1. הכל מתחיל אצל הקצב: הקפידו לקנות בשר ישראלי טרי, הכי איכותי שיש, וכבר חסכתם מצוקות מיותרות.

2. האחסון: הכי נכון לשמור את הבשר במדפים התחתונים התחתונים של המקרר, שלא יהיה מעל חומרי גלם טריים או מבושלים.

3. כמה זמן מותר לשמור נתח של בשר טרי במקרר? התשובה במקרה של המקרר הביתי היא לא יותר מיומיים, לכל היותר שלושה. אז אם קניתם בשר ואתם לא מתכוונים להשתמש בו באותו יום או ביום שאחרי - פשוט העבירו אותו להקפאה.

4. בשר טחון, אגב, מתקלקל מהר יותר ולכן יש להשתמש בו עוד ביום הקנייה. כנ"ל לגבי חלקי פנים.

5. באותו עניין - את תבשיל הבשר המוכן אין שום מניעה להקפיא.

6. מכיוון שבקר ישראלי הוא טרי, אין שום בעיה להקפיא אותו – מה שאסור בתכלית האיסור עם נתחים מופשרים. הקפאתם את הבשר הטרי? חשוב להפשיר אותו רק במקרר, אפילו אם זה ייקח יומיים.

7. מתכננים ארוחת סטייקים? קנו נתח בשר ופרסו אותו בעצמכם, לפי ההעדפות של הסועדים. הנתח השלם גם יחזיק מעמד טוב יותר במקרר (ראו סעיף 2).

8. החיתוך: פרסו את הבשר בסכין חדה ומושחזת, והקפידו לעשות זאת נגד כיוון הסיבים, כדי שהבשר יהיה רך ללעיסה.

9. אסור לחתוך בשר על קרשי עץ או קרשי זכוכית, רק על קרשי פלסטיק.

>> לעוד מתכוני בשר

>> לעמוד הפיייסבוק של מועצת הבקר