מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

עוגת שוקולד בננה

אין כמו עוגה בחושה, פשוטה וטובה. ואם אפשר שתהיה שילוב בין שוקולד לפרי טעים - כמו שוקולד מריר ובננה מתוקה - אפילו יותר טוב. מתכון לעוגה ביתית, רכה ומנחמת שתמיד טוב שתהיה בבית

דניה ויינר
מתכוניישן
פורסם:
הקישור הועתק

יש לי פטיש קשה למתוקים, ירושה מאמא שלי שתמיד לצד המיטה שלה היו מוחבאים חטיפי שוקולד לרגע שבו היא קמה משנת צהריים עם מחסור בסוכר.

כמו אמא שלי, גם אני אוהבת לאפות ואוהבת שתמיד יש משהו מתוק בבית. יש משהו בצנצנתעוגיותמלאה שעושה לי נעים בלב. אני זוכרת שאפיתי עוגיות גרנולה איזה ערב ומיד יצאתי לשיעור יוגה, כל השיעור הרגשתי שנודף ממני ריח של עוגיות גרנולה מתוקות. חזרתי הביתה ואמרתי לעודד שככה אני רוצה שאביתר יזכור אותי - "לאמא שלי תמיד היה ריח של עוגיות...".

עוגת שוקולד בננה
עוגת שוקולד בננה. קשה לסרב לשילוב הזה|צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

יש לי כבר כמה מתכונים קבועים שאני עושה אבל אני תמיד בחיפוש אחר משהוא שעוד לא ניסיתי. לפני כמה שבועות נתקלתי בפוסט בבלוג שנקרא80 breakfastsובו מתכוןלעוגת שוקולדבננה שנראתה עסיסית ועשירה. ניסיתי אותה והיא הייתה זקוקה למעט שינויים אבל בבסיס היא לקוחה מהבלוג הזה. השילוב של שוקולד מריר ובננה מתוקה פשוט עושה לי את זה.

המרכיבים לתבנית אינגליש קייק:
150 גרם חמאה רכה
כוס סוכר חום
3 ביצים
100 גרםשוקולד מריראיכותי מומס
1 כוס גדושה (150 גרם קמח) רגיל
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
3 כפות קקאו
2 בננות בשלות מעוכות
50 גרם שוקולד מריר קצוץ או חצי כוס פצפוצי שוקולד

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2. במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה.

3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ואז מוסיפים את השוקולד המומס.

4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, קקאו ומלח. מוסיפים לתערובת הנוזלית בהדרגה.

5. לבסוף מוסיפים את הבננות ואת פצפוצי השוקולד. מערבבים קלות. יש להיזהר מערבוב יתר.

6. אופים את העוגה למשך 30 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

* בקרו בבלוג של דניה ודיאנה -מתכוניישן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מצאתם טעות לשון?