מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

לטעם הזה של ויטמינצ'יק לא היינו מוכנים

לקראת הקיץ השיקו במותג התרכיזים האהוב על כולנו מהדורה מיוחדת של תרכיז בטעם תות-בננה, עם טוויסט מפתיע: אפשר לערבב אותו עם מים, כרגיל, אבל אפשר גם עם חלב. חמושים בזיכרונות נעימים של שוקו תות מהאייטיז, ניגשנו למטבח

גיל גוטקין
mako אוכל
פורסם:
ויטמינצ'יק תות בננה
ויטמינצ'יק תות בננה|צילום: גיל גוטקין, mako אוכל
הקישור הועתק

אנחנו לא ממש יודעים מתי קרה ש"ויטמינצ'יק" הפך לשם גנרי לסירופ מתוק שמוסיפים למים, שהרי פעם קראו לזה פשוט "פטל" (עד היום אפשר לשמוע ילדים מבקשים מהוריהם "פטל ענבים"), אבל בשנים האחרונות נראה שהמותג הספציפי הזה שולט לגמרי בשוק הסירופים הממותקים, שלא הרבה השתנה בו עם חלוף העשורים.

כמעט בכל שנה מוציאים באסם, בעלת המותג, טעם חדש בפורמט של "מהדורת קיץ", אבל מהדורת הקיץ של השנה סקרנה אותנו במיוחד: לא רק שהסירופ הוא בטעם נוסטלגי במיוחד, תות-בננה, על האריזה מופיעות שתי מילים שסקרנו אותנו בטירוף: "גם לחלב". ויטמינצ'יק בחלב? גם אנחנו עשינו את אותו הפרצוף שאתם עושים עכשיו, אבל הסקרנות הכריעה אותנו והיינו חייבים לנסות.

ויטמינצ'יק תות בננה
מי אמר אקמולי?|צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

אז נתחיל בזה שהסירופ נראה כמו כל הסירופים של ויטמינצ'יק, הוא לא חלבי ואפילו הצבע שלו לא חלבי. כשפותחים את הבקבוק מכה באף ריח מלאכותי של תות ובננה, כזה שהזכיר לחלקנו ריח של אקמולי, אבל מכיוון שאנחנו מורגלים בתמציות טעם למיניהן - לא נרתענו. ראשית ניסינו את הגרסה הרגילה, עם מים. תקראו לנו פלצנים, אבל הטעם של המשקה שהתקבל היה יותר מדי מלאכותי אפילו בשבילנו. זה לא שיש לנו אנטי לוויטמינצ'יק, באמת שלא, אנחנו אפילו חוטאים מדי פעם בכוס עם קצת סירופ ענבים או אננס (גם תפוחים הולך), אבל התות-בננה פשוט היה יותר מדי.

ויטמינצ'יק תות בננה
החלב אשכרה הסמיך!|צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

עברנו לנסות את הסירופ בחלב. אחרי ההפתעה הראשונית שלנו מהרעיון, נזכרנו בכל מיני סירופים שהיו פה בשנות ה-80, בטעמי תות או שוקולד, שגם אותם היינו מערבבים עם חלב ליצירת שייקים פשוטים ומתוקים מאוד, ופתאום הרעיון לא נראה לנו כל כך מופרך. בכל מקרה, הסירופ מתערבב ונמס בקלות בחלב קר, בלי הרבה בעיות, ובאורח פלאי ואולי קצת מטריד, גם מסמיך מאוד את החלב וממש נותן לו מרקם של שייק. מעודדים, טעמנו ממשקה החלב המעט ורוד שקיבלנו - אבל גם כאן, הטעם פשוט היה מלאכותי ותרופתי מדי. את התות עוד היה אפשר להחליק, אבל הבננה היה הרבה יותר מדי אגרסיבי בשבילנו. אולי חלק מהילדים יצליחו בכל זאת ליהנות ממתקפת הסוכר וחומרי הטעם הזו, אבל כל חובבי הנוסטלגיה כמונו כנראה יתאכזבו, ויחזרו אל סירופ הענבים המוכר והטוב.

מצאתם טעות לשון?