצק לחלות, כי הן מעניקות לבצק גמישות שמים בלבד לא יכולים לתת לו.

- לחלה מבריקה יש להבריש את הבצק בביצה פעמיים - פעם אחת אחרי הקליעה ופעם אחת לפני ההכנסה לתנור.

>> לאתר של אסטלה

- את הפרק הזה ואת הפרקים הקודמים של הפודקאסט שלנו אפשר למצוא באוכל טוב, באפל ובספוטיפיי.

>> עוד לא אפיתם? הצטרפו לאתגר החלות הגדול של מאסטר שף יחד עם כל השפים המובילים בישראל

בתיאבון!