mako
פרסומת

במטבח עם הילדים: לשבור מיתוסים

מה עוצר אותנו, ההורים, מלבשל ולהכין מאכלים ביחד עם הילדים? יש כמה מיתוסים מטרידים שצריך לשבור לפני שאפשר להנות ביחד עם הילדים במטבח

יעל דרור, דיאטנית ילדים
תוכן שיווקי
פורסם:
מזולה_456
צילום: thinkstock, thinkstock
הקישור הועתק

הקניית הרגלי אכילה בריאים והתנהגות נכונה עם אוכל צריכה  להיעשות באופן חווייתי ולא רק דרך "הטפה". פעילות משותפת במטבח היא אחת הדרכים הטובות ללמד ילד על מזונות בריאים, לחשוף אותו לריחות, מרקמים ומזונות חדשים. במקרים רבים, הרתיעה של הילד לטעום מזון חדש יורדת אחרי שהוא שותף לתהליכי הבישול/אפיה. גם הכנה של עוגיות, עוגות ושאר מזונות שמוגדרים כ"קינוחים" יכולה להיות דרך נהדרת להכיר לילד מזונות חדשים, תהליכי הכנה וללמד אותו על הכמות הנכונה שצריך לאכול מהמזון.

מזולה_456
הקניית הרגלי אכילה בריאים באופן חווייתי | צילום: thinkstock, thinkstock

מרגרינה - במשך שנים פחדנו משימוש במרגרינה עבור עוגיות, בצקים ומאפים מתוקים ומלוחים. החשש היה בשל נוכחות שומן טרנס במרגרינה שנחשב לשומן רע. בשנים האחרונות חלו שינויים רבים בתהליכי יצור המרגרינה  וכיום הם  כוללים שלבים הממזערים בצורה מובהקת את כמות שומן הטרנס. שימוש במרגרינה גם מפחית את כמות השומן הרווי והכולסטרול במאפה ובמקביל מספק פתרון כשר ונהדר להכנת עוגיות, בצקים ופשטידות...ולכן, אפשר בהחלט להחזיר את אפיית העוגיות מהבצק הפריך שהילדים כל כך נהנים להכין (ולאכול...) למטבח הביתי.

ביצים- בעולם המבוגרים נוהגים להגביל את כמות הביצים שאוכלים בשבוע, בשל החשש לרמות כולסטרול גבוהות. לעומת זאת, בתחום תזונת הילדים הביצים מהוות מזון בעל ערך תזונתי גבוה מאד. דווקא חלמון הביצה שבו נמצא גם הכולסטרול מכיל ערכים תזונתיים גבוהים של ויטמין B12, ויטמין D, לציטין ומינרלים חיוניים. עבור ילדים בגיל הצמיחה אין בעיה לשלב ביצה כל יום ולכן אפשר להנות מהכנת מאפים ותבשילים המשלבים ביצים במתכונים בלי חשש לבריאות הילדים.

אין תמונה
מרגרינת הדור הבא עם פחות שומן טרנס ושומן רווי

צבעי מאכל

סיבים תזונתיים- לסיבים תזונתיים יש יתרון חשוב מאד בשמירה על תפקוד מערך העיכול ואספקה של ויטמינים ומינרלים חיוניים. יחד עם זאת, כדאי לדעת שדווקא עבור ילדים צעירים, לא נכון להעמיס יותר מידי סיבים תזונתיים במזון כיוון שנוכחות מוגברת של סיבים עלולה ליצור עומס על מערכת העיכול. מכאן שלא חייבים שכל עוגה או מאפה יהיה מבוסס רק על קמח מלא, קמח שיפון ותוספת סיבים. אפשר בהחלט לשלב בין כמה סוגים של קמחים כדי ליצור מרקם עדין יותר שכן מספק סיבים תזונתיים אבל אינו מעמיס. 

פרסומת

כל הויטמינים נהרסים בעת חימום/אפיה- לא בהכרח! אפשר לבשל/לאפות ירקות ופירות ועדין להנות מהרבה יתרונות תזונתיים. למשל אם מכינים עוגת גזר, יעילות הספיגה של ויטמין A (בטא קרוטאן) עולה ב-20-30% כאשר מחממים את הגזר. כך גם לגבי הליקופן שבעגבניות שיכול להיות רוטב נהדר בבישול. אל תחששו לשלב בבישולים/אפיה פירות וירקות. למשל במרקים, פשטידות, עוגות וגם בתוך המאפים המתוקים. מבטיחה לכם שעדין יישארו בהם יתרונות תזונתיים.