בחרנו לשתף בשלושה מתכוני פנקייק. מתכונים שאנחנו משתמשות בהם בבית לאורך השנים לפי החשק, הזמן ומצב החומרים בבית. 

פנקייק דלעת הוא הפנקייק שהוגש אצלנו במסעדה בשבת בבוקר, והוא מתאים לימים אלה, שקצת דומים כולם לשבת בבוקר. כלל חשוב הוא להסתיר את העובדה שיש בו דלעת. ילדינו טוענים פה אחד שפנקייק שיש בו ירק/דלעת עלול להרתיע - אבל כשמגישים אותו כפנקייק כתום - הוא מתקבל באהבה רבה במאה אחוז מהמקרים שפגשנו. מתכון פנקייק נוסף כולל גם הוא הקצפת חלבון, כך שמתקבל פנקייק אוורירי וטעים במיוחד. למי שאוהב טעמי לימון - מומלץ לנסות עם המיץ והגרד.

ומתכון אחד כשרוצים ממש ממש פשוט.

בפנקייקים אפשר להשתמש בקמחים שונים. אפשר גם להחליף בין יוגורט לשמנת חמוצה, ריוויון או חלב. יהיו הבדלים בתוצאה, אבל הפנקייקים עדיין יהיו טעימים.

פנקייק הדלעת של אורנה ואלה
פנקייק הדלעת של אורנה ואלה | צילום: אורנה אגמון ואלה שיין , אוכל טוב

פנקייק דלעת

חומרים:
350 גרם נטו דלורית/דלעת אחרי בישול וסינון (כ 750 גרם לפני בישול)
270 גרם יוגורט
4 כפות שמן (תירס/זית/זרעי ענבים)
2 חלמונים
חצי כוס סוכר קנים
1 וחצי כפיות תמצית וניל
235 גרם קמח תופח + חצי כפית אבקת אפיה או 235 גרם קמח כוסמין +2 וחצי כפיות אבקת אפיה
2 חלבונים (להקציף בנפרד)
קורט מוסקט (לא הכרחי)
קורט קינמון (לא הכרחי)
חמאה לטיגון

אופן הכנה: 

1. מבשלים או מאדים את הדלעת עד שהיא רכה לגמרי (40-50 דקות). מעבירים למסננת, מקררים בתוך המסננת כשעה או יותר, כך שהדלעת תגיר נוזלים (דלעת מגירה יותר נוזלים מדלורית או דלעת יפנית, לכן רצוי להכין אותה יום מראש). בסוף התהליך צריכה להתקבל כמות של 1 ושלושת רבעי כוסות (350 גרם) מחית דלעת.

2. שמים את הדלעת במכל מעבד מזון ומעבדים לכדי מחית. בקערה נפרדת מערבבים את היוגורט, השמן, החלמונים, רבע כוס מהסוכר ותמצית וניל. מוסיפים למחית הדלעת מעבד המזון ומעבדים ב2-3 פולסים.

3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה.

4. מקציפים את החלבונים עם רבע כוס הסוכר שנותר עד לקבלת קצף יציב, ומקפלים לתוך הבלילה.

קיפול של תערובת הדלעת והחלבונים המוקצפים
קיפול של תערובת הדלעת והחלבונים המוקצפים | צילום: אורנה אגמון ואלה שיין , אוכל טוב

5. מחממים מחבת נון-סטיק על להבה בינונית וממיסים בה חמאה בכמות שרק תשמן את המחבת. יוצקים למחבת בעזרת כף כשתי כפות מהבלילה לכל פנקייק, במרחק משולי המחבת, כך שאפשר יהיה להכניס למחבת מרית ולהפוך את הפנקייקס (העיגולים נוצרים מעצמם). מטגנים עד שהפנקייקס משחימים קלות בתחתיותיהם, בועות מתחילות להיווצר על פניהם, ושוליהם מתחילים להתייבש (כ-4 דקות. אם זה קורה מהר מדי מנמיכים את הלהבה). הופכים ומטגנים עוד כ-4 דקות. ממשיכים לטגן כך את כל הפנקייקס, ומגישים מיד עם סירופ מייפל.

*אפשר לשמור את התערובת במקרר ולטגן את מה שנותר למחרת.

פנקייק אוורירי (שאפשר גם להכין בטעם לימון)

חומרים:
שלושת רבעי כוס יוגורט
2 חלמונים
2 כפות מיץ לימון (לפנקייק לימון)
2 כפיות גרד לימון (לפנקייק לימון)
1 כפית תמצית וניל
25 גרם חמאה מומסת (או 2 כפות שמן)
100 גרם קמח
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות סוכר
מעט מלח
2 חלבונים
חמאה לטיגון

להגשה:
200 גרם תותים חתוכים
1 כף דבש/סירופ מייפל

אופן הכנה:

1. מערבבים יוגורט, חלמונים, מיץ לימון , גרד לימון (אם משתמשים) ותמצית וניל. מוסיפים חמאה מומסת או שמן ומערבבים.

2. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, 2 כפות סוכר ומלח. מוסיפים את תערובת היוגורט תוך ערבוב במטרפה, רק עד שהחומרים היבשים נרטבים, לא לערבב יותר מדי.

3. מקציפים חלבונים עם כף סוכר בכלי יבש עד לקבלת קצף יציב, לא קשה מדי. מערבבים את החלבונים לתערובת בתנועות קיפול עדינות, עדיף בעזרת מרית.

4. ממיסים מעט חמאה במחבת נון-סטיק על להבה בינונית. שמים כ-2 כפות מתערובת הפנקייק, מטגנים עד שהפנקייקס משחימים קלות בתחתיותיהם, בועות מתחילות להיווצר על פניהם, ושוליהם מתחילים להתייבש. ממשיכים לטגן כך את כל הפנקייקס, ומגישים מיד.

*להגשה: מערבבים תותים (כשיש) עם דבש. מגישים עם הפנקייק. ואפשר כמובן לאכול את הפנקייק רק עם סירופ מייפל, רסק תפוחים ואבקת סוכר.

פנקייק בסיסי קל להכנה

זה הפנקייק הכי פשוט להכנה. אפשר להוסיף לתערובת אגוזים קצוצים, בננות חתוכות, אוכמניות או כל מה שרוצים ואוהבים. 

חומרים:
1 כוס חלב
30 גרם חמאה
1 ביצה
130 גרם קמח
2 כפיות אבקת אפייה
רבע כפית מלח
חמאה לטיגון

אופן הכנה:

1. מחממים בסיר קטן על אש נמוכה את החלב והחמאה. ממיסים 2 כפות חמאה, כשהחמאה נמסה מורידים מהאש ומערבבים במטרפה ביצה לתוך תערובת החלב.

2. מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה ומלח. מערבבים את התערובת הרטובה לתערובת הקמח עד לקבלת תערובת אחידה.

3. ממיסים מעט חמאה במחבת נון-סטיק על להבה בינונית. שמים כ-2 כפות מתערובת הפנקייק, מטגנים עד שהתחתית מקבלת צבע חום בהיר והדפנות נראות יבשות טיפה. הופכים ומטגנים את הצד השני.

* מגישים עם סירופ מייפל.

* המעוניינים בעוד מתכונים מוזמנים לרכוש את ספר המתכונים החדש של אורנה ואלה, שיצא לפני כמה חודשים.

אורנה ואלה ספר המתכונים 2
אורנה ואלה ספר המתכונים 2 | צילום: פלורה דבורה, יחסי ציבור