המרכיבים:

לקרם פטיסייר:

3 חלמונים

חצי כוס סוכר

חצי ליטר חלב שיבולת שועל

4 כפות קורנפלור מעורבבים עם 4 כפות חלב

1 מקל וניל, חצוי

 

לקצף זאהר:

פחית קרם קוקוס שקוררה 24 שעות לפני

כף מי זאהר

כף אינסטנט פודינג

 

לקראנץ':

חבילת עלי פילו

שמן קנולה

200 גרם פיסטוקים, קלויים

צנצנת מחית פיסטוק

 

לסירופ סוכר:

כוס מים

כוס סוכר

חופן עלי ורדים יבשים

כף מי ורדים

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים קרם פטיסייר: מקציפים את החלמונים עם הסוכר בקערה עד לקבלת קצף צהוב בהיר תפוח. מערבבים פנימה את החלב, הקורנפלור והווניל, מעבירים לסיר ומחממים על אש קטנה. מבשלים תוך כדי ערבוב בכף עץ עד להסמכה של הקרם (מתי הוא מוכן? כשמעבירים אצבע על כף העץ והקרם לא סוגר את השביל שהאצבע פערה). מעבירים דרך מסננת ומצננים.
  2. פותחים את שימורי הקוקוס ונפטרים מהמים. את החלק הלבן מעבירים לקערה. מקציפים את קרם הקוקוס עם מי הזאהר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת עמידה. מקפלים את הקצפת והפטיסייר ומצננים.
  3. משמנים תבנית מאפינס ומרפדים אותה בריבועי בצק פילו. משמנים את הפילו, מפזרים פיסטוקים, מניחים עוד שכבה של פילו ומשמנים גם אותה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-10 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים.
  4. מכינים סירופ סוכר: מחממים בסיר קטן מים וסוכר. כשהנוזל רותח מנמיכים את האש, ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים פנימה את עלי הוורדים מיובשים ואת מי הוורדים, מבשלים עוד כ-20 דקות ומכבים את האש. טובלים את הפילו האפוי בסירופ ומניחים על קערה למילוי.
  5. מזלפים לתוך כל קערת פילו מעט ממחית הפיסטוק, מעליה קרם פטיסייר, מעליו פיסטוקים וסוגרים בעוד קצת מחית פיסטוק.