מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

3 טעמים חדשים לשוקולד השחר - ואחד מהם מושלם

השחר העולה חוגג 70 שנה עם שלושה ממרחים חדשים ומרגשים: נוגט אגוזים, ממרח חלב וממרח חצי חצי, ואנחנו מיהרנו להסתער לפני שחס וחלילה יבוא שמן אחר ויגמור לנו את הכל. אז איזה מהם הפך עלינו את עולמנו?

גיל גוטקין
mako אוכל
פורסם:
ממרחי השחר העולה החדשים
ממרחי השחר העולה החדשים|צילום: גיל גוטקין, mako אוכל
הקישור הועתק

אין ישראלי שלא שמורה לו פינה חמה בלב לממרח שוקולד השחר, גם אם הוא חובב גדול של נוטלה, הנמסיס הגדולה. הטעם שלו הוא קפסולת ילדות ישראלית, בדומה לשקדי מרק או במבה, וגם שונאי הממרח יודו שעוגת שמרים עם המילוי שלו היא קלאסיקה שקשה לעמוד בפניה (ויבורך מיקי שמו, שהקדים לעלות על זה).

במשך השנים יצאו כמה גרסאות שונות לממרח השחר העולה, כולל גרסת פרווה שדי דומה בטעמה למקור, גרסאות בשפופרת וגם ממרח נוגט-חלב שהדעות עליו חלוקות. החודש חוגג המותג 70 שנה, ולכבוד האירוע מושק הממרח בשלושה טעמים חדשים: ממרח חלב, ממרח חצי-חצי של חלב ושל הממרח הקלאסי וממרח נוגט- שכבר היה קיים בשנים 2012-2014 וחוזר עכשיו עם מתכון חדש. מכיוון שאנחנו גם גרגרנים, גם שמנמנים וגם חובבי נוסטלגיה, רצנו לטעום את הממרחים החדשים, קצת לפני שהם מגיעים למדפים.

ראשון טעמנו את ממרח הנוגט-אגוזים, שמשום מה לא הצלחנו להיזכר בטעם של הגלגול הקודם שלו. בניגוד לממרח בטעם חלב נוגט, הממרח הזה באמתמכיל אגוזים ויש לו אפילו ריח - וזה הפתיע גם אותנו - שמזכיר ממרח אגוזי לוז אמיתי שמכינים בבית. גם הטעם היה מפתיע וטעים במיוחד, עם גוון אגוזי נעים ועדין. סוג של נוטלה ללא השוקולד ועם קצת פחות מתיקות - מעין גרסה למבוגרים, אם תרצו. יש לנו הרגשה שעוגות במילוי הקרם הזה יהיו מוצלחות במיוחד.

ממרחי השחר העולה החדשים
נוגט האגוזים הזה הוא חבר אמיתי|צילום: יחסי ציבור

קרם החלב היה השני בתור, אבל הוא אכזב אותנו מאוד. זה התחיל בריח שמילא את החדר עם פתיחת קופסה, שהזכיר ממרחים צבאיים של פעם, וגם הטעם היה לא משהו, והזכיר לחלקנו למה אנחנו פחות מחבבים את ממרח השחר המקורי. משהו בטעם הלוואי של השמנים שהממרח מכיל מקבל פה חיזוק רציני (בהיעדר הקקאו, כנראה), ויוצר ממרח שכולו טעם של מתיקות ושמן. היו שאמרו שהממרח מזכיר להם את הממרחית הוותיקה של עלית, אבל מנגד היו גם גם מי שאמרו שעם כל הכבוד, הממרחית טעימה הרבה יותר.

הצנצנת השלישית, זו עם חצי ממרח חלב וחצי ממרח קלאסי, הייתה מן הסתם גם וגם. השילוב עם הממרח הקלאסי מיתן מעט את המתיקות וטעמי הלוואי של ממרח החלב, אבל עדיין מדובר בשילוב שרובנו פשוט לא אהבנו.

פרסומת

לסיכום, אנחנו מאמצים בפה מלא, תרתי משמע, את ממרח הנוגט החדש ומקווים שהוא יישאר איתנו לעוד זמן רב, אבל על ממרח החלב אנחנו מוותרים בעצב. והרי כבר שנים אנחנו אומרים שנוגט ואגוזי לוז הם החיים. הממרח החדש רק מוכיח את זה שוב.

מצאתם טעות לשון?