הפסח המתקרב מעורר אצלי חשקים עזים ביותר לבצק. גם ככה אני חולה על בצקים, מתוקים ומלוחים, ממולאים או סתם ככה. תנו לי לאכול כל יום פחמימות, ואני מרוצה. כמובן שאני לא יכולה להרשות לעצמי ללכת עם האהבה הזאת עד הסוף, ואני סוחבת עם כל ביס גם רגשות אשמה על הקלוריות ועל העובדה שברוב הפעמים גם מדובר בפחמימות ריקות.

פרעצל (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
פרעצל ביתי. דרך מושלמת לצרוך פחמימות ריקות | צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

בתקופה האחרונה נתקלתי בכמה מתכונים להכנת פרעצל בבית. מעולם לא ניסיתי את זה בעצמי. אני חושבת שהסיבה היא שבמהלך צילומים לספר של השף דניאל זך ממסעדת כרמלה בנחלה הוא סיפר לי שבמתכון אמיתי של פרעצלים מכניסים למים כמות זעירה של סודה קאוסטיק, שאיתה אני נוהגת לפתוח סתימות בכיור. העובדה הזאת הורידה אותי מלנסות להכין פרעצלים בבית למשך כמה שנים. בעקבות צילומים לעיתון "מחמאות" של המגזר החרדי וגיליון האפייה האחרון של "על השולחן" החלטתי שאני בכל זאת חייבת לנסות את זה בעצמי, והנה אני משתפת אתכם בניסיון.

אני לא יכולה לומר לכם שזו הייתה הצלחה חד משמעית כבר בפעם הראשונה. הטעם היה מצוין, אבל המראה היה קצת פחות מלבב. הם יצאו קצת שמנמנים מדי לטעמי, אבל המשכתי לנסות. הבנתי שאפשר להכין פרעצלים יפים ושזופים בבית בלי להשתמש בסודה קאוסטיק, ושהכל טמון באימון ובמתכון טוב.

כמה טיפים לפני שמתחילים:

• הבצק מאוד נוח לעבודה, אבל הוא דורש הכנת נחשים ארוכים ודקים ולכן צריך לתת לו לנוח קצת אחרי ההתפחה. אם אתם מרגישים שהוא קפיצי מדי, תנו לו עוד כמה דקות ותחזרו לגלגל.

• חשוב ליצור נחשים ממש דקים, כי הבצק ממשיך לתפוח גם אחרי העיצוב וגם באפייה.

• אם אין לכם כוח להכין את הצורה הקלאסית אפשר להכין לחמניות ארוכות. אף אחד לא יתלונן שלא השקעתם. השתמשו בלחמניות פרעצל להכנת טוסטים - זה שדרוג רציני לטוסט!

• אני הברשתי את המאפים בביצה טרופה לפני הכניסה לתנור ופיזרתי מלח גס. אפשר גם לוותר על הביצה והמלח.

פרעצל (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
פרעצל. אם הם יצאו לכם שמנמנים - הכינו מהם כריכים | צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

פרעצלים

שילוב בין המתכונים של רויטל לבאן מ"על השולחן" ושל ליאורה כהן מ"מחמאות".

המצרכים (15 פרעצלים, תלוי בגודל):
1 קילו קמח לבן
500 מ"ל מים פושרים
25 גרם שמרים טריים
כף וחצי מלח
3 כפות סוכר
50 גרם חמאה רכה

למי הטבילה:
2 ליטר מים
4 כפות סודה לשתייה
3 כפות סוכר חום כהה

אופן ההכנה:

1. "מפעילים" את השמרים הטריים על מעט מים וסוכר במיקסר עם וו לישה, ונותנים לנוח כ-10 דקות. לאחר מכן מוסיפים את כל מרכיבי הבצק ומערבבים עד לקבלת בצק במרקם רך וגמיש. מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

2. מחלקים את הבצק ל-15 חלקים, יוצרים מכל אחד נחש ארוך ודק ומכינים צורה של שמיניות. אפשר להכין פרעצלים דקים או מעט יותר שמנים, שאפשר יהיה למלא אחר כך (כמו בצילומים).

3. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ובינתיים מרתיחים את המים לטבילה. כשהמים רותחים מוסיפים סודה לשתייה וסוכר חום.

4. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

5. טובלים כל פרעצל במים הרותחים למשך 10 שניות, מעבירים לתבנית מוקמחת, מברישים בביצה ומפזרים מלח גס.

6. אופים 15-20 דקות עד שהפרעצלים שזופים מאוד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

*בקרו בבלוג של דניה ודיאנה - מתכוניישן

>> בשבוע שעבר הכנו נודלס עם חמאת בוטנים
>> כל המתכונים לפסח