מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

עצרו הכל, מצאנו חטיף יותר טעים מביסלי

אסם מוציאה חטיף חדש שנקרא "אח של ביסלי" מתירס במקום חיטה, ואחרי שטעמנו אנחנו יכולים לספר לכם בוודאות שמדובר בחטיף טעים ברמות. והשוס הגדול? גם מי שאלרגים לגלוטן יכולים לנשנש בבטחה

גיל גוטקין
mako אוכל
פורסם:
אח של ביסלי
אח של ביסלי|צילום: סטודיו אסם, יחסי ציבור
הקישור הועתק

כבר 40 שנה שאנחנו רגילים לאכול ביסלי, עם המרקם הקבוע והפריך מאוד שלו, הטעמים המוגזמים וצורות הפסטה שאף פעם לא ממש הבנו איך עושים אותן. מדי פעם יוצאים טעמים חדשים, מוזרים יותר ומוזרים פחות (היי ביסלי טאקו, אנחנו זוכרים אותך), אבל תמיד מדובר בסופו של דבר באותו חטיף.

השבוע מוציאה אסם לשוק סדרת חטיפים חדשה תחת השם "אח של ביסלי", שתהיה דומה מאוד לביסלי הוותיק, אבל תתבסס על תירס במקום על חיטה. למה אנחנו צריכים את זה בכלל? קודם כל, כי הסדרה החדשה הזו נטולת גלוטן, ומתאימה למי שנמנע מגלוטן ולחולי צליאק.

חוץ מזה, אסם אומרים עליו שהוא "בעל מרקם קראנצ'י, קליל ומתפצח ומציע חוויית אכילה חדשה ושונה מביסלי". אז שמנו את ידינו על שלושת הטעמים החדשים של החטיף כדי לבדוק אותם בעצמנו. שלושת הטעמים הם מעושן, סלסה חריפה, וספייסי צ'ילי, ובמבט ראשון הם לגמרי נראים כמו עוד טעמים חדשים של ביסלי רגיל, רק עם שם שהיינו שמחים אם אסם היו מחליפים במשהו קליט וקצר יותר.

אחרי טעימה אנחנו יכולים להגיד שהחטיפים החדשים באמת קלילים יותר מהביסלי הרגיל, והם גם קצת דקים יותר. הטעם האופייני של חטיפי תירס יחסית עדין בהם, ואפשר להרגיש בו בעיקר אם מורידים מהם את שכבות אבקת התיבול. גם הם, כמו הביסלי, מגיעים בצורות אופיינות של פסטה (ואם כבר פסטה, אנחנו חייבים לשאול: איך זה שעוד אין ביסלי בצורת פסטת עניבות?). הם גם הרבה פחות קשים מביסלי, ולכן גם פחות מרעישים כשלועסים אותם.

אח של ביסלי, ספייסי צ'ילי
אח של ביסלי, ספייסי צ'ילי. המנצח הגדול שלנו|צילום: סטודיו אסם, יחסי ציבור

המנצח הגדול של המבחן שלנו היה טעם הספייסי צ'ילי. הוא חריף, אבל במידה, התבלינים שבו לא אגרסיביים ויש בו שילוב ממכר של מתיקות, מליחות וחריפות. הריח שלו קצת מזכיר חטיפים בטעם קטשופ, אבל הטעם טוב הרבה יותר. הוא מגיע בגלילים שמזכירים בצורתם ביסלי ברביקיו רק גדולים יותר, והוא הראשון שחוסל לגמרי.

פרסומת
אח של ביסלי מעושן
אח של ביסלי מעושן. מקום טוב באמצע|צילום: סטודיו אסם, יחסי ציבור

למקום השני הגיע הטעם המעושן, שהזכיר לרובנו גרסה מעודנת של ביסלי גריל הפופולרי. אם אתם אוהבים ביסלי גריל תאהבו גם אותו, ואם תהיתם באיזו צורה הוא מגיע, אז מדובר בפסטת "בלרינה" שבוודאי מוכרת לכל חובבי מסעדות הפסטה בהרכבה, שגם קצת מזכירה את הביסלי גריל המסולסל.

אח של ביסלי, סלסה פיקנטית
סלסה פיקנטית. במקום השלישי והמכובד|צילום: סטודיו אסם, יחסי ציבור

למקום האחרון הגיע טעם הסלסה הפיקנטית, למרות שגם לו היו כמה חובבים. הוא לא באמת פיקנטי, למרות הפלפל החריף המאיים על האריזה, וגם התיבול שלו הוא העדין ביותר, והוא זה שהכי מרגישים דרכו את טעם התירס בחטיף, שקצת מזכיר חטיפי דוריטוס. והצורה? רצועות פסטה עבות שהזכירו לנו פסטת פפרדלה.

פרסומת

אז כן, מדובר בתוספת מבורכת לעולם החטיפים הישראלי, כזו שהיינו קונים בשמחה מדי פעם במקום ביסלי רגיל, בעיקר כי קל הרבה יותר יותר לאכול המון מהחטיף החדש, ולאכול יותר זה תמיד משהו שאנחנו אוהבים.

האח של ביסלי מגיע באריזות במשקל 70 גרם. מחיר מומלץ: 4-4.5 שקלים.

מצאתם טעות לשון?