בתחילת הסרט "אמלי" יש סצנה שבה מציגים את הדברים שאמלי אוהבת ושונאת בצורה מאוד חושית וחושנית. אחת האהבות שלה זה להכניס יד לערימה של שעועית יבשה. הסצנה צולמה בצורה כזו שכשצופים ביד הנכנסת לערמה אפשר ממש לחוש את קרירות וטקסטורת השעועית.

אחת האהבות המוזרות שלי היא להגיע הביתה מהסופר ולהסניף קוביית שמרים טרייה. אני מתארת לעצמי שלרוב האנשים זה נשמע סוג של סטייה אבל אני פשוט אוהבת את הריח, אולי בגלל שהוא לוקח אותי ישר לריח של מאפה שמרים מוכן עוד לפני שעשיתי את כל העבודה.

עוגת שמרים חלבה (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
עוגת שמרים חלבה. אפשר ליהנות מהריח כבר יום קודם (סטיילינג: דיאנה לינדר) | צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

אני מכירה הרבה אנשים שפוחדים מאפייה עם שמרים, הם מרגישים שזה אפייה למתקדמים. אחרי שמנסים פעם אחת מבינים שזה ממש לא עניין מסובך אלא רק דורש מעט סבלנות. לקראת שבוע שלם שבו אני מארחת ומתארחת בערבי הדלקת נר החלטתי להכין כמות כפולה של עוגת שמרים וחלבה כדי שיהיה לי בכל פעם שיבקשו ממני להביא משהו טעים.

אפשר להקפיא את העוגה בסיום האפייה, לאחר שהתקררה לחלוטין. יש להפשיר בטמפ' החדר למשך שעתיים בערך, וממש לפני ההגשה כדאי לחמם בתנור למשך כמה דקות - העוגה יוצאת ריחנית וטרייה כאילו יצאה הרגע מהתנור.

אפשר להחליף את מילוי החלבה במה שאתם אוהבים, כמו סוכר חום וקינמון, נוטלה ושקדים טחונים, שוקולד מומס וריבת פובידל (שזיפים).

עוגת שמרים חלבה (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
מומלץ להקפיא. זה יוצא כמו חדש (סטיילינג: דיאנה לינדר) | צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

עוגת שמרים חלבה ושוקולד מריר

כמו במרבית המתכונים לבצק שמרים, ניתן להתפיח את הבצק במקרר למשך לילה ולעבוד איתו למחרת.

חומרים ל- 2 עוגות (בתבניות אינגליש קייק):
לבצק:
4 כוסות קמח (אני מעדיפה להשתמש בקמח לחם אך לא חובה)
1 כוס מים, בטמפרטורת החדר
50 גרם שמרים טריים
½ כוס סוכר
קמצוץ מלח
1 ביצה + 2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה רכה

למלית:
1 כוס ממרח חלבה, חמה (מחוממת במיקרו למשך כ-45 שניות)
1 כוס חלבה, מפוררת
100 גרם שוקולד מריר, חתוך גס

לסירופ:
½ כוס סוכר
½ כוס מים

אופן הכנה:

1. מערבלים יחד את הקמח, מים, שמרים, סוכר, מלח, ביצה, חלמונים ותמצית וניל במיקסר עם וו לישה על מהירות בינונית למשך כ-7 דקות. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות עד שהבצק מאוד רך ודביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים. נותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (כשעה-שעתיים, תלוי בתמפרטורת החדר).

2. כשהבצק תפח, מחלקים אותו לשני חלקים שווים. מרדדים גוש בצק אחד על משטח מקומח למלבן בגודל 20x30 ס"מ.

3. מורחים את הבצק בשכבה דקה (כ-½ כוס) של ממרח החלבה. מפזרים על הממרח חצי מכמות החלבה המפוררת וחצי מכמות השוקולד. מגלגלים את הבצק לרולדה לאורך.

4. חותכים את רולדת הבצק לשניים בסכין חדה, קולעים צמה בצורת בורג ומניחים אותה בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם גוש הבצק השני.

5. נותנים לעוגות לתפוח שוב במקום חמים ויבש עד שהן מכפילות את נפחן (כ-45 דקות עד שעה).

6. מחחמים תנור ל-180 מעלות. אופים את העוגות 35-40 דקות, עד להזהבה.

7. בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים את הסוכר והמים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10-12 דקות.

8. כאשר העוגות יוצאות מהתנור מורחים אותן מיד בסירופ. נותנים לעוגות להתקרר כ-20 דקות ומגישים.

בקרו בבלוג של דניה ודיאנה - מתכוניישן

>> בשבוע שעבר הכנו פנקייקס מלוחים עם כל מיני הפתעות
>> מזמינים להדלקת נרות? ככה תכינו לביבות, ופה תקנו סופגניות