רוצים לזכות בטיסה לאיטליה ושבוע גסטרונומי מעלף באקדמיה ברילה?

לחצו כאן ושלחו לנו את המתכון שלכם לפסטה + תמונה של המנה שאתם צילמתם ואולי תזכו בקורס בישול של שבוע ימים באיטליה!

הקורס כולל שיעורי בישול מעשיים, טעימות וסיורי גורמה. בסוף הקורס תוענק תעודת "מומחה במטבח האיטלקי".

שימו לב: את המתכונים יש להעלות רק בלינק הזה ולא בתגובות לכתבה. 

*לתקנון התחרות

 >> המתכונים שכבר עלו לתחרות

"אקדמיה ברילה" נמצאת במולדת הפרמזן - העיר פארמה שבאיטליה, ומציעה קורסים קולינריים לחובבי אוכל מכל העולם. תמצאו כאן שפים, מומחי גסטרונומיה, ובעיקר חובבי בישול שבאים להתמקצע ולהכיר מקרוב את עולם הבישול האיטלקי האיכותי.

פטוצ'יני גבינות מתוקות (צילום: Johanna Goodyear, Istock)
חושבים שאתם יודעים להכין פסטה כמו המקצוענים? | צילום: Johanna Goodyear, Istock

רוברטו באסי, השף שעומד בראש האקדמיה, נוהג להסתובב עם צוות שפים בכל האזורים החקלאיים של איטליה – טוסקנה, בולוניה, מילאנו ונאפולי – בחיפוש אחרי חומרי גלם מעולים שמקבלים את חותמת "אקדמיה ברילה". בכניסה לבית הספר לבישול תגלו מדפים עם שמני זית איכותיים, לצד ארטישוקים, צלפים, חומץ, מלח ותבלינים מקומיים - כולם באיכות עילאית.

כשחושבים ברילה, חושבים על פסטה מובחרת יבשה של המותג מספר אחד באיטליה. אבל באקדמיה שבפארמה מרחיבים את גבולות הבישול ולומדים להכין פסטה ביתית כמו של כל מאמא איטלקית, תבשילים חורפיים מסורתיים, פיצות ופוקאצ'ות ביתיות, קינוחים קלאסיים ועוד. המרכז שם לעצמו כמטרה לשמר את ההיסטוריה המפוארת של הבישול האיטלקי, עם דגש על חומרי גלם מעולים. כאן לומדים איך לבשל נכון פסטה יבשה, איך להכין פסטה טרייה, אבל גם איך להתאים להם רוטב נכון, ומה הטעם של שמן כתית מעולה, מתכונים לפי אזורים, המבנה הייחודי של ארוחה איטלקית ועוד.

פוקאצ'ה (צילום: istockphoto)
פוקאצ'ה. רוצים ללמוד איך מכינים אותה כמו באיטליה? | צילום: istockphoto

סגל המורים כולל את השפים המובילים באיטליה, שמשקפים את החזון של ברילה: כבוד למסורת האיטלקית ופרשנות מודרנית ועכשווית.

מפגש של יופי, אוכל ותרבות

הקורס מתנהל בשפה האנגלית, ומכנס אליו חובבי בישול מכל העולם. השיעורים הפרונטליים מתקיימים באודיטוריום עם במה מרכזית שהיא מטבח קטן, כשהקירות מסביב מקושטים בתחריטים עתיקים של בישול פסטה. יש 16 מטבחים מודרניים, עמדות הבישול מקצועיות ומסכי לד, ובסוף כל יום בישול יושבים ביחד ואוכלים, בלוויית מתאבנים מקומיים ויין קליל ונחמד. מתאבנים? כאן בפארמה כל ארוחה נפתחת בגושי פרמזן גדולים ורצועות דקיקות של פרושוטו. גם העיר מסביב מספקת חוויה גסטרונומית מרתקת, עם ברים אופנתיים ובתי קפה עם אספרסו משובח. בית המלון נמצא במרחק של הליכה קצרה מ"האקדמיה" והאווירה מסביב נינוחה כמו שאיטלקים יודעים.

ברגעים שקטים, כשיתחשק לכם לשבת על כוס אספרסו בנחת, מומלץ להיכנס לספרייה של האקדמיה. הספרייה כוללת 10,000 ספרים על בישול איטלקי מכל העולם (כולל כמה ספרים על מסורות בישול של יהודי איטליה). בנוסף תמצאו כאן את האוסף הגדול ביותר של תפריטים הכולל תפריטי מסעדות בני 300 שנה ויותר. 

>> לשליחת המתכון וכניסה לתחרות

 >> למתכוני פסטה טעימים