כשהמזגן דולק 24 שעות ביממה, מד הטמפרטורה ומד החשקים שלי קצת מתבלבל. במקום לרצות רק אוכל קייצי, קליל, קר ופירותי מצאתי את עצמי מפתחת חשקים לאוכל חם, כבד ומנחם... אולי זה קשור להריון?

כילדה שגדלה בארצות הברית, מחשבות על אוכל מנחם מייד לוקחות אותי למקרוני אנד צ'יז. העובדה שאמא שלי לי לא ממש הצטיינה במטבח (סורי אמא...) השאירה לי רק את האופציה התעשייתית מהקופסה. בתור ילדה אהבתי את זה בטירוף, אבל לאחרונה יצא לי לטעום שוב מקרוני אנד צ'יז מקופסה ומסתבר שהחך שלי התקדם קצת מאז.

מקרוני אנד צ'יז (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
מקרוני אנד צ'יז. למרות ובגלל שקיץ | צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

לכבוד הקיץ הבנתי שהגיע הזמן לפתח מתכון שישמר זיכרונות ילדות, אבל שגם אנשים מבוגרים ייהנו לאכול. אחד הדברים הכי טובים במנה הזו זה שהיא מתחממת מחדש בצורה מעולה וטעימה כמעט כמו ברגע שהיא יוצאת מהתנור. מהצד השני, אחד הדברים הגרועים במנה הזו הוא שאי אפשר להפסיק לנשנש אותה והיא לא ממש דיאטטית בלשון המעטה. אני בדרך כלל מכינה ממנה מגש בתחילת השבוע - שמאכיל אותנו למשך כמה ימים טובים.

את הגבינות במתכון אפשר לגוון עם כל מיני סוגים של גבינה צהובה - אני השתמשתי בגרוייר וצ'דר אבל אפשר להשתמש גם במוצרלה, פרובולנה, ואפילו עמק אם אתם מייעדים את המנה רק לילדים. מה שכן, אני ממליצה לנסות להשתמש בשני סוגים של גבינה, שייתנו עומק מיוחד לטעמים.

המרכיבים (ל-6-8 מנות): 
60 גרם חמאה, פלוס מעט חמאה לשימון התבנית
3 פרוסות לחם לבן, מעט ישן, רק החלק הלבן
1/4 כוס קמח
3/4 2 כוסות חלב
1 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/2 2 כוסות (250 גרם) גבינת צ'דר
1/2 2 כוסות (250 גרם) גבינת גרוייר 
250 גרם פסטה קצרה חלולה
2 עגבניות בינוניות, פרוסות לעובי 1/2 ס"מ

אופן ההכנה:

1.מחממים את התנור ל-170 מעלות. מורחים תבנית בגודל 20 על 20 במעט חמאה. במעבד מזון טוחנים את הלחם היבש לפירורי לחם.

2. ממיסים כף חמאה (15 גרם) ושופכים מעל פירורי הלחם. מערבבים ומניחים בצד.

3. ממיסים את יתרת החמאה בסיר בינוני. כאשר החמאה מבעבעת מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עד שנוצרת עיסה אחידה.

4. מחממים חלב, כ-40 שניות במיקרו. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את החלב לתערובת החמאה והקמח עד שהיא מסמיכה.

5.מוסיפים לתערובת אגוז מוסקט, פלפל שחור, פפריקה חריפה, שתי כוסות מגבינת הגרוייר ושתי כוסות מגבינת הצ'דר. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

6.מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים כ 2-3 דקות, רק עד שהפסטה מתרככת מעט אך נשארת קשה במרכז. מאחדים את הפסטה עם תערובת הגבינות.

7. מעבירים את תערובת הפסטה והגבינות לתבנית. מפזרים מעל את שארית הגבינה, מסדרים את פרוסות העגבנייה ומעל הכל מפזרים ואת פירורי הלחם.

8. אופים כ-25-30 דקות עד שהמאפה משחים. מגישים חם.

* טיפים וגיוונים:
- אפשר להשתמש בפירורי לחם קנויים - כחצי כוס.
- אפשר להחליף את העגבניות בכל ירק אחר שאוהבים כמו פרוסות קישואים, פרחי ברוקולי, בצל וכדומה

* בקרו בבלוג של דיאנה ודניה - מתכוניישן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת בננה ושוקולד עסיסית
>> בתנור של אביבה: עוגת שוקולד חמה