mako
פרסומת

השלגונים החדשים של יולו ללא ספק מנסים להתחרות במגנום

השאלה עכשיו היא מה הסיכוי שלהם להצליח. ריטה גולדשטיין טעמה, הופתעה מאוד מהמרקם ולא מספיק הופתעה מהטעמים, וחזרה עם מסר נחרץ לאנשי תנובה ופלדמן

ריטה גולדשטיין
פורסם:
שלגון יולו חדש ריטה גולדשטיין
שלגון יולו חדש ריטה גולדשטיין | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
הקישור הועתק

אנחנו חיים בתקופה שבה נדיר למצוא מוצר שנותר אך ורק מה שהוא יועד להיות. עוגיות אוריאו, למשל, שפעם היו רק עוגיות, הפכו כבר לפני שנים לדגני בוקר, לגלידה, לקינוח, להכל, ואיתן המון מוצרים ומותגים נוספים. הפעם על הכוונת שלנו מותג מעדני החלב יולו, שלקראת הקיץ החליט לנסות את מזלו גם כשלגון. מה בין מעדן חלב לגלידה? לפחות בעינינו לא הרבה, אבל באנו פתוחים.

הטעמים של שלגוני יולו החדשים כוללים שוקולד בלונדי עם בייגלה (אנחנו לא יכולים לחכות לדעיכתו של הטרנד הזה, של בייגלה במתוקים), שוקולד לבן ועוגיות ושוקולד ופל עם גלידת שוקולד. נתחיל ברשותכם בנראות: השלגונים מצופים באלמנט פריך, כך שהחושניות היפה של שלגונים כמו מגנום, שהוא לרוב במעטה חלק ובוהק, לא נמצאת כאן - מה שפגם בתחושת המשיכה הכללית ויצר מראה גמלוני מעט לשלגון החדש.

ומה בגזרת הטעם?

הטעם המוצלח מכולם היה שלגון שוקולד ופל, שהצליח להיות פריך ונחמד. מעטה השוקולד הרגיש עבה ומושקע, הוופל היה נוכח במידה מספקת, ורק הגלידה עצמה לא הצליחה לרגש. באופן כללי נקודת החולשה של כל סדרת השלגונים הזאת היא הגלידה עצמה, שבמקום להיות קטיפתית, עשירה ושמנתית מרגישה קציפתית, אוורירית מדי, מימית מעט, ובאופן כללי לא מה שמחפשים כשמתפנקים על שלגון שמנת.

החולשה האמורה הורגשה במיוחד בטעם השוקולד בלונדי והבייגלה. ראשית משום שבייגלה לא ממש היה כאן - אז גם האפקט המהנה תיאורטית של שילוב בין מתוק למלוח, פריך ורך היה לא נוכח. שנית, הגלידה הייתה מתוקה להחריד, בשילוב מין קרמל שנמצא בתוכה והיה בלתי נעים בעליל. שום דבר בשלגון הזה לא עבד. למרות רעש נגיסה פריך ונדיבות בשוקולד הבלונדי, הוא היה מאכזב במיוחד (צפו בטעימה המלאה בסרטון להמחשה, מבטיחים שזה שווה את זה).

פרסומת

טעם השוקולד הלבן והעוגיות הקלאסי יותר הצליח להיות פחות מתוק ובוטה, והזמין ליותר מביס אחד. גם פה הגלידה הייתה הרבה יותר קציפתית ממה שהיינו רוצים, תופעה שאיכשהו רק בטעם השוקולד וופל פחות הורגשה, אולי כי השוקולד היה דומיננטי יותר.

בשורה התחתונה, אם לנסות את אחד הטעמים בסדרה זה או את העוגיות או את השוקולד ופל. חד משמעית להותיר במקרר הגלידות את טעם הבלונדי המבאס, ולו רק כדי שישמעו את זעקתנו הצרכנית ויפתחו את הראש לפיתוח טעמים חדשים.

האם שלגון יולו החדש מצליח להביא בשורה ולעקוף מתחרים חזקים כמו מגנום המבוסס? לדעתנו ממש לא, אולי כי לא הצלחנו לרדת לשורש הרעיון בשלגון הזה - במה הוא באמת נבדל ומה הערך המוסף שלו, עד עכשיו לא ברור לנו. האם השלגון מתכתב עם מעדן החלב יולו? גם כאן התשובה בעינינו היא לא ממש.

מחיר: 16.90-22.90 שקלים לאריזה של 4 שלגונים, 50 גרם כל אחד.