מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

שטוחים מצופים: הופתענו מכמה שאהבנו

אחרי גרסת אפרופו מצופה שלא ממש קלעה, אסם משיקה חטיף חדש ופוגעת בול: בייגלה שטוחים בציפוי שוקולד או ציפוי קרם קרמל. זה פריך, זה מתוק מאוד (כנראה מדי), זה מלוח וזה טעים לאללה. בקיצור, אם כבר עושים מהדורות מיוחדות - בבקשה להגיע לכאלה תוצאות

ריטה גולדשטיין
פורסם:
ריטה טועמת את השטוחים החדשים
ריטה טועמת את השטוחים החדשים|צילום: צילום פרטי, mako אוכל
הקישור הועתק

בייגלה הוא אחד החטיפים האהובים עלינו ביותר: הוא מתאים לכל שעה ביום, עושה הרבה פחות רגשות אשם מרוב חבריו החטיפים על המדף ואפשר לאכול ממנו בלי סוף. לקטגוריה הזאת נכנסים ללא ספק גם השטוחים, שהם גרסה מקומית חביבה עלינו במיוחד ופריכה לאללה. כעת יצאו לאור שטוחים חדשים מבית אסם, בציפוי קרם קרמל ובציפוי שוקולד, ואחרי תקופה ארוכה שהיצרניות המקומיות לא הוציאו שום חטיף חדש ומסקרן, זה מלהיב.

בייגלה מצופה נופל תחת קטגוריה נפרדת בפני עצמה, מצליחה למדי בעולם החטיפים. פליפז, המותג החביב מביתMcVitie’sהוא הדוגמה המוכרת יותר בישראל. עכשיו עם השטוחים המצופים קיבלנו גם אנחנו ניסוי כלים לגרסה מצופה מקומית משלנו. הטעמים - שוקולד קלאסי וקרם קרמל - נשמעים על הנייר כמו טרנד או גימיק מאוס מראש.כמה אפשר עם הקרמל המלוח? כל מוצר שני הוא בטעם קרמל או פיסטוק, ולדעתנו יש עוד טעמים בארסנל שכדאי לפחות לנסות אותם על הקהל הישראלי.

חדש: שטוחים מצופים
חדש: שטוחים מצופים|צילום: צילום פרטי, mako אוכל

התחלנו את הטעימה דווקא מהקרמל. ציפינו לשנוא כל רגע, אלא שההפך קרה. כבר משלב הניחוח המסקרן היה בחטיף הזה משהו מאוד מהנה, וכשטעמנו, כבר לא יכולנו להתנגד לחיבה. ראשית, קרם הקרמל הזה לוקח הרבה יותר לכיוון של מוקה מאשר הקרמל המלוח השגרתי וזה נאמר לחיוב. הוא עשיר, מצפה היטב את השטוח, והתלונה העיקרית שלנו כלפיו הוא מתיקות מאוד עוצמתית שאין לה באמת הצדקה. אם כבר כל כך מתוק - רצוי להכביר במליחות כך שהניגוד יהיה מוצלח יותר.

פרסומת

טעם השוקולד היה פחות מרגש מהקרמל באופן מפתיע. המתיקות שלו הייתה מתונה יותר, הניחוח פחות מגרה וכך גם העניין שבו. שוקולד ובייגלה זה שילוב בנאלי ומוכר יותר, ולכן פחות מלהיב מטבעו. ועדיין, גם בגרסת ציפוי השוקולד מדובר בחטיף מאוד כיפי, אלא שבהשוואה לחברו מצופה הקרמל, הוא מאבד מעט מקסמו. כך או כך, ציפינו לאכזבה אבל יצאנו מאוד מרוצים וכמעט חיסלנו את שתי החבילות במהלך מבחן טעימה אחד, משהו שלא קורה הרבה.

שטוחים בציפוי קרם קרמל
שטוחים בציפוי קרם קרמל|צילום: יחסי ציבור
שטוחים בציפוי שוקולד
שטוחים בציפוי שוקולד|צילום: יחסי ציבור
פרסומת

היו גם כאלה שהגדירו את השטוחים החדשים כמעט "מעופשים" ויבשושיים; בעינינו היובש הזה היה דווקא מוצלח והוא אחד הגורמים לכך שקשה להוריד את החבילה הזאת מהידיים מהרגע שמתחילים לנשנש. כן - בייגלה זה חטיף יבש, גם כשהוא מצופה וזה חלק מהקסם שלו. ההפתעה הגדולה של השטוחים החדשים הייתה בכך שדווקא טעם הקרמל, ממנו ציפינו למעט מאוד, הצליח להפתיע בענק. השילוב של הקרם המאוד מתוק הזה עם הבייגלה השטוחים והפריכים התברר כמוצלח מאוד והוא לא לקח לכיוון המוכר והצרבתי של דברים בטעם קרמל מלוח שהשתלטו על חיינו. בשורה התחתונה: נהנינו.

מצאתם טעות לשון?